loading
close
SON DAKİKALAR

Gene geç kaldınız Kemal Bey

Şahin Mengü
Tarih: 05.01.2019

Şahin Mengü: Eğer bu seçim sonuçlarına dayanarak Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’a “Sen meşru değilsin” diyorsa, O zaman kendisine söylenecek tek söz kalıyor. “Geç kaldınız beyefendi Avusturalya’ya gidecek gemi kalkalı 1.5 yıl oldu."

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanına "sen meşru değilsin" demiş. Bunu 24 Haziran seçimlerinin sonuçları üstüne söylüyorsa YANLIŞ.

Zira 24 Haziran seçimleri hem Cumhurbaşkanlığı ve hem de Milletvekilliği genel seçimleri idi. Yani bu seçim gerek Cumhurbaşkanı için gerekse sayın Kılıçdaroğlu için işgal ettikleri makamların yasallık kaynağıdır.
Bu nedenle, bu iktidar veya parlamento yürürlükteki hukuk kurallarına uygun olarak kazanılmış statüler ise yasaldır.
Ama  bilindiği üzere 16 Nisan’da yapılan anayasa referandumu sırasında henüz oylama devam ederken, Yüksek Seçim Kurulu tam kanunsuzluk yapmış, mühürsüz oy pusulalarının da geçerli olacağını ilan ederek, seçim sonuçlarına gölge düşürmüş, yani halkın oy hakkı zedelendiği gibi şaibeli bir referandum sonra rejim değişmiştir.
Bu zedelenme karşısında, oy veren milletin tamamının   veya bunların bir parçasının direnmesi, en mukaddes hak ve en kaçınılmaz vazifesidir.
İşte siz Sayın Kılıçdaroğlu, halkın gasp edilen hakkı karşısında tepkisiz kalarak, sandığa gidip demokratik görevini yapan milyonların hakkını koruyamadıktan ve bu olayın üstünden 1.5  yıldan fazla zaman geçtikten sonra dönüp  Recep Tayyip Erdoğan’a “Sen meşru değilsin” demek, dostlar alışverişte görsün, kıvamında bir söylemdir.    
O gün, yani Yüksek Seçim Kurulu’nun bu kararı açıklandığı gün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, halkın demokratik direnme hakkını hayata geçirmesi lazımdı. 
Eğer  bu seçim sonuçlarına dayanarak Kemal  Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’a “Sen meşru değilsin” diyorsa, O zaman kendisine söylenecek tek söz kalıyor. “Geç kaldınız beyefendi Avusturalya’ya gidecek gemi kalkalı 1.5 yıl oldu,” 16 Nisan 2017 referandum’u şaibeli ise bu sizin sessiz kalmanızın sonucudur. Bu şaibeli  referandum sonucu oluşan yapı maalesef sayenizde YASAL HALE GELMİŞTİR.

Nitekim,sizin bu tepkisiz tutumunuz nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan, “Atı alan Üsküdarı geçti” dememiş miydi?
Artık kalkıp sizin Cumhurbaşkanı’nın meşruiyetini tartışmanızın hiçbir anlamı kalmamıştır.
Tabii zamanında teslimiyetçi olup sessiz kalırsanız, Recep Tayyip Erdoğan da size dönüp "9 seçim kaybettin, hala koltuğunda oturuyorsun. Git de CHP tabanı rahat etsin!" der.
Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözü, biz gerçek Cumhuriyet Halk Partilileri rahatsız eder. Ama çevrenizdeki partiyi tümden ele geçirmeye çalışan, “10 Aralık Hareketi” mensuplarını mutlu eder.
Bakın partiyi kimlere teslim ettiniz, Anayasadan “Türk” isminin çıkabileceğini savunan Anayasacılara, Cumhuriyet Halk Partisi kapatılsın, vakıf haline getirilsin diyen, 10 Aralık Hareketi mensuplarına, Dersim olaylarından ötürü, ben CHP Genel Başkan yardımcısı olarak Dersim halkından özür diliyorum diyen bölücülere, Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi 50.000 Avukatla YSK’nın önündeyim dedikten sonra, bir daha ortada görünmeyen Cumhurbaşkanı adayına   teslim ettiniz.
Yani hem partiyi bitirdiniz ve hem de şaibeli bir referandum sonucu rejimin değişmesine sessiz kaldınız.
Siz gitmeden, parti restore edilmeden ne parti kurtulur ve ne de Türkiye. 

ÜYE YORUMLARI

hursıt kahraman

CHP sınde dızaynın ıkıncı asamasına gelınmıstır.bu secımlerden sonra dersımlıye bızım ıcın yaptıkalrınızdan oturu tsk ederız ıyı gunler denecek. empryalıst ve kureselcı ıs dunyası ve AB ve Amerıka maşa olarak kulandıgı turk medya patronları ve kalemsorlerı ıle yenı chpnın olusmasını calısmasına baslıyacakalrdır. .chp ataturkculukten uzak ılkeelrınden ayrılmıs okalrı kırılmıs bır hale getırılmıs bulunmaktadır. bunun ustune ınsa edılecek olan bır zamanların ANAPı dır. Tabı bızlerın ve tıpışların mısıl mısıl uyumaya devam etmesı ile gerceklesecektır. secım sonrası olusat ıcın bunları defedecek bır calısma varmıdır? YOKTUR. efendım baykal ve sav ınceyı desteklıyor ve partının basına gecırmeyı planlıyorlarmıs ,ınce nın nasıl bırı oldugunu tez zamanda gorduk. yalova kasımpasası vs vs. omurgası dık durmayan bır sahıs. velhasıl lafın kısası ben ataturkcuyum ,kemalıstım altıokcuyum ama artık chplı degılım.

05.01.2019, 11:55
Yorum Yap

Facebook Yorumları