loading
close
SON DAKİKALAR

Afetten zarar gören çiftçilerimizin borçları ertelenmeli!

Afetten zarar gören çiftçilerimizin borçları ertelenmeli!
Tarih: 03.05.2016 - 17:40
Kategori: Siyaset

TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz Tokat İl genelinde meyve bahçelerinde dolu yağması ve don olayında büyük zarar oluştuğunu dile getirdi.

TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz Tokat İl genelinde meyve bahçelerinde dolu yağması ve don olayında büyük zarar oluştuğunu dile getirdi.

Durmaz yaptığı konuşmada: “ Tokat İl genelinde 2 Belde ve 30 köyde 10000 dekar alanda 2000 çiftçimizin meyve bahçelerinde dolu yağması ve don sonucu büyük zarar oluşmuştur. 17 Mart Gecesi don, 18 Nisan dolu ve 22 Nisan gecesi tekrar ikinci bir don felaketi sonucu Kiraz, Şeftali, Erik, Armut, Şeftali üretimi ile zor şartlarda geçinebilen Akbelen, Akyamaç, Büyükbağlar, Bakışlı, Ballıdere, Bula, Büyükyıldız, Çamağzı,Çamaltı, Çamdere, Çerçi, Çöreğibüyük, Dedeli, Döllük, Dereyaka, Gaziosmanpaşa, Günevi, Güzeldere, Kemalpaşa, Kılıçlı, Kızıl, Kocacık, Kömeç, Büyükbağlar, Söngüt, Taşlıçiftlik, Ulaş, Yayladalı, Yazıbaşı ve Yelpe köyleri ile Emirseyit ve Güryıldız belde halkı mağdur durumdadır. Yukarda ismi geçen köy ve beldelerde ki çiftçilerimizin borçlarının faizsiz 1 yıl ertelenmesi gerekmektedir” dedi. Geçim kaynakları sadece Meyve yetiştiriciliği olan çiftçilerimizin borçlarını ertelemeyi düşünüyor musunuz? ” diye Tarım ve Köy İşleri Bakanı Faruk Çelik’e soran Durmaz: “Çiftçilerimiz adına konunun takipçisi olacağım” diye ifade etti.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları