loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Rahmi Turan'ın iddiasına ilişkin açıklama: 'Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor; devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum'

Kılıçdaroğlu'ndan Rahmi Turan'ın iddiasına ilişkin açıklama: 'Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor; devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum'
Tarih: 21.11.2019 - 08:29
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile 'Çalar Saat' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

 Erken seçimin olabilmesi için Erdoğan’ın karar vermesi lazım. O söylediği andan itibaren MHP’liler AKP’liler bir araya gelecekler erken seçim kararı alacaklar. Getirirlerse böyle bir kararı biz de erken seçime gidelim diyebiliriz. İşin özünde yatan nokta, Erdoğan ve ekibi Türkiye’yi yönetemiyorlar. Yönetemediğini o da görüyor aslında. 

Bütün dünyayı kendimize düşman ettik. Dolayısıyla yönetilemiyor. Erdoğan çıkıp şunu diyebilir, “Madem siz istiyorsunuz, dediklerinizi kabul ediyorum erken seçim kararı alacağım” diyebilir İYİ Parti’ye.Bizim için öncelik, bu memlekette huzuru, barışı, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi sağlamak.Seçimin ne zaman olacağı konusunda tahminde bulunmakta zorlanıyorum. Erdoğan’ın sağlıklı bir ruh hali yok. Böyle bir ortamda ne zaman seçim olur bilmiyoruz. İstiyorlarsa yarın sabah getirsinler biz seçime onay veririz.

Parlamenter sisteme dönmek gerek. Bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri bir araya gelecek. 

Baştan seçime giremezsin dersiniz onlarda başka birini aday gösterir.  Burada demokrasinin “d” si yoktur. Halkın oyuyla gelen kişinin yerine atamayla birinin gelmesi ağır sonuçlar getirir.  Erken seçim talebi HDP açısından doğru.

Hiç kimsenin endişesi olmasın erken seçime hazırız.  

Demokrasiyim kim istiyorsa partilerin bir araya gelmesi doğası gereği. Erdoğan bu ittifakı bozmak istiyor. Barış Pınarı Harekatı sırasında millet ittifakının bozulmasını istiyor. Onun için sadece o koltukta oturmak var.

Türkiye bir dönem kutuplaştı bizim de kabahatimizi oldu. Başörtüsünü 1 numaralı gündemi haline getirdik. Baş örtüsü Türkiye'nin gündeminden çıkmışken provokatörler yine ortaya çıktı. Üzülmeyin provokatörün ekmeğine yağ sürerseniz. Partim onların sorunlarını çözmek için emrindedir.

Türkiye'nin gerçek gündemi ekonomi Saray hariç 82 milyonu ilgilendiriyor. Ekonomik çıkmazdayız. Önünü gören siyasal yapı yok.  Hukuk güvenliğini sağlayacağız. Erdoğan kızıyor. Tump papazı teslime ettiğinde Erdoğan’a teşekkür etti. Can mal güvenliğinin olamadığı yerde sermaye de yatırım yapmaz.  Bunu ben söylüyorum diye değil onlar da bunu görüyor. Adalet olmadığı için adalet reformu yapıyorlar.  Beraat kararı alanlar niye görevlerine iade edilmiyor?

AKP oy verenlerin vicdanın sesleniyorum. Tüyü bitmemiş hakkını kime veriyorsun. Ne için? Atanmış olanlar sefa içinde yaşasınlar diye.

 Vatandaş için ihaledeler niye dolar bazında gereğini yaptın mı?  Havayolları milletin anası ağlıyor. Gelmiş millî paraya dönüyoruz. Ben de buna inanacağım.

Nasıl geçinecek bu inşalar. Aile sigortasıyla. Niye uygulamıyorlar? işsizlik sigortası sadece 10 aylık ihtiyacını görüyor. Ama aile sigortası iş bulana kadar o kişiye yardım ediyor. bütçede para var sorun parayı kimin için kullanacağınızla ilgili.

Üreten Türkiye, katma değeri yüksek ürün üreteceğiz. Üreteni teşvik edeceğiz. Batı’nın egemen güçleri sizleri üretmenizi engelliyor. Batı, 82 milyon Türkiye’yi biz doyuracağız diyor.   Güçlü sosyal devlet kimse aç ve açıkta kalmayacak.  Sürdürülebilirlik.

15 Temmuz'u en çok kim konuştu? Erdoğan. Kampanyayı kim açtı. Erdoğan açtı. Vatandaş bu vakfa bağışta bulundu. Kaç lira bağışta bulunuldu diye defalarca sorduk. 309 milyon lira dendi. Şimdi soruyoruz, ne kadar oldu o para diye. Buna cevap alamıyoruz. 15 Temmuz şehitleri, gazileri ve yakınları adına söylüyorum.

Vakıf kurdular, vakfın adresine baktık, gittik. O adreste böyle bir vakıf yok. Mahkemede geçiyor bu adres. Mahkemeye yanlış bilgi veriyor. Para toplandı, nerede değerlendirildi onu da bilmiyoruz. 15 Temmuz kullanıldı. Şehitler de gaziler de kullanıldı. Hakları teslim edilmedi. 309 milyon lira nerede bu para? Diyorlar ki Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının hesabında diyorlar. O hesapta ne arıyor? Vakfın hesabında olması lazım.Bu olay aydınlığa çıkıncaya kadar soracağım.

Ben şaşırmadım. CHP'yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var mantık var, başka işin mi gücün mü yok. Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devriye soktuğunu biliyorum. Okuduğumda doğrudur dedim. İsim vermek istemiyorum. 

Devlet zarar ediyor diyor. EYT'liler için bunu diyorsun. Öbür tarafta yandaş müteahhitler var. Onlar için neden bunu demiyorsun.  Dünyanın neresinde nasıl bir paran var senin? Ailenin senin paranın hesabını nasıl veremiyorsun. Şehir hastanelerini kamulaştıracağız. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları