loading
close
SON DAKİKALAR

BTS ve Mimarlar Odası'ndan kapanacak olan TCDD Müzesi için çağrı

BTS ve Mimarlar Odası'ndan kapanacak olan TCDD Müzesi için çağrı
Tarih: 23.05.2018 - 14:50
Kategori: Çevre

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Garı yerleşkesinin Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne devredilmesiyle kapanacak olan Demiryolu Müzesi'ni son kez gezmek için çağrı yaptı.

Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında yapılan protokolle Ankara Garı ve çevresindeki tüm taşınmazlar Maliye Bakanlığı’na devredildi. Protokol ile 10 Ekim Katliamı’nın da gerçekleştiği alana inşaat TOKİ tarafından yapılacak ve yapılarla birlikte alan Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne devredilecek. 18 Ocak tarihinde Demiryolu Koordinasyon Kurulu’nda (DKK) alınan toplantı kararında TOKİ’nin hizmet karşılığında yapması düşündüğü yapıların cami, kreş, misafirhane ve hizmet evi olduğu bildirildi. Bu protokolle beraber, Ankara Misafirhanesi ile Demiryolu Müzesi ve Sanat Galerisi’nin 25 Mayıs tarihinde itibaren kapatılması kararı da alındı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi de 25 Mayıs'ta kapanacak olan Demiryolu Müzesi'ni son kez gezmek için çağrı yaptı.

Yapılan çağrıda "Kapatılmadan 1 gün önce TCDD Müzesi'ni geziyoruz. 24 Mayıs'ta saat 13.00'da Ankara Garı'nda buluşuyoruz" denildi.

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları