loading
close
SON DAKİKALAR

Ali İsmail Korkmaz, aramızdan ayrılalı 2 yıl oldu

Ali İsmail Korkmaz, aramızdan ayrılalı 2 yıl oldu
Tarih: 07.07.2015 - 22:17
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ali İsmail’in ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı tarafından anma etkinlikleri düzenlenecek.

18 Mart 1994 Hatay 'da doğan Ali İsmail Korkmaz Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla katıldığı yürüyüşe müdahale eden polis ve karşıt görüşlü gruplar tarafından darp edilerek 19 yaşında öldürülen özgürlüğe kanat açan üniversite öğrencisi.

Anadolu Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz polis tarafından darp edildikten sonra eli sopalı gruplarca iki defa daha darp edildi. Darp edildikten sonra gittiği hastanede röntgen ve tomografi cihazı olmadığından başka bir hastaneye sevki yapıldı. Oradaki doktorlar Ali’ye bakıp, “Seninki adli vaka, git karakolda ifade ver öyle tedavi olursun” dediler. Ali ısrar edince, “Omzunda ezik var. Sen eve git, bu morluklar geçer” dedikten sonra başına darbe aldığını da ifade etmiş olmasına rağmen evine gönderildi.. İlk tıbbi müdahaleyi ancak 20 saat sonra alabildi. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Ali İsmail Korkmaz 38 gün boyunca komada kaldı.Bunca zulme direnen Ali İsmail'in vücudu daha fazla dayanamadı ve  10 Temmuz 2013 günü hayatını kaybetti.

Ailesi ve sevenleri onun düşlediği 'Özgür Dünya' için adına kurdukları Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) olarak çalışmaya devam ediyorlar.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV)'nın yayınladığı anma programı duyurusu:

''Aramızdan Ayrılışının 2. Yıldönümünde Ali İsmail Korkmaz anılıyor.

Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla katıldığı yürüyüşe müdahale eden polis ve karşıt görüşlü gruplar tarafından darp edilmesi sonucu 19 yaşında aramızdan ayrılan Sevgili Ali İsmail Korkmaz’ı 2. Yıl dönümünde anılacak.

Ali İsmail, günlüğünde “Bu yazıları yazma amacım, sadece kendi kafamda toparlayıp, bu ekibi, gerçekten toplum için çalışan gençleri, bir yerlere vardırmak, ekibi resmiyete dökmek ve tanınmak istememdi.” notunu yazdığında amaçlarını belirlemişti. “Düşlerindeki Özgür Dünya”yı bizlere miras bırakan Sevgili Ali İsmail’in aramızdan ayrılması ardından ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) 1. Yılını doldurdu. Destekçileri, gönüllüleri ile birlikte Ali İsmail Korkmaz Halk Kütühanesi, GençBank Projesi, Resim Yarışması, alternatifli kurs ve atölye faaliyetleri gibi birçok hizmeti 1 yıl gibi kısa zamanda gerçekleştirdi.

ALİKEV’in faaliyetlerine katılmak ve detaylı bilgi almak için www.alikev.org adresini ziyaret edebilir, sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Düzenlenecek etkinlikler:

10 Temmuz 2015 Cuma günü saat 18.00’de Hatay, Ekinci Mezarlığında kabrine tüm sevenleri ile beraber yapılacak ziyaret ile başlayacak anma töreni saat 20.00’de Sümerler Amfi Tiyatro’da devam edecek.

Aile üyelerinin konuşmaları ile başlayacak programda Melike Demirdağ, İlkay Akkaya, Mazlum Çimen, Şükrü Erbaş’ın katılımlarının yanı sıra ALİKEV Tiyatro Topluluğu ve Kaldırım Müzik Topluluğu ve Nihat Mugil yer alacak. Ali – Ahmet – Abdullah Futbol Turnuvasının kazananlarınada ödülleri takdim edilecek. Anma etkinliğine katılım ücretsizdir.

Ali – Ahmet – Abdullah Futbol Turnuvasında 9 Temmuz Perşembe günü final maçı oynanacak. Ayrıca aynı gün İstanbul Karşı Lig Takımının Temsilcileri ve Şehit Aileleri ile Dostluk maçı oynanacaktır.''



Vişne Haber Ajansı-Çiçek Güçlü


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları