loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Düşlediği eğitim sistemini, fikri iktidarını gerçekleştirme şansı sıfır

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Düşlediği eğitim sistemini, fikri iktidarını gerçekleştirme şansı sıfır
Tarih: 20.10.2020 - 13:32
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Pazar günü Kıbrıs'ta seçimler yapıld. Sayın Akıncı ve Sayın Tatar yarıştlar. Sayın Tatar cumhurbaşkanı seçildi. Umuyoruz Kıbrıs'ın tanınması konusunda çok daha güçlü bir çabayı hayata geçirir. Ecevit'i de saygı ve sevgiyle anmak hepimizin ortak görevi.

Dün 19 Ekim Dünya Muhtarlar Günü idi. Diğer siyasiler muhtarlarla ilgili bir şey söylemezler. Söyleyebilecekleri bir şey yok. Biz demokrasiyi her yerde savunduğunuza göre muhtarların hakkını savunmak da bizim görevimiz oluyor. Muhtarlara, '82 kanunda 354 madde muhtarlarla ilgili' dedim. 'Neden muhtarllar için kanun çıkarılmaz' diyen ilk genel başkanım.

Çalışma yaptık, hazır. Muhtarlar gerçek anlamda demokrasiyi temsil eden kesim Parti üyesi değil, adıyla çıkıyor bana oy verin, diyor.  Muhtarların niye bütçesi yok? Sosyal yardımlar politik olarak dağıtılacağına, muhtarlar eliyle dağıtılsın. 

Hatay'ta büyün bir yangın çıktı. Hatay Büyükşehir Belediyemize büyük bir teşekkür borcumuz var.  Yangın çıktığı andan itibaren 79 araç, 395 personelle yangını söndürmeye çalıştı. 24 saat çalıştılar. Belediye başkanımız bütün gelişmelere dikkat etti. Mersin, Adana, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Osmaniye ve Maraş belediye başkanlarına teşekkür etmeliyiz katkıları için. 

Fikri hür, irfanı, hür, vicdanı hür kuşaklar... Mustafa Kemal'in istediği gençlik budur. Bu çerçevede genç kuşaklar yetiştirilmiş, bu çerçevede sanatımız kültürümüz gelişmiştir. Yazarlarımızın kitapları bütün dillere çevrilmiştir. Erdoğan, geçen gün 'Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik' dedi. Sayın Erdoğan senin fikrin orta çağ fikri bile değil. Sen ondan bile geridesin. 

Fikri iktidarda ahlak, bilgi, erdem, danışmak lazım. Bir kişinin fikrinden söz etmiyoruz. Sen kendi iktidarını korumak için benim söylediğimi tekrar ederse, 18 yaşına geldiklerinde bana oy verirse fikri iktidar gerçeklemiş olur... Böyle bir dünya yok. 

4+4+4'ü getirdi, eğitimde reforma ihtiyacımız var, diyor. Her bakan geldiğinde yeni reform yaptı, ne oldu sonuç? Düşlediği eğitim sistemini, fikri iktidarını gereçekleştirme şansı sıfırdır. Hürriyete karşı olan birisi fikri, vicdanı hür insan istiyor. 

Neden 3 milyon 37 bin öğrenci internete giremiyor, niçin? Türk Teleom'u götürdün Hariri ailesine peşkeş çektin, yatırım yapmadı. Borçları ödemedi. İhtiyaç sahibi öğretmen ve öğrencilere ücretsiz bilgisayar verilsin, dedim. Söz vermiştin, FATİH projesiydi nereye gitti bu paralar? İnsanda biraz sıkılma olur. Tonlarca para var ama öğretmene, ihtyiaç sahibi aileye yok.

Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik, diyor. Daha çok beklersin. O gençler 2023 diyorsan 2023'te sandığa gelecek, o zaman göreceksin. O çocuklar haklarının nasıl yendiğini bilmiyorlar mı?

Tefecilere dünyanın parası var. 489 milyar dolar tefecilere faiz ödediler. 464 Osmangazi Köprüsü demek. Nereye gitti bu para? Çiftçiye mi, emekliye mi, üreticiye mi? Tefeciye gitti. Bu parayla 4 bin şehir hastanaesi yapılırdı. Türkiye'deki bütün hanelere ev yapabilirdiniz bu parayla. 

Her bir vatandaşa dağıtılsaydı bu para 48 bin 732 TL para ödenebilirdi. Aile başına olsa 165 bin 689 TL ödenirdi. 
Tefeciye hizmet eden Erdoğan, damadı, şürekası. Tefeciye değil halka hizmeti götüren kim? O da biziz.
 
Geldiğimiz nokta askıda ekmek. Çağ açan bir proje. İktidarın 18 yılın sonunda iktidarın getirdiği rezilliği başka türlü anlatamazsınız. Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. 
İşinden olan adama 1168 TL verceğim, günde 39 TL, krallar gibi yaşayacaksın diyorlar. Bunlarda vicdan var mı? Çubuk'tan bir kadın aradı sosyal yardım ekibimizi. 'Çok zorda kalmazsam aramazdım. 2 aylık kızımı doktora götürdük. Kızımın doğumundan bu yana hiç gelişmediğini böyle giderse çocuk esirgeme kurumuna almak zorunda kalacakların söylediler. Çoğu zaman şekerli suyla besliyorum. Lütfen yardım edin' dedi. Yardım ettik ama bu bize ulaşan bir kişi. Böyle milyonlar var. Saraydaki zevat bunları bilir mi? Onların halkla ilgisi yok. 
Anket yapıyorlar Mayıs 2020'de. Gençlik araştırması... İmkanınız olsa yurt dışında yaşamak ister misiniz diye sormuşlar. Yüzde 62,5 evet demiş. AK Partili gençlerin oranı yüzde 47,3. Bu tablonun sorumlusu kim? 
Eylülde size kalıcı bir ülke vatandaşlığı verilse Türkiye'yi terketmeyi düşünür müsünüz diyorlar. Yüzde 64 giderim, yüzde 14 kalırım, diyor. Böyle bir gençlik yetiştirdiler. Bundan büyük beka sorunu olur mu? 83 milyonun burnundan getirdiniz. 
Sadece kendi ülkemizde değil dışarıda da sorunumuz var. Komşu kalmadı. Kampanya çıktı. Suudi Arabistan için bayrakları bile yarıya indirdik. türk olan hiçbir şeyle işimiz olmayacak dediler. 
Haksızlık yapıyorsunuz dedi mi dili bir karış dışarıda olan arkadaş. Korkudan bir şey söyleyemiyor. Bunlar İstanbul'da konsoloslukta adamı doğradılar. Uçaklarına binip gittiler. Ne oldu, bir şey söyleyemediler. Cezayı bu ülkenin sanayicisi çekiyor. Senin izlediğin poltika yüzünden fatura ona çıkıyor.
23 Eylül'de Suudi Arabistan milli günü kutlu olsun diye afiş asıyorlar havaalanına. Şu kişiliksizliğe bakın. Bir de kabile devleti miyiz, erken seçime gideceğiz, diyor. Kabile devletinden daha gerideyiz. Devletin bütün çivilerini söktün. Sen AYM kararını uygulamayan adamı alacaksın AYM'ye üye yapacaksın. Yalandan fikri iktidar olunmaz. Önce dürüst, ahlaklı olacaksınız. 
Yeni istihdam paketi getiriyorlar. 16 sefer getirdiler, sorun çözüldü mü? Yetmiyor mu bu kadar yalan? 
Önce devlet olarak üstüne düşeni yap.

Sayıştay diyor ki;138 bin 393 öğretmene ihtiyaç var. Bu öğretmenlere görev ver.
Yerli kaynaklara değer veriyorsun Zonguldak'ta bekleyen on binler var. 5 bin kişiyi al, maden çıkarsınlar.
18 yıldır engelli kadroları boş. 
Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği önemli. kullara sağlık görevlisi hemen getir. Okulun temizlik personeline ihtiyaç var. Atamasını yapabilirsin. 
Muhtarlara birer tane büro elemanı atayacaksın. 
Özel sektöre ben görevimi yaptım, dersin. 
Herkesin can ve mal güvenliğini sağlamadın. Bu nedenle yatırım yapılmıyor. Bunu bilmemesi mümkün değil. Erdoğan'ın avukatına para verirsen can ve mal güvenliğin vardır. Garibanlarsa içeride.
Boş tencereden çok ses çıkar. 24 saat konuşuyor, ne söylüyor. Petrolü, doğalgazı bulduk diyorlar. Almanya, Fransa bizi kıskanıyor. Yunanistan mahvoldu, bitti. Türkiye dünya lideri. Sonunda askıda ekmek gerçeğine geldik. Boş konuşuyorlar. Mutfağı bilmiyorlar. 
Bebek mamalarına kilit vurulmuş onu bile görmüyorlar. Bunlarda ahlak yok. Ahlak adalet duygusu olanlarda vardır. 
Seçmenin 85,3 açıklanan işsizlik rakamları doğru değil, diyor. AK Parti seçmeninde yüzde 70,3 diyor. MHP seçmeninde bu oran yüzde 80,4. Senin seçmenin bile yalan söylediğini görüyor. 
Erdoğan, 'medya bizim sesimizi duyurmuyor' diyor. Senin medyanı kimse okumuyor ki. Yalan söylüyorlar. Sıkıntıya girmişse vatandaş açayım A Haber'i rahatlayayım, diyor. Psikolojik kanal. 
Elektrik dağıtım şirketleri var. EÜAŞ'tan elektriği alıp vatandaşa satıyorlar. 2016'da dağıtım şirketi devletten 17 kuruşa alıp 41 kuruşa vatandaşa satıyor. 2020'de 25 kuruşa alp vatadaşa 71 kuruştan satıyorlar. Parayı kim kazanıyor? Saray iktidarı kime hizmet ediyor? 
Saray iktidarı para babalarına, tefecilere hizmet ediyor. Vatandaşa gelince boş teneke, gürültü patırtı, hiçbir şey yok.
Saray böyle olunca aşağısı da öyle oluyor. Vali çıkmış, neden eldiven takmadın, neden maske takmadın, diyor. Vatandaş 'canıma yetti, gebermek istiyorum' diyor. Türkiye'nin gündemini bu vatandaş belirledi. Vali de açıklama yapmış, 'Şahsımın yaklaşımı şahsımı da üzdü' diyor. İmla hataları da var. Liyakat çökünce vali de böyle. Balık baştan kokar. 
Süt üreticileri perişan. 11 ayda yem hammaddesine yüzde 64 zam geldi. Süt yemine yüzde 48, besi yemine gelen zam yüzde 44. Çiğ süt alım fiyatı değişmedi. Haziranda ödenmesi gereken alım ücreti ödenmedi.
Manisa'da Soma, Ermenek'ten madenciler yürümek istiyor. Hakları teslim edilmiyor. Salihli'de yolu kesip 31 işçiyi gözaltına alıyorlar. Bir arkadaş, 'Sanki hırsızlığı biz yapmışız gibi bizden hesap sormaya çalışıyorlar' diyor. Bu arkadaşların da haklarını savunacağız. 
Fikri iktidarını asla tesis edemezsin. Kin ve öfkeyi besliyorsun. Gençlere kininizi unutmayın, diyorsun. Kini aşılayandan devlet adamı olmaz, insanlık olmaz. 
 
Akın Gürlek yeni Zekeriya Öz'ümüzdür. Bütün kirli işleri, haksız dosyaları bana gönderin, diyor. 10 yaşındaki çocuğa Erzurum'da tecavüz edilirken bu beyefendi oradaydı. Barış Terkoğlu çok güzel bir yazı yazdı. Bu Akın Gürlek böyle bir adamdır. Bundan adalet beklenmez. 
İnsanlık tarihi adaletsizlikle mücadele tarihidir. Bunlar adalete taş koyan dişlilerdir. Hukuk fakültelerinden mezun görünüyorlarsa da asıl talimatı hukuktan değil saraydan alanlardır. Bunların kendi çıkarları için yapmayacakları bir şey yoktur. Akın Gürlek AYM kararını tanımam, diyor. Anayasa beni bağlamaz, diyor. Aın Gürlek milletvekili dokunulmazlığı tanımam diyor. TBMM Başkanı buna itiraz eder mi? TBMM Başkanı dahi bana bir şey söyleyemez, diyor. Kendi vekilinin hakkını koruyamayan bir kişi asla Meclis başkanlığı yapamaz. Usulen oturur ama sarayın başkanıdır.  
Bu parlamento bu kadar aciz bir başkanı görmedi.
Akın Gürlek HSK da bana dokunamaz, diyor. Bütün kanunsuzluklarıma HSK gözlerini kapar, hatta elimi öperler, diyor. Onlar da saraydan talimat alıyor, kanunsuzlukları birlikte yapıyoruz, diyorlar. Akın Gürlek beklenti içinde. Beyefendiye büyük ihtimalle Yargıtay'da üyelik verilecek. 
Emin Çölaşan'dan, Necati Doğru'dan FETÖ'cü çıkarmışlar. En ciddi mücadeleyi yapan Sözcü gazetesi. Ama susturmaları lazım. Nasıl? Bu Gürlek aracılığıyla. 
Zulümleri artıyor ama biz birlikte, haktan, adaletten, emekten, demokrasiden, çalışandan, çiftçiden, üretenden, emekliden yana olduğumuz sürece kimsenin karamsar olmaya hakkı yok. Bunları beraber göndereceğiz.
Sen erken seçim yaptın, demek o zaman kabile devletiydi. Ne söylediklerini de bilmiyorlar. Erken seçim çiftçinin, emeklinin, hapishanede haksız yere yatanların talebi. Ne korkuyorsun? Milli irade diyorsun, milli iradeye gitsene? Korkuyorlar, korksunlar. Hak gelecek batılı yok edeceğiz. Adaleti getireceğiz."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları