loading
close
SON DAKİKALAR

Boşnaklardan Srebrenitsa Soykırım Anıtı önünde basın açıklaması

Boşnaklardan Srebrenitsa Soykırım Anıtı önünde basın açıklaması
Tarih: 24.11.2017 - 15:49
Kategori: Gündem

Boşnaklar, Bosna kasabı lakaplı Ratko Mladic'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'nce savaş suçlusu bulunması ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın skandal sözlerine ilişkin Kartal'daki Srebrenica Soykırım Anıtı önünde basın açıklaması düzenledi.

Boşnaklar, Bosna kasabı lakaplı Ratko Mladic'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'nce savaş suçlusu bulunması ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın skandal sözlerine ilişkin Kartal'daki Srebrenica Soykırım Anıtı önünde basın açıklaması düzenledi.

İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Erden'in yaptığı basın açıklamasında, Mladic'in savaş suçlusu, yaşananların ise soykırım olduğuna hükmedildiği belirtilerek, "Bosna Kasabı olarak bilinen, Bosna Hersek sınırları içerisindeki Sırp Cumhuriyeti'nin generali olarak yaşanan soykırımda etkin rol oynayan Mladic'in mahkeme tarafından başta soykırım olmak üzere savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işlediği tespit edilmiştir. Bu suçlar nedeniyle müebbet hapis ile cezalandırılmıştır. Bu kararın yanında Bosna Savaşı esnasında yaşananlar bir kez daha mahkeme tarafından soykırım olarak nitelendirilmiştir." denildi. 

Erden, "22 yıl sonra gelen bu karar, geç gelen her adalet gibi, gerçek adalet değildir. Mladic'in alacağı hiçbir ceza onun emri ile katledilmiş soydaşlarımızı geri getirmeyecektir ve içimizdeki acıyı biraz dahi olsa dindiremeyecektir. 3 yıl boyunca susup, her şey bittikten 22 sene sonra konuşan "adalet" bunu çok iyi bilmelidir. Dileriz ki bu olaya sebep olan diğer suçlulara, bu olaylara susan kişiler ile kurumlara ve her şey bittikten sonra suçluları saklayanlara hak ettikleri cezalar en kısa zamanda verilir ve adalet adına bir adım atılmış olur" ifadelerini kullandı.



Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklara yönelik skandal sözlerine de tepki gösteren Erden, şöyle konuştu:

"Rasim Ozan Kütahyalı isimli sözde gazeteci, hepimizin bildiği gibi 19 Kasım günü Beyaz TV'de yer alan Beyaz Futbol isimli programda söylemeye de duymaya da terbiyemizin yetmeyeceği sözler sarf etmiştir. Kütahyalı'ya o cümleyi kurdurtan düşünce sapıklığın, ahlaksızlığın, yozlaşmışlığın ve elbette ırkçılığın ta kendisidir. Bu sözler, yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan, barışta bu vatan için çalışmış, savaşta ise bu topraklar için canını vermiş Boşnak halkına karşı hakarettir.

Belirtmek istiyoruz ki bu hakaretin yegane kaynağı Kütahyalı değildir. Beyaz Futbol adlı programın amacı doğrultusunda hareket etmediği, sırf reyting kazanabilmek için küfürleri, cinsiyetçiliği, kavgayı ve diğer bütün ahlaksız tutumları sergilediği bir kez olsun onları izlemiş olan herkesin ortak fikridir. Bu nedenle o hakaretin gerçek kaynağı bu programı yapan, sunan ve tüm bunlara katkı sağlayan herkestir. O an o programda olup Kütahyalı'yı uyarmayan, onun o sözlerine engel olmayan herkes bu kaynağa dahildir. 'Söylendiğini duymadık' diyerek sorumluluktan kaçmak isteyen herkes bizzat bu sözleri duymuştur, olayın farkındadır.

Boşnak halkına programda el birliği ile hakaret edilmiştir, halkımız el birliği ile aşağılanmıştır. Biz Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği olarak, bütün Boşnak halkı adına bu tutumu asla kabul etmiyor, bu tutum ve hakaretleri kendilerine aynen iade ediyor ve şiddetle kınıyoruz. Yasal süreci derhal başlatacağımızı ve sonuna kadar da takipçisi olacağımızı buradan bir kez daha duyuruyoruz."

Vişne Haber Ajansı 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları