loading
close
SON DAKİKALAR

'Dolgu meydan' iktidarı: Yeni hedef Şile!

'Dolgu meydan' iktidarı: Yeni hedef Şile!
Tarih: 27.05.2015 - 21:35
Kategori:

AKP'nin tüm uyarılara rağmen İstanbul'da inşa ettiği ve sahilleri beton yığınına çeviren dolgu meydanlara bir yenisi daha ekleniyor.

AKP'nin tüm uyarılara rağmen İstanbul'da inşa ettiği ve sahilleri beton yığınına çeviren dolgu meydanlara bir yenisi daha ekleniyor. Gezi, toplantı, alışveriş ve miting alanı olarak planlanan Maltepe, Yenikapı ve Tuzla sahillerinin ardından bu kez de Şile’de liman ve meydan projesi yapılacak.90’lı yıllarda doldurulan alan üzerine yapılacak projenin 8.5 milyon liraya mal olması planlanıyor.

YEDİ AYDA BİTİRİLECEK
Fatma Aksu'nun Hürriyet'te yer alan haberine göre, Şile Hacı Kasım Mahallesi sınırları içerisinde Liman Mevkii’nde bulunan dolgu alanının yenilenmesiyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ihale geçtiğimiz hafta sonuçlandı. İhaleyi Malatya merkezli Başarı İnşaat alırken, projenin de yedi ayda bitirilmesi planlandı. Proje, Büyük Mendirek, çekek alanı, küçük mendirek ve liman çanağının güneyinde yer alan dolgu alanıyla birlikte 120 bin metrekarelik alanı kapsıyor.

Projeye göre liman içi, Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon Projesi kapsamında, 100’er metrelik altı adet iskeleyle güçlendirilecek. Şile balıkçılarının yanı sıra misafir teknelerin de barınacağı 250 teknelik bir liman alanı yapılacak. Yeniden tasarlanan balıkçı barınakları, balık satış üniteleri, liman işletme binası, sahil güvenlik binası, çekek ve bakım alanlarının yanı sıra, festival, şenlik, spor müsabakaları, geçici eğlence parkları, çim oyun tepeleri, kaykay, sirkler, kermes, fuar gibi etkinliklerle yıl 14 bin metrekarelik etkinlik alanı yapılacak. Kıyı bandında da restoran, kafeteryalar, denize inen oturma ile ağaç altı dinlenme alanları ve kent meydanı yer alacak.

PROJENİN 'UCUBELERİ': DEV GÖLGELİK, SAHİLE YÜRÜYEN MERDİVEN
Şile’de yapılacak 10 bin metrekarelik meydanda iki adet kafeterya, 11 adet büfe, açık ve kapalı restoran, 820 metrelik yürüyüş-koşu parkuru ile bin 100 metrelik bisiklet parkuru yer alacak. Şile Kumbaba plajından başlayıp Şile Limanı’na kadar uzanan 20 hektar büyüklüğündeki dolgu alanı için hazırlanan, Koruma ve Kurul tarafından onaylanan projeye göre, ana meydan, gölgelikle korunacak.

Dev gölgeliğin silüeti bozacağı konuşulurklen bir de merkezle ilişki sağlamak adına yürüyen merdiven de inşa edilecek. aksları ve otopark alanları ile güçlendirilecek. Projede 450 araçlık otopark, 21 araçlık otobüs, 50 adet bisiklet alanıyla, denizin üzerinde 270 metre uzunluğunda dubalı yaya yolu olacak.

İSTANBUL'U 'DOLDURDULAR'
İstanbul'daki doldurma işlemlerinden ilki Maltepe’de yapılmış, 3.5 kilometre uzunluğunda ve toplam 1 milyon 200 bin metrekareyi kapsayan ‘dolgu meydan’ yapılmıştı. Hızını alamayan AKP, ikinci olarak Yenikapı’da 518 bin metrekarelik bir alanda denizi doldurmuştu. Bir diğer dolgu meydan olan Tuzla’da ise inşaat hâlâ sürüyor. Yeni dolgu alan 29 Mayıs’ta hizmete girecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları