loading
close
SON DAKİKALAR

Atık yağ toplama kampanyası sürüyor

Atık yağ toplama kampanyası sürüyor
Tarih: 01.07.2015 - 13:27
Kategori: Yerel

Kuşadası Belediyesi tarafından başlatılan atık yağ toplama kampanyası sürüyor.

Kuşadası Belediyesi tarafından başlatılan atık yağ toplama kampanyası sürüyor. “Atık yağını getir, hediyeni götür” sloganı ile yürütülen kampanya kapsamında atık yağlarını Belediye’ye getiren vatandaşlara çeşitli hediyeler veriliyor.

Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çevre temizliği için atık yağların dönüşümünü amaçlayan atık yağ toplama kampanyası devam ediyor. Evlerde ve işyerlerinde biriken kullanılmayacak durumdaki atık yağları Kuşadası Belediyesi’ne getiren vatandaşlara çeşitli hediyeler veriliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü, atık yağların ciddi bir çevre ve su kirliliğine neden olduğunu vurgulayarak şu bilgileri verdi:

-1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kullanılamaz, 5 milyon litre suyu içilemez duruma getirir.

-Atık yağlar, suya, kanalizasyona döküldüğü zaman su yüzeyini kaplar, su sistemine zarar verir, havadan suya oksijen transferini önler, zamanla suda bozunarak sudaki oksijenin tükenmesini hızlandırır. Atık su arıtma tesisinin işletme maliyetini artırır.

-Atık yağlar, atık su kanal borularına yapışarak boru kesitinin daralmasına ve tıkanmasına neden olur. Kullanılmış bitkisel yağlar atık su kirliliğinin %25 ini oluşturmaktadır.

-Bitkisel atık yağlar ekotoksik özelliğe sahiptir; denize, akarsuya ve göle ulaşan atık yağlar, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar vermektedir.



Bitkisel Atık Yağlar Ne Yapılmalıdır?

-Kullanılmış kızartmalık yağları diğer atıklardan ayrı olarak temiz ve ağzı kapaklı bir kapta biriktiriniz.

-Kullanılmış kızartmalık yağları, çevrenin korunması amacıyla kanalizasyona, toprağa, denize ve benzeri alıcı ortamlara dökmeyiniz.

-Bu yağları kullanılmış kızartmalık yağ toplayıcılarına vermeye özen gösteriniz.

Vişne Haber Ajansı - Sevcan yörük

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları