loading
close
SON DAKİKALAR

Adam olmak ya da adama hasret kalmak

Şahin Mengü
Tarih: 04.01.2020
Kaynak: Vişne Haber Ajansı

Şahin Mengü: 17 yıllık AKP iktidarı Futbol Federasyonu Başkanlığına yandaş bir işadamını getirdikten sonra, kulüplere de el atmaya başladılar demek ki.

Trabzonspor Kulübü teknik direktörü Ünal Karaman’ın, İktidar sahiplerinin Trabzonspor yönetimine verdikleri talimatla Trabzonspordaki   görevinden ayrıldığı ya da ayrılmaya zorlandığı haberi sosyal medyada yer aldı.
Sosyal medya haberlerine göre bu üç nedenden olabilirmiş. Birincisi Ekrem İmamoğlu ile çekilen resim.
 İkincisi her maça çıkıldığında şeref türbününe dönüp İstiklal Marşı okumakla şerefli olunmaz diyerek takımını Türk bayrağına döndürüp İstiklal Marşını okutmak.
Üçüncüsü ise Berat Albayrak’la olan maç sonu  tartışması, o tartışmaya Koray Aydın’ın da şahit olduğu söyleniyor. Ünal Karaman’ın Trabzonspor dan gönderilme sebeplerinden birisi de ve en önemlisi de buymuş.
Olay şöyle cereyan etmiş, Trabzonspor Denizli’ye 2-1 mağlup olduğu maçtan sonra,  Berat Albayrak, maç sonu Ünal Karaman'a ''Bu nasıl futbol hoca'' diye çıkışınca Ünal Hoca'nın da muhatabına ''Bu nasıl ekonomi diye biz size soruyor muyuz?'' cevabının  sonun başlangıcı olduğu söyleniyor.
17 yıldır ülkeyi yöneten iktidar sahipleri her şeyi bildikleri düşüncesine sahip olduklarından, futboldan da  iyi anladıklarını düşünüyor  olacaklar  ki, takımın oynadığı futbolu eleştirince hiç alışmadığı “kişilikli” bir tavır ile karşılaşıyor.
Olay hakikaten bu nedenlerle  mi gerçekleşmiştir, ilgilileri açıkça çıkıp konuşmadıkça işin iç yüzü anlaşılamayacaktır.
Kıyasıya rekabet içindeki bir ligde, ilk yarıyı 3'ncü tamamlamış, 3 Büyük İstanbul Takımlarının üstünde ve hem de bu İstanbul takımlarından Fenerbahçe’ye 1,Beşiktaş’a  2 ve de Galatasaray’a 5 puan fark yapmış. Ligin en fazla gol atan 2'nci takımı olmuş bir teknik direktörü "Göze hoş gelen top oynatmıyor" diye kovmak gerekçesi pek de inandırıcı olmamıştır.
17 yıllık AKP iktidarı Futbol Federasyonu Başkanlığına yandaş bir işadamını getirdikten sonra, kulüplere de el atmaya başladılar demek ki.
Bunun ilk denemesi hatırlanacağı üzere Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı için Aziz Yıldırım’ın karşısına da böyle bir yandaş iş adamı çıkartılmasıydı.
Büyük Fenerbahçe camiası kendilerine gereken dersi vermişti. Ama maalesef sosyal medyada yazılanlar doğru ise Trabzon Kulübü yöneticileri aynı dirayeti gösterememişlerdir.    
AKP iktidarı mensuplarında, iktidar zehirlenmesinin belirtileri başladı. Bunların bilmediği konu yok daha doğrusu öyle zannediyorlar.
Aslında sosyal medyaya düşen gerekçeler ve son konuşma toplumun kişilik sahibi insanlara duyduğu özlemin dışa vurumudur.
Ünal Karaman ile Berat Albayrak arasında böyle bir konuşma olmuş mudur, olmamış mıdır, bu tam anlamıyla bilinmemesine rağmen bu konuşmanın büyük sempatiyle karşılanmasının   tek sebebi var; toplumun kişilik sahibi insanlara  duyduğu özlemdir.
17 yıllık AKP iktidarı döneminde öyle kişiliksiz, kişisel menfaati uğruna her türlü şekle giren insanlar gördük ki, normal  davranış sergileyen insanlar bile insanlarımızı mutlu ediyor.
İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin yemek fiyatlarıyla ilgili yaptıkları barışçıl eylemlerini dahi polis gereksiz güç kullanarak dağıtırken, partili Cumhurbaşkanı aynı gün yaptığı konuşmada Avrupa da polisin nasıl acımasızca güç kullandığını, böyle bir şey Türkiye’de olsa Avrupa’nın kıyamet koparacağını  söyleyebiliyor ve dinleyenlerde bu konuşmayı alkışlıyorlar.
Bu ülkede iktidar cenahı böyle de muhalefet çok mu farklı. O kesimde de, nabza göre şerbet verip oy devşireceğini zannettikleri için “Türk” adı Anayasadan çıksın diyen insanlar, TBMM ilk Türbanlı Milletvekili girdiği zaman hayatımın en mutlu günü diyen liderler bile  gereken tepkiyi görmediler.
Bu ülke okumuşlarının ihanetine uğramış bir ülke olduğundan, nabza göre şerbet veren insanların arasından zaman zaman kişilikli insanların çıkması bile toplumda bir umut yaratıyor.    

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları