loading
close
SON DAKİKALAR

'Benden söylemesi'

'Benden söylemesi'
Tarih: 01.07.2015 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Koalisyonun üçüncü ve asıl büyük ortağı Cumhurbaşkanı olacaktır...

Meclis başkanlığı seçimi biter bitmez hükümet kurma çalışmaları başlayacak. Yıllardır Ankara’nın tozunu yutan bürokrat dostumuz diyor ki:
“AKP ile koalisyon yapacak parti, sadece bu parti ile koalisyon yapacağını düşünüyorsa fena halde yanılıyor demektir...”
Koalisyonun üçüncü ve asıl büyük ortağı Cumhurbaşkanı olacaktır.
Koalisyon ortağı partinin en çok hesap etmesi gereken konulardan biri, kendisine düşen bakanlıklarda oluşturacağı bürokrasidir.
AKP’nin ortağı olacak parti, kendisine düşen bakanlıklarda, kendi bürokrasisini kurabilecek midir?
Bir bakanlıkta güçlü olmanın ve parti politikalarını uygulamanın koşulu, o partinin kendi bürokrasisini kurmasından geçmektedir. Koalisyona girecek partinin hazırlayacağı görevden alma ve atama kararnamelerini Cumhurbaşkanı acaba imzalayacak mıdır?
Mevcut üst düzey bürokrat kararnamelerinin tamamının altında Başbakan veya Cumhurbaşkanı olarak Erdoğan’ın imzası var. Cumhurbaşkanı, kendi elleriyle getirdiği bürokratları görevden alır mı? Sıfır ihtimal..
Zaten aldıkları da mahkeme kararıyla en kısa sürede geri dönecektir.
13 yılda oluşturulan bir bürokratik yapılanmanın, bu yapıda bir Cumhurbaşkanıyla aşılması mümkün değildir. Koalisyona girecek parti bunu hesap etmelidir.

Savaş durmaz...

Suriye ile Türkiye iki komşu ülke idi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve eşi ile Tayyip Erdoğan ve eşi neredeyse aile dostu olmuştu. Ama İsrail ve ABD, Esad’dan şikayetçiydi. Bu canavar ikili Esad’ı devirmek için 2010 yılında düğmeye bastılar.
Türkiye de durumdan vazife çıkartarak aniden Esad’a düşman oluverdi.
Suriyeli muhalifleri destekleyerek Esad’ı devirecek, halkı Esad zulmünden kurtaracaktık. O hafta cuma namazını Şam’daki Emevi camisinde kılacaktık
Esad hala devrilmedi. Adam gibi ülkesini savunuyor.
Biz ise Esad’ın peşini çoktandır bıraktık. Çünkü başımıza olmayacak belalar açtık.
Sınırımızda PYD/PKK ile DAİŞ bölgeyi ele geçirmek için savaşıyor.
Suriye’ye askeri harekat yapılacağı haberleri ortaya atılıyor.
Suriye’ye girip hangi biriyle savaşacaksınız... ESAD, PYD, DAİŞ, EL Nusra hepsi sizin karşınızda.
Suriye’ye yönelik askeri harekât - eğer söylemler blöf değilse - Türkiye’nin felaketinde son nokta olur. Böyle bir harekât içerde PKK ve DAİŞ’in sabotajlarına yol açacağı gibi, askerimiz de 10 yıl, 20 yıl oradan çıkamaz... İki şeyi başlatması kolay ama durdurması zordur: Yangın ve savaş...

MÜLK

Yemin töreninde sol yumruğunu havaya kaldıran ve “Ezilenlerin yanındayız” diyen CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Bağdat Caddesi’nde Four Winds Residence’tan 20 Haziran 2014 tarihinde 3 ayrı lüks daire satın almış. CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi olan diş hekimi Gamze Akkuş İlgezdi, dairelere en az 5 milyon dolar (13 milyon TL) ödemiş. İlgezdi, soru üzerine, 657’ye bağlı devlet memuru olduğunu, mal varlığını İçişleri Bakanlığı’na bildirdiğini söylüyor ve ekliyor:
“Konut ve mülk sahibi olmak yasalara aykırı durum değil”.
Bu tür haberlerin yersiz kuşkuya yol açmaması için Gamze Hanım’ın mal varlığını ilan etmesinin iyi olacağını düşünüyoruz.

Muhaliflerin gözaltına alınmasında kullanılan
“makul şüphe”
iktidardakilerin apaçık yolsuzluklarında niye kullanılmıyor?
? ? ?
Türkiye Yunanistan’ın 1.6 milyar euro’luk borcunu üstlenecekmiş!
Yunanistan’ın bize karşı kullanmak için aldığı
silahların parasını da bize ödetecekler demek…
Akif Kökçe

BAYKAL

İzmir Karşıyaka’da 6 milyon lira sarfıyla inşa edilen modern kültür merkezi bu akşam hizmete giriyor. Adı, geçen belediye döneminde “Deniz Baykal Kültür Merkezi” olarak saptanan bu yapı, konferanslar, kurslar, konser ve tiyatro gösterileri için İzmir’in sayılı tesislerinden biri olacak. İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yıl içerisinde Mavişehir’de bir opera binasının temelinin atılacağının da müjdesini verdi. İzmir’de belediyeler çalışıyor.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları