loading
close
SON DAKİKALAR

Kars'ta HDP'lilere ve Kars Belediyesine yeni operasyon: Belediye Eş başkanı Şevin Alaca gözaltına alındı

Kars'ta HDP'lilere ve Kars Belediyesine yeni operasyon: Belediye Eş başkanı Şevin Alaca gözaltına alındı
Tarih: 01.10.2020 - 07:45
Kategori: Gündem

Aralarında Kars Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca'nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca ile il ve ilçe belediyesi meclis üyeleri gözaltına alındı.

Kars'ta sabah saatlerinde birçok eve baskın yapan polis aralarında Kars Belediye Eş başkanı Şevin Alaca, belediye başkan yardımcıları ve İl Genel Meclis üyelerinin olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı’nın da evinde arama yapılıyor.

Kars'ta sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve belediye yöneticilerinin evlerine polis baskın düzenledi. Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca ve HDP İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı’nın evi de basıldı. 19 kişi  hakkında yakalama kararının bulunduğu operasyonda, ev aramalarının ardından Alaca ve Anlı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi kelepçelenerek gözaltına alındı.

HDP'lilerin "örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla gözaltına alındığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükleri öğrenildi.

GÖZALTINA ALINANLAR

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, HDP İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci, Fahrettin Kaya, Kaya Naki, Suat Bayhan, Hamit Taşdelen, Reis Baykız, Zorba Başkurtlu, Bülent Ağbaba, Şengül Erkmen, gazeteci Sevda Manduz.

BELEDİYE VE HDP BİNASINDA ARAMA

Baskınlarla eş zamanlı olarak HDP İl Örgütü binası ve Kars Belediyesi de abluka altına alındı. Polisler her iki adreste arama gerçekleştiriyor. Yine, gözaltına alınan kimi isimlerin işyerlerinin de arandığı belirtildi.

Ayhan Bilgen Kayyum atanmaması için istifa edeceğini duyurdu

HDP'li Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, "İster tutuklayın ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 2014 yılındaki Kobane eylemlerine dair başlattığı soruşturma kapsamında 25 Eylül’de gözaltına alınan Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen istifa edeceğini duyurdu.

Bilgen’in "Herkese selamlar, birazdan emniyet ifadesine gireceğim. İfade öncesi kamuoyuna iletmek istediğim mesajı paylaşıyorum" diyerek yaptığı açıklama şöyle:

“Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa, belediye başkanlığı görevimden istifa edeceğim. Kars, kendisini yönetecek liyakattadır... Kars’ta bir kadın belediye başkanı ile yola devam edilirse, sadece siyasal değil, toplumsal bir eşik aşılmış olur.”

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - mezopotamyaajansi24.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları