loading
close
SON DAKİKALAR

Seçim komedisiyle geçim trajedisi arasında

Yazgülü Aldoğan
Tarih: 26.01.2019
Kaynak: Cumhuriyet

Yazgülü Aldoğan: Hâlâ kavga sürüyor. Ve artık kabak tadı veriyor. CHP, seçemediği adayı seçmene seçtirecek! Yani belediye seçimi komediye dönüştü, gülüyoruz da ağzımızda buruk tat!

Seçime şunun şurasında iki ay kaldı. Kararsız seçmen de çok. Haber almak istiyor haliyle. Nereden alacak? Medyadan. Hangi medyadan? AKP ve MHP’li seçmen için sıkıntı yok, bütün medya onlara çalışıyor! Önceki gün şöyle bir kanalları gezeyim dedim, tam 14 kanalda canlı yayında damat vardı. Davos’tan açıklama yapıyormuş, sanırsın 3. dünya savaşı çıktı. O yoksa kayınpeder var. Putin’le konuşması haber tabii ama öksürse yayın kesilip canlı veriliyor, CHP ve İYİ Parti’nin genel başkanları anlaştık açıklaması yaptıkları zaman sadece bir iki kanalda. Dışarıdan biri seçime sadece Cumhur İttifakı denilen bir grup giriyor zannedebilir. Zaten bu gruba göre ötekilerin seçime girmesi bile fevkalade tehlikeli: biri Zillet diyor, biri lağım, çöp, tezek. Ve hatta “Beka sorunu”. İyi de kardeşim, muhtarla, belediye başkanıyla ne alakası var ülkenin bekasının? 16 yıldır iktidardasınız, bekayı sağlayamadınız da bizim muhtar Mehmet değil de sizin muhtar Ahmet seçilirse mi TC devam edecek? Öyle herhalde ki bunu sağlamak için yapmadıkları fırıldak yok. Kuyulardan, olmayan evlerden, boş dairelerden hayali seçmen fışkırıyor! YSK Başkanı büyük bir rahatlıkla “6 bin ölü seçmen bulduk, yeniden gömdük” diyebiliyor mesela. Allah selamet versin 165 yaşındaki seçmenleri CHP buldu oysa. Ve hatta ilçe seçim kurulları bu itirazları reddedebiliyor? Bu haberler yayımlanamıyor mesela! Milletin öbür yarısı hangi başkana oy vereceğini bile bilemiyor, çünkü malum medyada yok. Ha bu CeHaPe’nin hiç mi hatası yok? Çantada keklik sayılan İzmir başta, Beşiktaş, Şişli gibi yerlerde adaylar hâlâ kesinleşmedi. Hâlâ kavga sürüyor. Ve artık kabak tadı veriyor. CHP, seçemediği adayı seçmene seçtirecek! Yani belediye seçimi komediye dönüştü, gülüyoruz da ağzımızda buruk tat!

Geçinebilen yok

Medyada yok ama halkın gündeminde çok: mutfakta yangın var! Perakende Araplar sayesinde dönüyor. Millet ancak boğazına yetiştirmeye çalışıyor, emeklinin doymasına imkân yok, pazardan iki limon, iki soğanla dönüyor. Soğan bile iki haneye gidiyor. Bizim etobur ahali vejetaryenliği geçti, vegan olmaya gidiyor Zülal, kulakların çınlasın; kıymanın bile yanına yanaşamıyor. Ha, yiyecek içecek pahalı da üretici zengin mi oldu? Nohut eken bile elimde kaldı diye ağlıyor, Ezine peynirini Hindistan’dan ithal etmişiz, yiyecek olduğu gibi ithal; çiftçi, besici isyanda. İflas eden edene, asgari ücret üç kuruş arttı diye işçi çıkarıyor, çıkarmazlarsa bankaya yatırırım ama aradaki farkı bana geri verirsin diyen diyene. Asgari ücret zaten elektrik, su, gaz, telefon, kira dedin mi bitti. Eve ekmek bile alamayan aileler var, yardımlar da kesiliyor. İşsizlerden hiç bahsetmiyorum. 100 temizlikçi alacağız ilanı verilince 40 bin kişi başvurdu geçende! Hazine’de para bitti, Merkez Bankası’na çöktüler, onu da seçim sonuna kadar idare edecekler, sen asıl 1 Nisan’dan sonra gör başına gelecekleri. Çark dönmüyor. Dönmüyor ama inadım inat. Trump’ın duvar inadı gibi. Topçu Kışlası’nı da yaparım, kimsenin geçmeyeceği köprüleri de. Artık kime ne söz verdiyse? Ülkeyi yönetmek için para? Trump da bulamıyor, bizimkinin garantisi var, davalardan aldığı tazminatlar! Hamdolsun, geldikçe geliyor, mahkemeler verdikçe veriyor!

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları