loading
close
SON DAKİKALAR

Şule Çet davası 4 Aralık'a ertelendi

Şule Çet davası 4 Aralık'a ertelendi
Tarih: 20.11.2019 - 10:11
Kategori: Gündem

Ankara'da, üniversite öğrencisi Şule Çet'in, bir plazanın 20'nci katından şüpheli şekilde düşerek ölmesine ilişkin davada sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın yargılandığı davanın 5. duruşması bugün görüldü.

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet, geçen yıl 28 Mayıs'ta plazanın 20'nci katından şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitirmişti. Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın 'cinayet', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'hürriyeti tehdit' suçlarından tutuklu yargılandığı davanın 5. duruşması bugün Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmadan notları Şule Çet İçin Adalet ve Şule Çet Davası isimli Twitter hesaplarından aktarıyoruz...

"(Sanık avukatı) Paşa Büyükkayaer dosyaya sanık Çağatay Aksu'nun Berk Akand'a yazdığı mektupları dosyaya sunmuş. Sanıkların cezaevinde birbirlerine mektup yazdığı ortaya çıktı. Çağatay mektuplarda Berk'e "Ya beraber çıkarız ya beraber batarız" yazmış. Çağatay Berk'e mektuplarda ağzını sıkı tut yazmış. Umur Yıldırım bu mektupların 1 yıldır neden sunulmadığını, neden şimdi sunulduğunu sordu.

-Esas hakkında mütalaa verildi.

Savcı, Çağatay Aksu'nun kasten öldürme, cinsel saldırı ve hürriyeti tahditten, Berk Akand'ın ise cinayette Çağatay Aksu'ya yardım ettiği ve cinsel saldırı ile hürriyetten tahditten müebbet hapis cezası istedi. 

Şule Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, sanıkların üzerlerine atılı suçların nitelikli hallerinden cezalandırılmalarını ve hiçbir indirim uygulanmamasını talep etti.

Çağatay Aksu: Şerefim üzerine yemin ederek söylüyorum, Allah rızası için söylüyorum. Ben de suç buluyorsanız beni asın, ben öz iradem ile asılmak istiyorum. Suçsuzum. Bizim bu suçu işlemediğimiz çok net ortada.

Berk Akand: İçim de vicdanım da rahat. Çağatay'ın tecavüz ettiğine inanmıyorum o benim yakın arkadaşım, yaptığına inanmıyorum ama inanın kesin bir şey bilmiyorum, bilsem söylerim. O da tek tanık olarak beni görüyor ve bana yanaşmaya çalışıyor, onu da anlıyorum.

Hakim: Güvenlik görevlisine niye sataşıyorsun?

Sanık Akand: İnanılmaz şoktaydım, düşünün uykudan kalktım, toparlanıyoruz sanıyorum, Çağatay ısrarla kız atladı diyor. Aklımda kalan son şey herkes güzeldi, dolayısıyla bir dakika lan ne oldu? Ne yaptın kıza diye çıkıştım ve şoka girdim, olayı anlamaya çalıştım. Hadi diyelim ben yanıltmak istiyorum, neden kız nerde diye bağırayım? Dediğim gibi ben yalnızca uykudan kalkmış sarhoş halde ve şok halindeyim. 

Hakim: “Kız çıktı gitti" dedi diyen güvenliğin beyanını kabul etmiyorsun yani?

Sanık Akand: Hayır kabul etmiyorum, dışarı çıktığımda "kız nerde kız nerde?" diye bağırdım ve bunu güvenlik beyanında da görebilirsiniz bunu kabul ediyorum. Bugüne kadar ne Şule'nin vefatına yönelik bir saygısızlık ettim, ne de ederim. Çok kişiye çok şeye kızdım ama Şule'ye kızamam. Ölen bir kıza nasıl kızarım. Benim çok fazla pişmanlığım var. O gece annemin doğum günü varken içmeye gittim veya neden o kadar içtim, keşke içmeseydim ve olaya daha hakim olurdum. Şule'nin ailesinden de çok özür diliyorum, af diliyorum, acıları için de çok üzgünüm. 

Sanık avukatı: "Şule’nin erkek arkadaşı Furkan’ın telefonu incelenmemiş biz suç duyurusunda bulunduk, savcı telefonunu incelesin diye. Furkan telefonu sattığını söyledi. Ben Şule’nin Furkan yüzünden intihar ettiğini düşünüyorum. Şule keşke gelmeseydim diye mesaj atmış ama sonrasında halay çektiklerine dair video var. Şule’nin intihar ettiğini ve sebebinin Furkan olduğunu düşünüyorum.

Furkan'ın Şule'yi çok üzdüğünü, üzerine çok gittiğini ve buna sebep olduğunu düşünüyorum. Nitekim Furkan 17 aydır aramız çok iyiydi dedi ancak geçtiğimiz duruşma Lilia, "küslerdi yeni barışmışlardı" dedi. Furkan'ın ifadesinin inandırıcılığı yoktur. Şule intihara sürüklendi. Ben Şule’nin oraya intihar ya da eğlenip içki içmek için gelmediğini düşünüyorum. İş için gittiğini düşünüyorum. Çağatay’ın ona mesajlardan yakın davrandığını gördüm ama Şule gayet resmi. Şule bir yerde barmenlik çok rahat yapar ama öyle bir yerde yapsa belki de satacaklardı nereden bilecekti. Güvenli olduğu İçin plazada çalışmak istedi. 

Şule gezip tozan bir tipti. Ailesinin gönderdiği para böyle bir hayat yaşamasına yetmezdi. Sosyal medya baskısı sebebi ile tutuklanan Berk'in somut olarak suçlu olmadığı aşikar. Her ne kadar kamuoyu vicdanı beraat ile rahatlamayacak da olsa, size şunu hatırlatmak istiyorum: İyi olmak kolaydır, adil olmak zordur. Bu dava sosyal medya linç kültürünün üniversitelerde tez olarak okutulmasını sağlayacak bir dava oldu. Bu davada insanlar adaleti sosyal medyadan sağlamaya çalışıyor. Burası muz cumhuriyeti değil. Bu dava başladığı zamanki kalabalık şu an yok. Berk Akand’ın tahliyesini talep ediyorum."

Duruşma 4 Aralık'a ertelendi

Mahkeme, Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutukluluk hallerinin devamına, 2 hafta sonrasına karar duruşmasına kadar vakit verilmesine karar verdi. Duruşma 4 Aralık 2019 Çarşamba saat 10.00'da görülecek.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları