loading
close
SON DAKİKALAR

Alpullu Şeker Fabrikası için teklif verme günü sona erdi

Alpullu Şeker Fabrikası için teklif verme günü sona erdi
Tarih: 19.04.2018 - 12:06
Kategori: Ekonomi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Türkşeker’in 14 fabrikasının özelleştirilmesi için ihale sürecinin başlatıldığını açıklamasının ardından satılacak olan fabrikalar arasında olan Alpullu Şeker Fabrikası için teklif verme günü dün itibariyle sona erdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Türkşeker’in 14 fabrikasının özelleştirilmesi için ihale sürecinin başlatıldığını açıklamasının ardından satılacak olan fabrikalar arasında olan Alpullu Şeker Fabrikası için teklif verme günü dün itibariyle sona erdi. 

Uzunköprü haber sitesinde yer alan habere göre Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Alpullu beldesinde, 1926 yılında, Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan Türkiye’nin ilk şeker fabrikası Alpullu’nun 13 şeker fabrikası ile birlikte özelleştirme kapsamına alınması ile ilgili açıklamalarda bulunan Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramis Özgen, “Fabrikaya talibiz” dedi. “Fabrikanın 4 yıl aradan sonra geçen yıl Trakya çiftçisine yeniden kapısını açması ve faaliyete geçmesi üreticiler tarafından memnuniyetle karşılanmıştır." diyen Özgen "Fabrikanın faaliyete geçmesi sonrasında Trakya Bölgesi’ndeki pancar üretimi 18 bin tonlardan 130 bin tonlara kadar yükseldi. Bizler önümüzdeki sene bu rakamın 250 bin tona yükseleceğini beklerken bu fabrikanın satış kapsamına alınması büyük bir hayal kırıklığı yaşanmasına neden olmuştur. Biz bugün fabrika için teklif verip ihaleye gireceğiz. Belli bir bütçemiz var. Sonuna kadar bütçemizi de zorlayacağız. Fabrikaya satın alıp üreticinin hizmetine sunmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları