loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gıda yardımlarını dağıtmaya başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gıda yardımlarını dağıtmaya başladı
Tarih: 05.04.2020 - 09:28
Kategori: Yerel

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısına “BizVarız” diyerek karşılık veren gönüllüler, ihtiyaç sahibi yurttaşlar için gıda paketi hazırladı ve hazırladıkları paketlerin dağıtımına katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgınının ekonomik ve sosyal etkilerine karşı başlattığı “BizVarız” kampanyası gönüllülerin desteğiyle büyüyor. Bizİzmir dijital platformu üzerinden başvuru yapan yaklaşık 100 İzmirli, dün Kültürpark 3 No’lu holdeki lojistik merkezine giderek kuru gıda ve sebze-meyve paketledi. Gönüllüler daha sora paketlerin dağıtımına da katıldı. Paketleme ve dağıtım sırasında güvenli mesafe kuralı uygulandı.

“Gönüllü dayanışması giderek büyüyor”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer  gönüllüleri lojistik merkezinde ziyaret ederek emekleri için tek tek teşekkür etti. Soyer, “Gönüllü dayanışması giderek büyüyor. Birlikten doğan güçle kentimizin bu salgından en az zararla çıkmasını sağlayacağız” dedi.

Gönüllülük başvuruları devam ediyor
“BizVarız” dayanışmasına katılmak için “bizizmir.com” üzerinden başvurular devam ediyor.
Başkan Tunç Soyer, 1 Nisan’da dayanışma çağrısını yinelemiş, “Gücünüz varsa ekonomik olarak destek olun, enerjiniz varsa emeğinizle bu dayanışmaya katılın” demişti.

Yetişkinlere sudoku çocuklara hikâye kitabı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç sahiplerine dağıttığı yardım paketlerine kuru gıda ve hijyen malzemelerinin yanı sıra yetişkinler için sudoku, çocuklar için de yeni hikâye kitapları eklendi.

Beeldiyeden yapılan açıklamada, bulmaca kitaplarıyla stres ve alzheimer riskinin azaltılması, hafızanın güçlendirilmesi ve evlerinde vakit geçiren yurttaşlara moral desteği sağlanması amaçlanıyor. Hikâye kitaplarıyla ise hedef çocukların sosyal gelişimini desteklemek.

Bu kapsamda ilk etapta 244 sayfalık beş bin sudoku, üç bin de çocuk kitabı dağıtılacak.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Gökhan

Ben epleks hastasiyim çalışamıyorum 2 tane çocuğum var birisi ilkokula 2 sınıf gidiyor kırtasiye ve tablet ihtiyaçımız var. Biriside 8 aylık bebek bezi ıslak mendil püsküvisi ihtiyaçımız var. Gıda ve sebze-meyve temizlik koli ihtiyaçımız var. Odun ve kömür soba çok çürük birtane soba ihtiyaçımız var yardım etmenizi istiyorum.

10.12.2021, 18:49
GÖKHAN

Ben epleks hastasiyim çalışamıyorum çocuğum var 1tanesi okuyor ilkokula gidiyor kırtasiye malzemesi yardımı 1 tanes bebek var 6 aylık bez ve ıslak mendil yardım gıda ve temizlik sebze-meyve yardım lazım çok sıkıştık.

16.10.2021, 16:03
Seçil göçmen

11410208412 yardıma ihtiyacım var

25.05.2021, 23:28
Seçil göçmen

Yardıma ihtiyacım var iki çocuğum var 05439467523

25.05.2021, 23:26
Yorum Yap

Facebook Yorumları