loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Siyasi Partiler Yasası'na cinsiyet kotasına karşı çıkan partiye hep beraber karşı duracağız

Kılıçdaroğlu: Siyasi Partiler Yasası'na cinsiyet kotasına karşı çıkan partiye hep beraber karşı duracağız
Tarih: 05.12.2020 - 11:14
Kategori: Siyaset

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları'nın düzenlediği "YaşamHak" projesinin tanıtım toplantısında konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bütün kadınların belirli bir hedef  ilkesinde birleşmelerini istiyorum. Nedir o hedef? Kadına yönelik şiddet var, evet, kadın mağdur oluyor evet, kadın işsiz, evet, kadın yoksulluğu en derin yaşayan kişi, evet, kadın eğer çocuğunu yatağa aç yatırıyorsa o kadının dramını başka kimse anlayamaz. 

Bütün bunları yaşıyor mu bu kadın yaşıyor. Kadının bu sorunlardan kurtulması ve daha güçlü olması için temel çözüm kadının siyasette çok daha güçlü şekilde var olmasıdır. siyasette daha fazla söz sahibi olacak ve daha güçlü olacak. Nasıl olacak? Nasıl daha çok haktan hukuktan adaletten söz edecek? Bunun yolu kadınların parlamentoda daha fazla temsil edilmeleridir.

Bu ülkede nüfusun yarısı kadın. Hatta yarısından fazlası kadın. Parlamentoya bakıyorsunuz, seçimle gelen diğer organlara bakıyorsunuz, buralarda kadının gücü ne kadar? Kadın gerçekten buralarda arzu ettiğimiz ölçüde varolabiliyor mu, olamıyor. 

Haklarınızı savunmanızı istiyorum. Yapacağınız ilk şey Siyasi Partiler Yasası'nın değişmesi için çaba harcamaktır. Diyeceksiniz ki, hangi coğrafyada, nerede olursanız olun, birlikte şunu yapmak zorundasınız; 'Siyasi Partiler Yasası'na cinsiyet kotasını getiren partiye oy vereceğiz, destek vereceğiz. Siyasi Partiler Yasası'na cinsiyet kotası getirmeyen, karşı çıkan partiye de hep beraber karşı duracağız'. Emin olun gücünüzün farkında olun. 

Siz kadınlar şiddetten mağdursanız, istismardan mağdursanız yapacağınız bir şey var bu mağduriyetlere yol açan siyasi anlayışı bir kenara bırakacaksınız. Siyasi partiler yasasına cinsiyet kotası getirilmesi lazım. Elinizden alınan hakların iadesini isteyeceksiniz.

Aile destekleri sigortasını talep etmeli tüm kadınlar. Yoksulluğunun giderilmesini istemek de bir haktır kadın için. Kadın kolları, güzel bir projeyi başlatıyor. Kadına yönelik şiddet olduğu takdirde hukuk desteği ve psikolojik destek verilecek diyor.

Pazar artıklarından yiyecek toplayan bir kadın görmek istiyoruz, kadın evinde otururken sosyal devlet ona her türlü olanağı sağlamak zorundadır. Bunu sağlamadığınız takdirde devlet sosyal devlet olmaktan çıkar.

Eşitliği kadınlar lütuf olarak beklememeli. Mücadele sonunda alınmalı. Mücadele alın terinin karşılığıdır. 

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları