loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş: İktidar Merkez Bankası'nın bağımsızlığını darmadağın etti

Birleşik Kamu İş: İktidar Merkez Bankası'nın bağımsızlığını darmadağın etti
Tarih: 02.06.2021 - 14:42
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Mehmet Balık, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart" açıklamasına tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de katıldığı yayında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, yayında Merkez Bankası Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdiğini, faiz yükünün düşürülmesinin şart olduğunu söyledi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Mehmet Balık, Erdoğan'ın Merkez Bnakası ile ilgili sözlerine tepki göstererek "Merkez Bankası’nın bağımsızlığı darmadağın edilmiş Türk ekonomisi alev alev yanmaktadır" dedi.
 
Mehmet Balık'ın açıklaması şöyle:
 
"Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenler zerre kadar emekçileri ve ekonomiyi düşünmemektedir.  İktidar, yurttaşların refanı artırmak yerine yandaş müteahhitlerin, tarikatların, din tacirlerinin gelirlerini artırdı.

AKP iktidarı ülkeyi yaklaşık 20 yıldır yönetememektedir. AKP iktidarı ülkenin kaynaklarını uluslararası ve yerli sermayeye peşkeş çekmiştir.

AKP iktidarı, emekçilerin sırtına yüklediği ekonomik kriz yetmemiş gibi dış politikada hatalar zinciri yapmaktadır. İktidar hem iç hem de dış politikada güvenirlik sorunu yaşamaktadır. Uluslararası ve ülke içerisinde AKP iktidarına güven kalmamıştır.  Liyakatin olmadığı yerde güvenirlik sorunu kaçınılmazdır.

Amerika’ya mavi boncuk yollamakla Rusya’yı dengede tutarız anlayışı ile Türkiye Dış Politikası yönetilemez.  Bugün gelinen noktada Amerika doları patlatmakla Rusya turist göndermemekle tehdit etmektedir.  Ülkedeki aşı politikasındaki başarısızlık da  eklenince Almanlar, Fransızlar, İngilizler Türkiye'ye gelmemektedir.

AKP iktidarı ülkeyi üretimsizliğe yöneltmiş kamu kaynaklarını ve cumhuriyetin birikimlerini özelleştirme adı altında yandaşlara peşkeş çektirmiştir.  Ekonomik istikrarsızlık yaratan bu durum ülkede işsizliği, enflasyonu, yoksulluğu ve vergileri artırmıştır.

Ekonomik anlamda içinde bulunduğumuz derin krizden çıkışın ilk yolu Parlamenter Demokrasiye geçiş ve Başkanlık Sistemi’nde vazgeçmektir.  Ülkeden acilen demokrasi ve hukuk, planlı-programlı kamu yatırımları, işsizlik, yoksulluk, döviz krizi, cari denge ve büyüme için yatırımlar yapılmalıdır.

AKP iktidarının, siyasi ve ekonomik yanlış politikaları ile savurganlığının ve bitmez tükenmez lüks hevesinin bedelini bu ülkenin yoksul yurttaşları ve kamu emekçilerinin ödemesine karşı çıkıyoruz.  

AKP iktidarı ekonomiyi yönetememekte ve iktidarın ekonomik kriz sarmalını büyütmemesi için acilen halka gitmelidir."

 

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları