loading
close
SON DAKİKALAR

AA'nın seçim sonuçları 'yanlışlıkla' seçimden dört gün önce yayınlandı, Mehmet Ali Çelebi uyardı: Muhalefeti sandıktan uzaklaştırmak için algı operasyonu yapıyorlar

AA'nın seçim sonuçları 'yanlışlıkla' seçimden dört gün önce yayınlandı, Mehmet Ali Çelebi uyardı: Muhalefeti sandıktan uzaklaştırmak için algı operasyonu yapıyorlar
Tarih: 21.06.2018 - 15:19
Kategori: Gündem

Hükümete yakın TVNET kanalında 24 Haziran seçimlerine ilişkin bir tablo gösterildi. AA'nın ekrana gelen tablosuna göre Erdoğan'ın yüzde 53 oy aldığı gösteriliyor. CHP PM üyesi Mehmet Ali Çelebi bunun muhalefeti sandıktan uzaklaştırmak için algı operasyonu olduğunu söyledi.

TVNET’teki “Akıl Odası” adlı program 19 Haziran 2018 Salı günü yayımlandı. Programın tekrarı ise gece 02:00 sıralarında yeniden ekrana geldi.

Odatv'de yer alan habere göre; “Akıl Odası” adlı programın tekrarı sırasında, yayına AA’nın Seçim 2018 tablosu ve çeşitli görüntüler getirildi. AA’nın Seçim 2018 tablosunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oy oranının yüzde 53, Muharrem İnce’nin oy oranının yüzde 26, Meral Akşener’in oy oranının yüzde 12, Selahattin Demirtaş’ın oy oranının yüzde 7, Temel Karamollaoğlu’nun oy oranının yüzde 1 ve Doğu Perinçek’in oy oranının yüzde 1 olduğu görüldü. Ekrana açılan sandık oranının yüzde 100 olduğu yansıtıldı ve ayrıca il il sonuçlar da verildi.

Seçimlere günler kala ekranlara “yanlışlıkla” getirilen AA’nın seçim tablosunda neden oy oranlarının “yüzde 0” olarak yer almadığı da merak konusu.

Mehmet Ali Çelebi: Muhalefeti sandıktan uzaklaştırmak için algı operasyonu yapıyorlar

CHP PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Muhalefeti sandıktan uzaklaştırmak ve oylara sahip çıkacak olanların psikolojisini bozmak için algı operasyonu yapıyorlar. Ama yemezler!! Oyumuzu kullanacağız, sonuna kadar sandıklara sahip çıkacağız" dedi.

"Anadolu Ajansı oylar sayılırken Erdoğan'ın ilk turda kazandığını ilan edecek"

Öte yandan Cumhuriyet yazarı Kadri Gürsel de bugün yayınlanan köşe yazısında CHP kulislerinden edindiği şu bilgiyi paylaştı: 

"Anadolu Ajansı, henüz oylar sayılırken erken bir saatte Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçimini ilk turda kazandığını ilan edecek… Ardından da, buna uygun olarak Erdoğan oy sayımı sürerken balkon konuşması yapacak. Bu sayede iktidarın dikkatleri Meclis oylarının sayımından kaçırması mümkün olacak. Müşahitler ve sandık görevlileri terk ederse hile ve yolsuzluk için uygun ortam doğacak."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları