loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş'ten 'müzik yasağı' tepkisi: AKP iktidarı, destek görmediği kesimlerin yaşam tarzına saldırıyor

Birleşik Kamu İş'ten 'müzik yasağı' tepkisi: AKP iktidarı, destek görmediği kesimlerin yaşam tarzına saldırıyor
Tarih: 22.06.2021 - 16:55
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, iktidarın gece 24'ten sonra müzik yasağı gelmesine tepki gösterdi.

Birleşik Kamu İş'ten yapılan açıklamada, "AKP iktidarı, pandeminin arkasına sığınarak destek görmediği kesimlerin yaşam tarzına ve temel özgürlüklerine dönük saldırılar yapmaktadır. Bu durumun farkındayız ancak kabul etmiyoruz. denildi.

Birleşik Kamu İş'in açıklaması şöyle:
"En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Covid-19 kısıtlamaları sonrası normalleşme kapsamında müzikle ilgili sınırlamayı gece 24.00'e çekeceklerini açıklaması sınırları aşmıştır.

Ülkenin normalleşme sürecine girecek olmasıyla konser, festival ve etkinler yapma fırsatı bulacak müzisyenlere şimdide Cumhurbaşkanı Erdoğan engel olmaktadır.

AKP iktidar olduğu 19 yıl boyunca her alanda yaptığı yıkımı kültür ve sanat alanında da yapmıştır. Sanatçıları, tiyatrocuları, sinemacıları hedef göstermeyi doğal gören AKP iktidarı müzikle yaşamını sürdüren insanları açlıkla terbiye etmeye çalışmaktadır.

Müziğin bir ülkenin ruh sağlığı için çok önemli olduğunu belirtiyoruz. Özellikle pandemi sürecinde mutsuz, huzursuz, psikolojik çöküntü yaşanan bir dönemde kültür-sanat aktivitelerinin iyileştirici bir gücü olduğu bilinmelidir.

Cumhuriyetin aydınlanmacı kültürüne sahip çıkıyoruz.  AKP iktidarına sesleniyoruz; virüs notalardan yayılmıyor, müziğe ve sanata saygı duyulmalıdır.

Sayıları yüzbinleri bulan müzik emekçileri çalışanları çıkmazdadır.

Salgının başından beri hemen her sektörün bu durumdan etkilendi ancak normalleşme adımlarının atıldığı bir dönemde müzisyenlerin yoklarmış gibi davranılması kabul edilemez.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP'nin kültürü, sanatı dışlayan politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları