loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan iktidara Katar tepkisi: Satılmadık yer bırakmadılar

Kılıçdaroğlu'ndan iktidara Katar tepkisi: Satılmadık yer bırakmadılar
Tarih: 27.11.2020 - 09:15
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Başlangıçta koronayla mücadele konusunda önemli adımlar attılar. İşyerlerinin kapanması, sokağa çıkma yasakları, vaka ve ölüm sayılarının azlığı önlemlere bağlıydı. Ekonomik ve sosyal açıdan önlem almadılar. Kahveciye,esnafa dükkanı kapat, dediler. Kapat diyorsan kirasını ödeyeceksin. 

5 maskeyi dağıtmaktan aciz bir iktidarın süreci yönetme şansı yoktu. Bilim Kurulu'nu dinlemeyn iktidarın felaketi önleme şansı zaten yoktu. Biz uyarılarda bulunduk. 

O dönem TTB uyardı. Kamuoyuna doğru bilgi vermiyorsunuz, dediler. TTB, hala verilerin eksik söylendiğini ifade etti. 

Belediyelerden ölüm sayılarını aldık ama elimizde Covid'den ve diğer hastalıklardan kaç kişi öldü bilgisi yoktu. Bu açıklamayı tabipler, dernekler yapardı. Biz elimizdeki verileri Sağlık Bakanlığı'na aktardık. Devlet yalan söylemez. İstanbul'da Ekrem bey olayın büyüklüğünü görünce 'bu kadar da olmaz, önlem alın' dedi. 

İktidar elde avuçta ne varsa satıp günü gün etmeye çalışıyor. Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu sattılar, kaça sattılar. Tank Palet kaça satıldı? Hiç para alınmadı. Yatırım yapacaklardı, hangi yatırımı yaptılar? Tank yapılacaktı, yapıldı mı? 

Futbol kulüplerinin naklen yayın gelirleri var. 500 milyon dolar. Katar firması 'ben ödemiyorum' dedi. Sözleşme var, ödemesi lazım. 90 milyon dolar indirdiler. Dolar kurunu sabitlediler, 5.80 TL üzerinden. Kasabın, kahvecinin indirdiler mi? Ne oluyor bu Katar aşkı.

Her şey satılıyor. Yarın öbür gün sarayın yarısını satarlarsa kimse şaşırmasın. Varlık Fonu'nu kime neyi nasıl satarız diye kurdular.

Katar gelsin hisse senedi alsın, niye borsayı aldılar. Bir de milliyetçi geçiniyorlar. Satılmadık yer bırakmadılar. Ülkeyi yabancı sermayenin pazarı haline getirdiler. Satılmadık banka, arazi, fabrika, Boğaz'da yerler kalmadı. Kimin malını satıyorsunuz? Kaça sattığınızı söylemiyorsunuz. MB'nin eksi 54 milyar dolar rezervi var. 128 milyar doları sattılar.

AK Parti'ye oy veren kardeşime sesleniyorum: Memleketi bu hale getirene hala oy verecek misin? Siyasi iktidar kimseye güven vermiyor.
-Beray Albayrak işin başındaydı ama talimatı veren Erdoğan'dı.

-Korona konusunda açıklamayı bu işi bilen bir kişinin yapması lazım. Sağlık Bakanı açıklama yapıyor ama cümleye 'sayın cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla' diye başlıyor. Bu tek adam rejimidir.

Bunlara usulen bakan diyoruz, atamayla geliyorlar. Eski müsteşarlar gibiler. Bütçe parlamentoa sunulurken Maliye Bakanı basını çağır anlatırdı. Şimdi böyle bir şey yok. Bir kişi talimat verirse olur.

Katar'la anlaşmayı kim imzalıyor. Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun satıyosunuz. Özelleştirme İdaresi var. Türkiye gerçek anlamda yönetilmiyor, savruluyor. Yönetim boşluğu var. 

-Yargıya talimat vermek siyasetçinin işi değil. Yargıya talimatı siyasi otorite ve tepesindeki Erdoğan verior. Trump papazı bırakmazsan başına gelecekleri düşün, dedi. Erdoğan 'Bu can bu tende kaldıkça vermem' dedi. Trump'ın ikinci tweetinden sonra rahibi serbest bıraktılar.
Bir gazeteci hapisteydi. Merkel aradı. Bir gecede iddianamesi yazıldı. Ertesi gün tahliye edildi, bir başka mahkemenin kararı verildi eline uçağa bindirildi Almanya'ya gönderildi.
 
Hapisteyim, hakimin önüne çıkıp beraat ediyorum. Aynı dava iddianame değiştiriliyor tekrar hapse atılyorum. Kim talimatı veriyor. Adaletsizliğin şahı var bu ülkede.
Esas olan tutuksuz yargılamadır.
3,5 yıl birini iddianamesiz içeride tutuyorsunuz. Haklsızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. 
KHK ile üniversitedeki hocayı attılar. Mahkeme beraat verdi. Aylardır, yıllardır görevine iade edilmiyor.
Erdoğan'ın avukatı, sigara içiyor, külünü dökmek için savcıya kültablasını getirir misin diyor. Büyük bir çürüme var yargıda. 
 
TBMM'nin iradesi ipotek altında. Bir AK Partili vekil kalksın haksızlık karşısında konuşsun. Kalkıp da 'Anayasanın 138. maddesi var. Talimat verme hakkı yok' diyor (Erdoğan). Zindaşti'yi kim bıraktı? Dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçısı. Cumhurbaşkanlığından arıyorlar hakimi.
-Meclisin üstündeki bir kişinin gölgesini kaldıracağız. Milletvekillerini millet seçecek. Şehir hastanelerini kaça yaptın, bilgi ver, diyecek. Parlamento gerçek anlamda gücünü gösterecek.
Milletvekili hakkında bir hukuksuzluk olursa vekile haksızlığı kabul etmem diyecek. Biz bunları diyeceğiz. İktidar hesap verecek. Bunları güçlendirilmiş parlamenter sistem olarak tanımlıyoruz.
 
Devleti saydam yapacaksınız önce. Gelir gider nedir belirlenmesi, toluma bilgi verilmeli. Bir vekil istede de yürütme organı vermiyor. 
Parayı kimler için harayacaksını bu siyasi bir tercihtir. Mevcut yapıda 83 milyon kişi tefeciler ehizmet ediyor.
İlk 10 ayda 119 milyar lira ödedik faiz olarak. Esnafa, emekliye, sanayiciye bir kuruş bile değil.
Siyasi iktidar bana mı, başkalarına mı hizmet ediyor demeli vatandaş. İşsizlik varsa sorumlusu iktidardır. İşsizlere yeni iş alanları yaratılıyorsa ekonomi yönetimi başarılıdır. İş alanı yaratılamıyorsa başarısızdır.
Emeklilere ikramiye verilmeli dedik verildi.
Agari ücret 2 bin 324 TL. Milyonlarca kişi açlık sınırının altında aylık alıyor.
3600 ek gösterge sözü verdi Erdoğan öğretmen, polise, sağlık görevlisine. 2018'de söyledi. Verilmedi.
Tefeciye kaynak var. 
Türkiye çok güzel yönetilir. Kaynakları var yeter ki kaynağı yerinde zamanında kullanın. Fabrika kurarsınız. Özel sektör gitmiyorsa devlet kurar. Türkiye naısl samanithla eder? Nohut, mercimek, ayçiçeği ithal ediliyor. Sistem ve yönetim değişirse her şey vardır.
 
Vergiyi topladınız, yatırımı uzmanıyla belrileyeceksiniz. Devlet Planlama Teşikaltı vardı kapattılar. Ülke geleceğini nasıl planlayacaksınız. 
Herkesi çağırıp soruyu masaya yatıracaksınız. Rahmetli Ecevit bir kararnameyle Ekonomik ve Sosyal Konsey kurdu. İstişare yapılmıyor. 
Bu ülkeyi borç batağına nasıl soktular bunun hesabını vermeleri lazım. 
(Lütfi Elvan'ın TOBB'a gitmesi) TOBB taleplerini söylemiş, ne kadarını karşılıyorlar. En son 2,5 milyar dolar borç adılar, nereye harcayacaklar ben bilmiyorum.
Türkiye tam bir ekonomik buhran içinde. Bundan çıkmanın yolu güçlendirilmiş parlamenter sistemi oluşturmak, kanakların nereye ne zaman harcandığını açıklamak. 
-(Alaattin Çakıcı'nın tehdidi) Bir mafya bozuntusunun tehdidi bana ulaştırıldığında gülümsedim sadece. Kim oluyor 5 paralık adam. Bunun MİT'in arkasına sığındı, bu Bahçeli tarafından dile getirildi. MİT'i suç örgütüyle nasıl yan yana koyarsınız? 
Çubuk'taki liçn de organize bir olaydı. Gerçeklere tahammül edemiyorlar. 
Müyesser Yıldız niye yattı hapiste? Devlet sırrını açıkladığı gerekçesiyle. Bahçeli de devlet sırrını açıkladı. MİT'le mafya bozuntusu arasında ilişki olmuşsa. 
 
-Bütün belediye başkanlarımız tarih yazıyor. Kanal İstanbul'a karşı olduğu için soruşturma açıldı. İmamoğlu İstanbul'un belediye başkanı. Kanal İstanbul'un felaket olduğunu uzmanlar söylüyor. Kalkıp soruştuma açıyorsunuz. Sayın İmamoğlu kalktı, 'Sadece İstanbul'da şu kadar kişiyi defnettik, rakamlarınız tutmuyor. Önlem alın' diyor. Kendi çıkarı için mi diyor. İstanbullular için söylüyor. Kanal İstanbul rant projesi.
-(Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması) Olay bize Menemen halkı tarafından duyuruldu. 3 vekil arkadaşımızı gönderdik. İddialarda bulunan kişilerle görüşüldü, il başkanımızla görüşüldü, rapor geldi. Gereğini yaptık. 'Yolsuzluk yapacağım, köşeyi döneceğim' düşüncesi bizim kitabımızda yok.
Bütün ihaleleri canlı yayınlıyoruz. Rahatsız oluyorlar.  
Denize düşen yılana sarılır. Denize düştü bunlar. Kim gelirse sarılıyorlar. İktidarda kalmak için satmayacakları hiçbir şey yoktur.
 
Cumhuriyetin bütün fabrikalarını sattılar. Ne yaptılar bu paraları? Vatandaş bu iktidar güvenmiyor. TL'yi milli para olmaktan çıakrdılar. Şu anda tasarruf mevduatının yüzde 56'sı dolar. Bunlar bir de milliyetçi geçiniyorlar. Sana bu ülkenin vatandaşı güvenmiyor.
Türkiye böyle bir tabloyla hiç karşılaşmadı. 
Deprem dolayısıyla Bursa'da okulları yıktılar, hala yapmadılar. 
Şunu da söyleyeyim, kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yok. Bütün sorunları 5 yılda çözeriz. Bütün vatandaşlarımdan oy istiyorum. Hata yaptığımda çıkıp meydanda da en sert şekilde eleştirme hakları olsun diye."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları