loading
close
SON DAKİKALAR

Ayarsız İhanetler

Şebnem Nur
Tarih: 15.03.2020
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Aşk, yaşanılası ve sadece iki kişiyle olunca, masumiyet de barındıran bir ilişki ve duygudur. Ama ‘ihanet’ de barındırıyorsa, kişileri zora sokan tehlikeli bir hâle de gayet kolay bürünür.

Herkesin içinde ona aslında ‘enişte’ diye hitap ediyorum.
Eski nişanlımın hâlâ görüştüğü askerlik arkadaşı.
Ailece görüşüyoruz aslında, eşi de arkadaşım.
İş ortağımın karısı.
Tüm dertlerini bana anlatıyor, bir de kocasıyla olduğumu bilse.
Oğlumun okuldan öğretmeni.
Kocamın patronu.
Yengem...

       Sadakat uymaz kimi zaman birilerine. Dışarıya karşı aile pozu vermek yeterli gelir. Ne dolaplar döndüğü, ne haltlar yendiği ortaya çıkmadığı müddetçe sorun değildir.

       Eğer ortada fotoğraflar yoksa, mesajlar ‘kısmen’ inkar edilir. Sağda solda fısıltılar duyulunca; inkar edilip, aynen devam edilir.

       Aile hayatının görüntü olarak varlığını devam ettirmesi yeterli gelir.

       Kimi zaman, kimileri için ihanetin de kimimle yaşandığının pek bir önemi yoktur.

       Karısının arkadaşı, kocasının arkadaşı, baldızı, aile dostlarının kocası, ya da karşı tarafın akrabalarından biri. İhanet kavramının yeterince âdi ve onursuzca olması yetmiyormuş gibi bir de etik ve ahlaki değerlerden yoksun bir şekilde, hiç olmayacak biriyle bu ihanetin yaşanması.

       Zaten aldatası vardı da sosyal ortam kıtlığından mı? Yoksa, bak ben senin en yakın arkadaşını bile elimden geçiririm iddiası mı?

       Duygusal ilişkileri de kapsayan kimi ruhsal rahatsızlık türleri de vardır. Ancak, böylesi bir durum da patolojik olarak değerlendirilmelidir.

       Muhtemelen, eşinizden yahut yakınınızdan daha yoğun bir intikam alma maksadıyla, o kişiyle ihanet etme yolunu seçiyorsunuzdur.

       Böyle bir ilişki sebebiyle yuvanızı dağıtıyorsanız yahut, bu tarz ilişkiler arasında savrulup gidiyorsanız; yaptığınızın iş, yaşadığınızın da aşk olduğunu kesinlikle zannetmeyin.

       Aldatan taraf olarak başta sizin herhangi bir aile mahremiyetine yahut kutsalına saygınız yoktur ve tabii ki karşı tarafın da.

       Eşinize karşı duygusal olarak tüm bağlarınızı kopartmış olabilirsiniz. Çeşitli sebeplerden dolayı evliliğiniz hâlâ kağıt üzerinde devam ediyor olabilir. Böyle bir kopukluktan sebep, boşanmamış da olsanız yeni aşklara yelken açmak da isteyebilirsiniz.

       Boşanmayı düşünmeden, aşktan aşka yelkenleri çalıştırırsanız; gün gelip o yelkenleri kırıp elinize veren biriyle de karşılaşabilirsiniz. Ayrıca isminizi de dedikodular marifetiyle lekeleyebilirsiniz.

       Aşk, yaşanılası ve sadece iki kişiyle olunca, masumiyet de barındıran bir ilişki ve duygudur. Ama ‘ihanet’ de barındırıyorsa, kişileri zora sokan tehlikeli bir hâle de gayet kolay bürünür. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları