loading
close
SON DAKİKALAR

Aşık Mahzuni Şerif Kartal’da anıldı

Aşık Mahzuni Şerif Kartal’da anıldı
Tarih: 18.05.2018 - 17:37
Kategori: Yerel

“Dostum Dostum”, “Gel Gizli Gizli”, “Nem Kaldı”, “Bu Mezarda Bir Garip Var”, “Çeşmi Siyahım”, “Yalan Dünya”, “Zevzek”, “Dom Dom Kurşunu” gibi unutulmaz türkülerin mimarı ünlü halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 16. yılında Kartal’da düzenlenen etkinlikle anıldı. ...

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve S.S. Kartal Eğitim, Kültür, Sanat ve Tüketim Kooperatifi Türk Halk Müziği Topluluğu işbirliği ile Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, CHP Kartal Kadın Kolları, Kartal Belediye personeli, Kartal Cemevi Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Kartallılar; birbirinden değerli türküleri 453 plak, 50 kasette seslendiren, 9 kitap yazan, hayatı ve yaşadıkları 2 belgesele konu olan ünlü halk ozanı Âşık Mahzuni Şerif’i unutmadı. 2002 yılında Almanya’nın Köln kentinde hayata gözlerini yuman Âşık Mahzuni Şerif için düzenlenen ve salonun tamamen dolduğu etkinlikte sahneye çıkan Kültür Koop Türk Halk Müziği Topluluğu, ünlü ozanın dillere yer etmiş türkülerini seslendirdi. Yakup Esen’in şefliğinde koro konserinin ardından konuk sanatçı Özcan Türe ve saz ekibi tarafından seslendirilen Âşık Mahzuni’ye ait türkülere vatandaşlar da eşlik etti. Yaklaşık 3 saat süren konserin ardından sahneye davet edilen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel; koro şefi Yakup Esen’e katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Anma töreninin ikinci bölümünde konser veren Özcan Türe’ye plaketini vermek üzere sahneye davet edilen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sanatçı Özcan Türe ve saz arkadaşlarını tebrik ederek plaketi CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi’nin vermesini istedi. Çelebi, “Sayın Belediye Başkanımıza nezaketi ve gittiğimiz her yerde sergilediği parti kültüründen dolayı teşekkür ediyorum. Âşık Mahsuni Şerif’i saygıyla anıyorum. Sevgili Mahsuni Şerif’in türkülerini bizimle buluşturan, seslendiren sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Mahsuni Şerif, türkülerinde de belirtmiştir. O bizi duyuyordur, dinliyordur. O’na diyoruz ki ‘Sen rahat uyu. Senin eserlerinle büyüdük, senin eserlerinle yaşayacağız.’ Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Âşık Mahzuni Şerif’in anma etkinliğine emek veren, çaba gösteren herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Kültür Koop Türk Halk Müziği Topluluğu Koro Şefi Yakup Esen ve konuk sanatçı Özcan Türe de kendilerini Mahzuni Şerif dostları ve sevenleriyle buluşturan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ettiler.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları