loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan 24 Kasım için videolu paylaşım

Kılıçdaroğlu'ndan 24 Kasım için videolu paylaşım
Tarih: 24.11.2020 - 12:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel bir video paylaştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği görevini kabul ettiği tarihin 24 Kasım olması sebebiyle Türkiye’de de her yıl bu tarihte kullanan Öğretmenler Günü’ne özel bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntülerine yer verilirken, CHP lideri de bir metin okudu.

Video da Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’ye kara tahta başında yazı yazmayı öğrettiği, Atatürk’ün harfleri tahtaya çizerek tanıttığı ve öğrencilerle bir araya geldiği anlardan birçok fotoğraf karesi yer aldı. Hazırlanan video da Kılıçdaroğlu,”Öğretmenleri baş tacı yapmayan bir toplumun geleceği yoktur arkadaşlar” cümlelerinin yer aldığı bir de metin seslendirdi.

Kılıçdaroğlu’nun öğretmenler için seslendirdiği metin şöyle:

“Öğretmenlik mesleği dünyanın bütün toplumlarında diğer mesleklerden farklı bir yere sahiptir. Öğretmen kişileri eğitir. Onlara dünyayı öğretir. Sevgiyi öğretir. Beraber yaşamayı öğretir.Tartışamyı öğretir. Sorgulamayı öğretir. Yani Dünya’yı öğretir. Yani kainatı öğretir.

Öğretmenleri baş tacı yapmayan bir toplumun geleceği yoktur arkadaşlar.

Çocuğumuzu inşaa eder. Çocuğumuzu yetiştiren, onun yeteneğini keşfeden, o yeteneklerin gelişmesini sağlayan kişinin adı öğretmendir…

 

Öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz ve onlara şükranlarımızı sunuyoruz.”

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları