loading
close
SON DAKİKALAR

'Kars'ta Ermeni avına mı çıkalım' diyen ülkü ocakları başkanına ceza

'Kars'ta Ermeni avına mı çıkalım' diyen ülkü ocakları başkanına ceza
Tarih: 25.05.2016 - 16:11
Kategori: Siyaset

Geçtiğimiz yıl Ermenistanlı piyanist Tigran Hamasyan'ın Kars Ani harabelerinde verdiği konserin ardından, ırkçı ve tehdit içeren ifadeler kullanan Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel 7 ay hapis cezası aldı.

Geçtiğimiz yıl Ermenistanlı piyanist Tigran Hamasyan'ın Kars Ani harabelerinde verdiği konserin ardından, 'Ne idüğü belirsiz insan müsveddeleri tarafından verilen konseri nefretle kınıyorum. Bizler de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım' diyen Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel 7 ay hapis cezası aldı.
 
HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın Ermenistanlı piyanist Tigran Hamasyan'ın Kars Ani harabelerinde verdiği konserin ardından, "Ani Ören yerinde papaz kıyafetiyle ne idüğü belirsiz insan müsveddeleri tarafından verilen konseri esefle, şiddetle ve nefretle kınıyorum. Herkes haddini bilecek ve bu saatten sonra ayağını denk alacaktır. Bizler de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım? Onların kutsal saydığı bir yerde konser verebilir miyiz ya da mehteran takımını yürütebilir miyiz? Bizler bunları belki şimdilik yapmıyoruz ama bu yapmayacağımız anlamına da gelmesin ve bunların hepsini not ettik” şeklinde açıklama yapan Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel hakkında Kars 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açtığı dava sonuçlandı. 

Mahkeme, Tolga Adıgüzel'e 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak suçunu işlediği' ve bunu basın yoluyla yaptığı gerekçesiyle 7 ay 15 gün hapis ve 11.240 TL adli para cezası verdi. Adıgüzel'in başka bir mahkumiyeti bulunmadığından hükümlerin açıklanması ertelendi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan yaptığı yazılı açıklamayla, kararın Ermeni kimliğine dönük nefret söyleminin cezasız kalmamasnın hem Ermeniler hem de Türkiye’de toplumsal barışa ve adalete inanan tüm kesimler için ümit verici olduğunu belirterek, "Bizler, ırkçı, nefret söylemi içeren her türlü suça karşı mücadele etmeye, adalet aramaya ve toplumsal barış için çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları