loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: 'CHP gelirse bütün yardımları kesecek' diye kampanya yapıyorlardı, daha geniş kitlelere yardım edince rahatsız oldular

Kılıçdaroğlu: 'CHP gelirse bütün yardımları kesecek' diye kampanya yapıyorlardı, daha geniş kitlelere yardım edince rahatsız oldular
Tarih: 04.04.2020 - 14:58
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Sağlık Bakanı açıklamalar yapıyordu, topluma güven veriyordu. Biz de dikkatle dinliyorduk. Biz güven duyuyorduk. Çünkü olayı masaya yatıran, çözüm getiren grup hekimlerden oluşuyordu. Bilim Kurulu'nda önerilenlerin yapılmadığını duyduk. 
Ekrem İmamoğlu salgının merkezi İstanbul sokağa çıkma yasağı getirin diye dilinde tüy bitti. Sorunları bilen kişinin Ekrem İmamoğlu olduğu ortaya çıkıyor. Mansur Bey hemen çalışmaya başladı. Kira almamaya, suyu kesilen vatandaşların sularının açılması için çalışmalar başladı. Tunç bey İzmir'de, Zeydan Karalar Adana'da, 11 belediye başkanımız da çalışmalar yaptı.
Biz komisyon kurduk. 65 ve yaş ve üstündekilerin hangi adreslerde oturduklarını şifreli mesajla bütün belediye başkanlıklarımıza duyurduk. Biz bu kadar hazırlıklıyız.
Salgın dolayısıyla belediyelerimiz ayni ve nakdi bağış kabu etmeye başladılar. Bu Erdoğan'ı rahatsız etti. CHP gelirse bütün yardımları kesecek diye kampanyalar yapıyorlardı, baktılar ki CHP daha geniş kitlelere yardım vermeye başladılar. Çalışmalarımızın özü hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir.
 
Bağışlar kesilince arkadaşlarımı İçişleri Bakanlığı'na gönderdik. Belediye bağışı şartsız olursa başkan kabul eder. Şart sürülürse belediye meclisi kabul eder. Burada herhangi bir şart yok. Bağış yapılınca genelge çıkardılar İçişleri Bakanlığı'ndan izin alınması gerekir diye. 
İHH mesela devletten izin almadan bağış kampanyası açabiliyor. Böyle saçma şey oalbilir mi?
Bunu aktarın bakana dedik, insanlar can derdinde.
Vatandaşın evind eekmek yok, kimden isteyecek? Başkana ulaşacak, isteyecek. 
Bütün belediye başkanlarımız yardımı yapıyorlar. Bizim CHP'li belediyeler geçtiğimiz hafta 487 bin 117 aileye ayni yardım yaptılar. 176 bin 942 ailenin suları kesikti yeniden bağlattılar. 287 bin 371 aileye nakdi yardım yaptılar. Belediyeleimize ait 12 bin 24 iş yerinin kiraları ertelendi. 37 bin 500 aileye evde bakım hizmeti veriliyor. 2287 sağlık çalışanın konaklama imkanı sağlandı. Başkanlarımız ellerinden gelen her türlü çabayı gösteriyorlar. 
Bankalardaki hesapları bloke etmişler. Gerekirse bazı yatırımları kesecekler yrım yapmadan hangi evde sorun varsa o soruna kilitleniyorlar. Hazine tamtakır, para yok. vatandaş bağış yapsın. Erdoğan bu günler, enf azla fedarkarlaık yapmamız günler dedi. Fedakarlığı kim yapacak? Ben diyorum ki devletten en büyük ihaleyi alanlar, büyük gelir sahipleri yapsınlar. Devlet memurlarını çağırıp zorla bağış yapacaksın, diyorlar. 
Kim size bağış yapıyorsa ve kimlere ödenmesini istiyorsa yoksul aileye verirken bunu söyleyeceksiniz. Alanla verenin birbirini bildiği ahlaki bir uygulama getirmek istedik.
Aklın ve bilimin ışığında bu sorun bitirilecektir. Bilim insanları aşı üretmeye çalışıyor. Siyasetin aynı zaanda liyakate, bilgiye, bilim insanlarına değer verilmesi gereken bir alan olduğunun kavranması lazım. Her şeyi ben bilirim, demek felakete sürükler.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kurdu. Mutlu olduk bundan. Siyasetin uzmanlıklardan yola çıkması lazım. Türkiye bunu yaparsa kazanır. 
Biz Hıfzıssıhha'yı kapattık maalesef. Yeni aşı üretmeye çalışıyoruz. Ben bunu söyleyince gene eleştirdi diyecekler. Yanlıştan dönün diyorum. Hala söylüyorum. 
Adamın işini kapattınız, evde kal dediniz, güzel o kişi nasıl geçinecek? 
Meslek kuruluşlarının odalarıyla iletişime geçtik. Bunu iktidarın yapması lazım. Motokuryelerin sayısı 982 bin kişi, işsiz kalanların sayısı 500 bin. AVM'lerde 523 bin kişi, kantinlerde çalışan 150 bin kişi işsiz kaldı. Sokak satıcıları var. 900 bin kişiler. Gündelikçi kadınların sayısı 1 milyon kişi. Bu insanlara hiçbir şey verilmedi. Banka kartları, tüketici kartları ne oldu, hiçbir şey. Nasıl geçinecekler belli değil. 
65 yaşının üstündekiler sokağa çıkmasın dendi. Onların çocukları işe gidip eve geliyorlar.
13 Mart'tan itibaren Ekonomik Sosyal Konseyi toplayın, dedik. Toplamayacağım, diyor. Kendisinin her söylediğinin çok muteber olduğunu, evet eendim çok güzel fikir demesini beklediği aadamlardan yola çıkılıyor.
Gıdada çok büyük sorunlar yaşayacağız. Buğday bile ithal edemeyeceğiz. Rusya kapıyı kapattı. 
Bazı başkanlarımız sahra hastaneleri kuruyor. Askeri hastaneleri açın dedik. Niye açmıyorsunuz? 
Bizim düşüncelerimizin haklılık payı sonra ortaya çıkarsa bunun bir maliyeti oluyor. Bu maliyet insan hayatıdır. 
Biz sorunun çözümü konusunda, ağır maliyet getirmeden atlatılması noktasında elimizden geleni yaparız.
Kim yardım yapmalı, kim bağışta bulunmalı ifade edeyim. Sadece bir projenin Hazine bedeli
Osmangazi Köprüsü için 2020'de Hazine'den 2 milyar 310 milyon, Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 790 milyon, Avrasya Tüneli için 300 milyon lira ödenecek. Üçünün toplamı 3 milyar 400 milyon TL. Otoyol bağlantılarını dahil edince 6 milyarın üzerinde Hazine'nin ödemesi gereken para. 
(Erdoğan) Kalkmış Tekalifi Milliye'den bahsediyosun. Bugün aynı şartlardan söz ediyorsunuz. Her bölgede Tekalifi Milliye komisyonları kuruldu, kimden ne alındıysa tek tek çıkarıldı. Alınan paralar daha sonra bağışı yapanlara ödendi. Cumhuriyet budur. Halka borcu olmayan bir devlet... Kurtuluş Savaşı'nda gel yardım et diyen, sonrasında iade eden bir devlet."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları