loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'nin YSK temsilcisinden AKP'ye: 'Siz çaldınız'

HDP'nin YSK temsilcisinden AKP'ye: 'Siz çaldınız'
Tarih: 16.05.2019 - 09:41
Kategori: Gündem

HDP’nin YSK temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, Meclis'te AKP İstanbul adayı Binali Yıldırım ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın İstanbul seçimine ilişkin 'çaldılar' söylemine tepki göstererek "Sandık kurulu başkanlarının ve üyelerinin verilerini siz aldınız" dedi.

HDP'nin YSK'deki temilcisi olan Mehmet Rüştü Tiryaki, AKP İstanbul adayı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul seçimine ilişkin 'çaldılar' söylemine TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada yanıt verdi. Tiryaki, yaptığı konuşmada AKP’nin kişisel verileri çaldığını söyledi.

TBMM'de yaptığı konuşmada, "'Çünkü çaldılar' diyorsunuz. Ben şimdi kimin neyi çaldığını size anlatacağım. Seçimlerin iptali için başvurduğunuzda dediniz ki '20 bin zihinsel engelli oy kullandı'" diyen Tiryaki, AKP’nin İstanbul seçimlerine ilişkin kişisel verileri aldığını ve Adalet, Sağlık ve İçişleri Bakanlığıyla beraber kişilerin ailelerine kadar verileri aldığını şöyle anlattı: 

"Sandık kurulu üyelerinin, 9 bini aşkın sandık kurulu üyesinin isimlerini aldınız, TC kimlik numaralarını aldınız, bunların nerede çalıştığına dair bilgileri SGK'den aldınız, BAĞ-KUR'dan aldınız; bütün verileri aldınız, devletin bütün olanaklarını kullandınız. Bunun hiç kimseyle paylaşılması mümkün değilken İçişleri Bakanlığını kendi yan şirketiniz gibi kullandınız, bütün verileri aldınız. Daha başka şeyleri aldınız, bunların ailelerine ilişkin bilgileri aldınız. Dilekçelerinizde var, o valiz valiz, bavul bavul getirdiğiniz dilekçenin ekinde var."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları