loading
close
SON DAKİKALAR

Bodrum kaçakları!

Melih Aşık
Tarih: 22.08.2019
Kaynak: Melih Aşık-Milliyet

Melih Aşık: Bunun tek istisnasını İstanbul’un eski Belediye Başkanı Nurettin Sözen Park Otel’in imara aykırı 17 katını yıkarak sergilemişti. Başka örnek aklımıza gelmiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum koylarını sahil güvenlik botuyla gezerek incelemeler yapmış, günün sonunda Yalıkavak, Gündoğan, Gölköy, Gümbet’te yüzlerce kaçak konut ve otel inşaatını mühürlenmiş. Bakan Kurum, “kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini” belirterek şöyle demiş:

- Firmalara bir ay süre verilecek, eğer imara aykırılıklar giderilmezse biz valilikler aracılığıyla yıkım yapacağız...

Peki, bu projeleri onaylayanlar, göz yumanlar, görmezden gelenler ne olacak? Bakan’ın “Kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz” teminatı güzel. Peki, bugüne kadar neden izin verildi? Kimler izin verdi? Ne karşılığı izin verdi? Onlarla ilgili ne gibi soruşturma var? Daha doğrusu var mı?

Bundan sonrası mı? Muhtemelen... İçi çikolata dolu çantalarıyla siyah giyimli adamlar kapı kapı dolaşır. Milli servet edebiyatı yapılır. İnşaat devam eder.

Bunun tek istisnasını İstanbul’un eski Belediye Başkanı Nurettin Sözen Park Otel’in imara aykırı 17 katını yıkarak sergilemişti. Başka örnek aklımıza gelmiyor.

Kaçak inşaat temelde durdurulamazsa çatıda durdurulamaz. Eğer çatıya ulaşmışsa kaçağın yıkılmaması, yıkılmasından iyidir diye düşünülür.

Yangın uçakları

İzmir’deki orman yangınlarında neden THK’nın yangın söndürme uçakları kullanılmadı?

Siyasi yetkililer THK’nın 6 uçağının bulunduğunu, bunlardan üçünün çalışmadığını, geri kalan üç uçağın ring seferi için yetersiz olduğunu söyledi...

THK yetkilileri ise kurumun toplamda 9 uçağının bulunduğunu, uçuş izni alınmış 5 uçaklarının bulunduğunu bildiriyor. Ne olursa olsun... Ülkede her yaz ormanların yandığı ve uçağa ihtiyaç duyulduğu bilinirken... THK veya olmazsa başka kurum aracılığıyla yangın söndürme uçakları temin edilip hazır tutulamaz mıydı?

SÖZ

- Kibre kapılmayınız, zira gurur patlıcan dolması gibidir; manzarası bile insanı doyurur ama kolay hazmedilmez. 

- Sivrisineğin biri “Uzat kulağını sana bir hikmet söyleyeceğim” derse inanma; sokup gidecektir.

- İyi ki Amerika tütün diye daha kötü bir nesne içmiyor. Bunu da bayıla bayıla içerdi güce tapan dünya!

Refik Halid Karay (1888-1968)

İBEBE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na ulaşmak isteyenler için internet adresine ihtiyaç duyulduğunu yazmıştık.

Başkan danışmanlarından meslektaşımız Şükrü Küçükşahin arayarak “ekrem.imamoglu@ibb.gov.tr” adresine yazılan mesajları dikkatle izlediklerini, Başkan’a ilettiklerini anlattı. Bilginize...

AV

Av sezonu 17 Ağustos’ta açıldı.

Avcılar birbirine “rast gele” dileğinde bulundu.

Mustafa Sönmez arkadaşımız rast gele dileklerine şöyle bir ilave yapmış:

“Rast gelmesin,

her avdan eli boş dönün,

bol karavana atın,

tüfeğiniz tutukluk yapsın,

barutunuz ıslansın,

Allah sizi ıslah etsin,

kıyacağınız her canlı,

kâbusunuz olsun...”

Aynen katılıyoruz...

FESİH

Görevden uzaklaştırılan Van Büyükşehir Belediye Başkanı yerine atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in ilk icraatı belediye meclisini feshetmek, meclisin yetkilerini encümene devretmek oldu. 44’ü HDP’li 27’si AKP’li olan bu üyeler hakkında görevden alınmalarını hukuken mümkün kılacak bir soruşturma, bir dava var mı? Şu ana kadar bir sebep açıklanmadı. Seçilmiş kişilerin görevden alınmasında kamuoyu -haklarında soruşturma var- gibi gerekçeleri de yeterli bulmuyor, en azından bir mahkeme kararı arıyor...

Kaldı ki üç başkanın görevden alınmasına gerekçe gösterilen soruşturmaların çoğu 31 Mart seçiminden önce açılmış, YSK bu soruşturmaları adayların seçime katılmasında sakınca olarak görmemiştir...

 
 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları