loading
close
SON DAKİKALAR

İran'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Van'da 9 kişi hayatını kaybetti

İran'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Van'da 9 kişi hayatını kaybetti
Tarih: 23.02.2020 - 11:03
Kategori: Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İran Türkiye sınırında meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Van'da 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye-İran sınırında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü İran'ın Hoy şehri olan depremde Van'ın Başkale ilçesi de etkilendi. Başkale Gelenler Mahallesi'nde hissedilen depremde kerpiçten yapılan bazı binaların yıkıldığı görüldü.

Depreme ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. Soylu, "Evlerde özellikle yıkıklar söz konusudur. Valiliğimiz, kaymakamlığımız ve AFAD ekiplerimiz yola çıktılar. AFAD ekiplerimiz şu anda ilgili köylerde ulaştılar. Aldığımız ilk bilgiler çerçevesinde şu anda enkaz altında olanların olduğu belirtiliyor. 4'ü yetişkin 3'ü de çocuk olmak üzere 7 vatandaşımızı kaybettik. 6'sı Özpınar, 1'i de Güvenlik köyünde. 5 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye ulaştırıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili sahadan gelen bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız. Dışişleri Bakanlığı'nda aldığımız bilgi çerçevesinde İran'ın Hoy kenti için herhangi bir yardım talebi İran tarafından yapılmadı."

Bakan Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında "İki köyde 8 vatandaşımız hayatını kaybetti.' açıklamasını yaptı.

SAĞLIK BAKANI KOCA: 21 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı yazılı açıklamasında, İran'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin, Van Başkale'de de hasara yol açtığını belirtti. Depremden hemen sonra bölgeye 25 ambulans, 1 helikopter ambulans ve 13 UMKE ekibini sevk ettiklerini vurgulayan Koca, 8 kişinin yaşamını yitirdiği depreme ilişkin, "21 vatandaşımız yaralandı. Başkale Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan 8 kişinin durumu kritik, diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor" bilgisini verdi. Koca daha sonra yaptığı açıklamada, "9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 37 yaralımız var, 9'unun durumu kritik" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları