loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya-İsrail savaşı

Hüsnü Mahalli
Tarih: 06.05.2022
Kaynak: Hüsnü Mahalli - Korkusuz

Hüsnü Mahalli; İsrailli yetkililerin tepkilerine karşılık veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova “Bu tepkilerin tarihi gerçekleri değiştiremeyeceğini” ifade ederek “İsrail’in Ukrayna’daki Nazilere verdiği desteği ve İsrailli paralı askerlerin Nazilerin safında savaştığını” hatırlattı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov İtalyan televizyon Rete 4 ile yaptığı söyleşide “Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin Yahudi, Hitler’in de Yahudi kökenli olduğunu” söyleyerek “Yahudiler’in en büyük düşmanlarının, Yahudiler’in kendileri olduğunu söylediğini uzun zamandır duyuyoruz” diye ekledi.

Lavrov’un sözlerine sert tepki gösteren İsrail Başbakanı Bennett Bu tür yalanlar, Yahudileri tarihte kendilerine karşı işlenen en korkunç suçlarla suçlamayı amaçlıyor dedikten sonra “Yahudi halkına uygulanan Holokost’un siyasi amaçlarla kullanılmasına derhal son verilmelidir” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Lapid ise Lavrov’un sözleri için “affedilemez, skandal bir açıklama, feci bir tarihi hata” olarak nitelendirmişti.

İsrailli yetkililerin tepkilerine karşılık veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova “Bu tepkilerin tarihi gerçekleri değiştiremeyeceğini” ifade ederek “İsrail’in Ukrayna’daki Nazilere verdiği desteği ve İsrailli paralı askerlerin Nazilerin safında savaştığını” hatırlattı.

Washington, Berlin (Hitler’in ülkesi) ve Roma’nın (Mussolini’nin ülkesi) tepki gösterdiği Lavrov’un söylemleri Moskova-Tel Aviv arasında uzun süredir yaşanan gerginliğin yeni bir yansımasıdır.

Suriye’deki Rusya’nın askeri varlığından rahatsız ve tedirgin olan Tel Aviv uzun süredir bu varlığa yönelik farklı provakasyonlarda bulunuyor. Sık sık Suriye’yi bombalayan İsrail, Rusya’nın Şam’a S-400 ya da S-500 vermesini engelliyor. Bununla da yetinmeyen İsrail savaş uçakları Eylül 2018’de Suriye hava savunma sistemleri tarafından vurulmamak için o sırada Lazkiye yakınındaki askeri üsse yaklaşan Rus uçağının arkasına saklanarak vurulmasına yol açmıştı. Olayda 16 Rus askeri ölmüş ve Moskova “bu saldırının hesabının sorulacağını” söylemişti.

İsrail’in Ukrayna savaşında Yahudi kökenli Zelenski’yi desteklemesi ve Zelenski’nin İsrail parlamentosuna İbranice hitap ederek “dünya Yahudileri ne duruyorsunuz neden bir şeyler yapmıyorsunuz” demesi bardağı taşıran son damlalar olmuştu.

Çünkü İsrail bunlarla yetinmeyerek kontrol ettiği uluslararası medya üzerinden Rusya’ya karşı kampanyanın tarafı olmuş ve sayısı 6000’i aşan yaptırım kararlarının alınmasında etkili olmuştu.

Ruslar ayrıca ABD ve batının kendilerine yönelik para savaşlarında bu alanda etkili olan Yahudilerin yaptıklarını yakından izliyor ve ülke içinde bile Yahudi kökenli iş adamı ve şirketlerin faaliyetlerini denetliyor.

Kim ne derse desin İsrail’in Rusya ile ilişkileri artık kesinlikle eskisi gibi olmayacak. Bunun için İsrail ve dünya Yahudileri Putin’in Ukrayna’da Zafer kazanmasını önlemeye çalışıyor ve bunun için “son Ukrayna vatandaşının ölümüne kadar” savaşın süremesi için her yola baş vuruyor.

İsrail’de bir milyondan fazla Rus ve Ukraynalı Yahudi var.

Putin’in yakında “çifte vatandaşlık yasağını” getirerek bunların Rusya bağlantısını kesebileceği ve böyle bir durumda İsrail içinde ciddi sosyal sıkıntıların yaşanabileceği konuşuluyor. Bazıları da Rus ve Ukrayna kökenli Yahudiler arasında gerginlik ve çatışmalara dikkat çekerek İsrail’in ciddi sorunlarla karşılaşabileceğini yazıyor.

Bu arada 1948’de kurulduktan sonra İsrail’i yöneten cumhurbaşkanı, başbakan, bakan ve üst düzey asker ve sivil görevlilerin büyük bölümünün Ukrayna, Polonya ve Rusya Yahudisi olduklarını da hatırlatalım.

Dönelim Lavrov’un söylediklerine…

Onu tanıyanlar “Lavrov söylediği her şeyi bilinçli söyler” der.

Söylediği her şeyi zengin Rus ve Sovyet arşivindeki belgelerle kanıtlayabileceği savlarla İsrail ve Yahudileri hedef alan Lavrov onları can damarından vurdu.

Hitler ve Yahudiler konusu.

2020’de yayınlanan “FİLİSTİN BENİMDİR” kitabımda buna benzer konulara değindiğim için “aklı başında saydığım” bazıları çok kızmıştı bana. Üstelik ben o kitapta Bakan Lavrov gibi “Hitler’in annesinin ya da dedesinin Yahudi olduğunu” söylememiş hatta ima bile etmemiştim.

İsrail’i sevenlerin ve hatta İsrail ile “stratejik müttefik” olmaya uğraşan Erdoğan’ın işi çok zor.

Onlara tavsiyem Yahudilerin Rusya’daki bin yıllık tarihini ve Yahudilerle dünyayı Hitler’in Nazilerinden kurtarmak için 26 milyon insanını feda eden Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı’ndaki mücadelesini iyi okusun.

Elbette Yahudi tarihini de.

FİLİSTİN BENİMDİR” kitabımdan.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları