loading
close
SON DAKİKALAR

BBP'den ittifak açıklaması

BBP'den ittifak açıklaması
Tarih: 05.09.2015 - 15:36
Kategori: Siyaset

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP ile ittifak kurulacağına yönelik iddialarla ilgili kendilerine şu ana kadar bir teklifin gelmediğini belirtti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP ile ittifak kurulacağına yönelik iddialarla ilgili kendilerine şu ana kadar bir teklifin gelmediğini belirterek, "Eğer ülkemizin ve milletimizin menfaatine bir sonuç çıkacağını görürsek değerlendiririz" dedi.

Denizli'de bir otelde partisinin il teşkilatı üyeleriyle bir araya gelen Destici, düzenlediği basın toplantısında terör olaylarında şehit olan asker ve polislere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilediğini belirtti.

Terör örgütlerinin siyasi dalları, şehir yapılanmaları ve üniversitelerdeki uzantılarına gereken dersin verilmesi gerektiğini, hukuk içinde müdahale yapılmadığı takdirde bu olayların daha büyük boyutlara ulaşacağını söyleyen Destici, terör olaylarının son dönemde artış göstermesiyle ilgili değerlendirmeyi milletin sandıkta yapacağına inandığını söyledi.

Destici, şöyle konuştu:

"PKK'nın bu kadar meşrulaşmasının, pervasızlaşmasının ve bütün alanda eylem yapacak konuma gelmesinin vebalini üzerinde taşıyan bu iktidara hala destek verecekse benim millete diyeceğim bir şey yok. Aynı şekilde yıllardır milletin derdine çözüm üretmek yerine kendisi ve partisinin çıkarlarını öne koyan partilere oy vermeye devam edecekse de versin, bana ne. Bedeli kendisi ödeyecek."

Bağımsız bakanlar

Açıklamalarının ardından bir gazetecinin partisinin eski genel başkanı Yalçın Topçu'nun geçici seçim hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanı olduğunu hatırlatarak konuyla ilgili görüşünü sorması üzerine Destici, bağımsız bakanların gerçekten bağımsız olmadığını savundu.

Destici, şöyle konuştu:

"Bizden istifa etmiş gitmiş, bizimle ilgisi olmayan bir kişi ile ilgili bir yorum yapmam. Büyük Birlik Partisi ile adı anılan şahsın bir ilgisi yoktur. Yaptığı tüm uygulamaları da değerlendirecek olan kamuoyudur. Ben muhatap alıp da değerlendirmem."

AKP'nin Saadet Partisi ile ittifak görüşmeleri yürüttüğüne yönelik iddialarla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine ise Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak başta olmak üzere diğer yöneticilerle görüştüklerini, onların da böyle görüşmelerin olduğunu ifade ettiğini ancak henüz neticelenmediğini kendisine bildirdiklerini kaydetti.

Bu görüşmelerin iki parti arasında olduğunu ve kendisinin bu görüşmelere müdahil olmak istemediğini anlatan Destici, "Bu iki partinin vereceği bir karardır. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini hep birlikte göreceğiz ve takip edeceğiz" dedi.

Partisinin seçimlerde MHP ile ittifak yapıp yapmayacağıyla ilgili bir soru üzerine ise Destici, şöyle konuştu:

"Bize şu ana kadar böyle bir teklif gelmiş değil, görüşme yapmış değiliz. Dolayısıyla olmayan bir teklif veya yapılmayan bir konuşma üzerine yorum yapacak da değilim. Sadece şu kadarını söyleyebilirim. Şayet böyle bir teklif gelirse ve bir görüşme olursa bunu yetkili kurullarımızda değerlendirip istişare ederiz. Eğer ülkemizin ve milletimizin menfaatine bir sonuç çıkacağını görürsek değerlendiririz ama şu anda böyle bir şey yok."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, basın toplantısının ardından geçen ay Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca askeri helikoptere açılan ateş sonucu şehit olan piyade er Doğan Acar'ın Pamukkale İlçesi Akhan Mahallesi'nde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları