loading
close
SON DAKİKALAR

Canan Kaftancıoğlu il başkanlığı görevini devraldı, hakkındaki iddialara yanıt verdi

Canan Kaftancıoğlu il başkanlığı görevini devraldı, hakkındaki iddialara yanıt verdi
Tarih: 17.01.2018 - 15:15
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul İl Başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu görevi Cemal Canpolat'tan devraldı. Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında kendisini hedefe koyduğu iddialara da yanıt verdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu görevi Cemal Canpolat'tan devraldı. Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında kendisini hedefe koyduğu iddialara da yanıt verdi. 

Cemal Canpolat, Kaftancıoğlu'nun yanında olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bugün CHP'nin 2 yıldır yürüttüğümüz görevi kol kola yarışarak devrediyoruz. Partimizin geleneklerine uygun şekilde il başkanlığına seçilen sevgili kardeşim Canan Kaftancıoğ'nu tebrik ediyorum. Sonuna kadar yayınında olduğumu bilmenizi istiyorum. 95 yıllık geleneği olan bir partinin üyeleriyiz. 

Ülkemiz zor koşullar içinde, dışarda sermaye içerde gericilik kuşatması altında, birbirimizle uğraşacak tek bir dakikamız yoktur. Seçildiği günden beri linç girişimiyle karşı karşıya olan il başkanımızın yanında olduğumuzu bilmenizi istiyoruz."

Canan Kaftancıoğlu ise şunları söyledi.

"Bir bayrak yarışını devraldık. Sevgili başkan ve ekibine teşekkür ediyorum. 

Bugün buraya sadece devir teslim töreni için değil, saldıranlara inat partimize sahip çıkmaya geldiniz. Bugünlerde bana yapılan saldırılar partimize yapılan saldırılardır.

Rantın, talanın, betonun İstanbul'una son verirken yeniden güzelden, gençten, kadından yana, İstanbul'u mümkün kılmaya geldiniz. Başka bir İstanbul diyerek büyük İstanbul yürüyüşünü başlatıyoruz. Biz zor şartlar altında manda ve himaye kabul edilmez diyen Tıbbiyeli Hikmetlerin, Mustafa Kemal Atatürk'ü kurucumuz kurtarıcımız olarak gören yoldaşları, neferleriyiz. Söylemde değil eylemde de birlikte olacağız. 39 ilçede ayağa kalkacağız bunu görüyorlar. Hak, hukuk, adaletin İstanbul'da vücut bulacağını görecekler. 

Saldırılarını anlıyorum. Muhalif yayınları medya komiserliği aracılığıyla engelleyen iktidar beni hedef tahtasına oturtarak partimizi dizayn çabasına girmiştir. CHP köklerini Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nden alan bir çınardır. Burayı kendinize sopayla yedeklediğiniz partiler ile karıştırmayın. Burası CHP, buradan yandaş çıkmaz. 

İstanbul'u dört yanını, meydanlarını beton yığını yaptılar. O meydanlardan gidecekler ve o meydanların hafızası olduğunu bilecekler. 

Ordu'da doğmuş, yokluk, yoksullukta yetişip doktor olmuş bir kardeşinizim. Bunu sağlayan kimsesizlerin kimsesi
olan cumhuriyettir. 

Halkın partisi tarafından yönetildiğinde İstanbul hak ettiği değeri yeniden kazanacak. 
Kadın kimliğimle erkek egemen bakışın egemen olduğu siyasetten korktular. Kadın başarır çünkü. Örgütlü kötülüğü düzeltecek olanın kadınlar olduğunu biliyorlar, korksunlar.

Siyasetçi kimliğimle popülist, omurgası olmayan dönemsel değil gücünü çok sağlam kaynaktan alan, değişmeyen ideolojimin yarattığı rahatsızlık var. İl başkanı seçildiğim günden itibaren bir yerden düğmeye basılarak yapılan saldırılar var. İstanbul'dan geldiler, İstanbul'dan gideceklerini görüyorlar. 

Kaftancıoğlu kendisini hedef haline getiren iddialara ilişkin şunları söyledi:

(Eşinin yemek fotoğrafı) Bu devletin yetiştirdiği en iyi hekimlerden biri, en büyük önceliği işi, ailesi, hastaları olan bir kişinin hedef gösterilmesi bunun AKP genel başkanı tarafından yapılması kutuplaştırıcı politikalarının devam edeceğinin göstergesi. İnsanların yediğiyle değil askerlere at eti yedirilmesiyle ilgilensinler. Eşim kul hakkı yemediği sürece her şeyi yiyebilir, karışmam.

Bu ülkede vatan haini denildikten 2 gün sonra öldürülen birinin oğlunun hedef gösterilmesini takdirinize bırakıyorum. 


(Yüzü maskeli kadın fotoğrafı) En güzel yanı yarı yaşımda birine benzetiliyor olmam. Olmadığım aşikar. Bu kişi kimdir bilmiyorum onun haklarının da gasp edildiğini altını çizmek istiyorum. Bu topraklarda siyasi linç çok kolay. Çıkarlar uğruna insanların hedef göstermek çok kolay. 



(Kızının fotoğraflarına yapılan yorumlar ve tehditler) Kızımın seyahat fotoğraflarının altına yapılan yorumlar, gelen tehditler var. Benim kızım annesi sadece özgürlük demokrasi mücadelesi veriyor diye hedef gösterilmeli mi? Ve AKP genel başkanının söylemiyle hedef gösterilmesi... Çocuklar günahsız. Benim kızım da İlhan Cihaner'in kızı da, Yasin Börü de kirli çıkar uğruna bu topraklarda öldürülen bütün çocuklar günahsız. 

(Demirtaş'la fotoğrafı) Halkın iradesiyle seçilmiş cezaevindeki Selahattin Demirtaş'a selam gönderelim. AKP-MHP vekilleriyle çekilmiş fotoğraflarım da var. Onları linç ederler diye koymuyorum. Hak ve özgürlük mücadelesi veren biri olarak halkın iradesiyle seçilmiş herkesle fotoğraf veririm, bundan gurur duyarım. Açıklama yapmam.



Sayın Erdoğan'ı AKP genel başkanı zannediyordum. AKP İstanbul il başkanıymış meğer. Böyle giderse mahalle birim temsilcilerimiz de kendisini muhatap almaya başlar. Bu kadar korkularına teslim olacaklarını düşünmüyorduk. Bunlardan medet umarak örgütlü kötülüğe sığınmaktan korkmuyorlar. 

Gezi direnişiyle ilgili paylaştığım her paylaşımın arkasındayım. Biri hariç. Gözümden kaçmış bir paylaşım var. Erdoğan'ın annesine küfredilmiş bir duvar yazısı var. Annelere asla laf söyletmem. Erdoğan'dan bunun için özür dilerim. Anneler çok kıymetli ama anneleri meydanlarda yuhalatmayalım, ananı da al git de demeyelim. 

(Aslan CHP aslan BDP tweete) Savaşa hayır tezkeresi görüşülüyordu. Hayır veren iki partiye aslan demişim. AKP deseydi ona da derdim. 



15 Temmuz dönemi tüm tweetlerimin arkasındayım. Alın size nur topu gibi mağduriyet, demişim. Yalan mı demişim. Kendileri Allah'ın lütfu demediler mi? 20 Temmuz'da itibaren OHAL'le getirilenleri birlikte yaşamıyor muyuz? Bizler günün koşullarına, işimize göre siyaset yapan gelenekten gelmiyoruz. Çözüm süreci başladığında CHP'de 101 partili arkadaşımız özgürlükçü demokrasi diyerek metne imza attık. Bizi AKP'nin sürecine destek oluyorlar diye eleştirenler oldu parti içinde. Gençlik yıllarımdan itibaren sol değerler gömleği giydim hiç üstümden çıkarmadım. Konjonktüre göre gömlek değiştirenlerin beni anlaması mümkün değil.

(Ermeni soykırımı tweeti) İnsanın geçmişte yaşanılan bütün olaylarla ilgili düşüncesini 140 karakterle anlatması mümkün değil. Bu topraklarda barışın önünde engel olmuş acıların çözülmesi için kimi sorunları kavramlar arasında, vardır yoktur diyerek çözemezsiniz. 2 gün sonra Hrant'ın anmasına gideceğiz. Biz bu topraklarda yaşadığımız acıyı birbirimize bakarak çözebiliriz. Soykırım demedim, mücadele şeklim olarak reddediyorum. Parti programını, tüzüğünü bilirim. 2012 yılında Ermeni Soykırımı Yürüyüşü yapılmış. Yürüyüşün adı o. O yürüyüşe gitmişim. Ermeni Soykırımı Yürüyüşü başlıyor demişim. Geçmişteki her acıyı büyük acı olarak tanımlarım. Aynen Hrant'ın dediği gibi, Ermeni soykırımı var diye tutturan da yok diye tutturan da büyük acıyı görmezden gelmektir. 

140 karakter tweet yazılabilirken 168 karakterli tweet yazmışım, halkın takdirine bırakıyorum.


Doğru olmadığı bilindiği halde örgütlü kötülüğe hizmet eden paylaşımlar dolaşımda. Bunu bir ülkeyi yöneten bir cumhurbaşkanı grup toplantısında söylüyorsa vay memleketin haline diyorum. 

(Hakkında soruşturma açılması) Terörist olduğu iddiasıyla tutuklanan bir genelkurmay başkanı var. İşine gelmeyenlerin aynı çuvala atıldığı, terörist yapıldığı bir ortamda Ahmet Şık nasıl FETÖ'cü denilip içeride yatırılıyorsa benim için terörist denilmesinden rahatsız olmam. 

(Mustafa Kemal'in askeri değil yoldaşıyım sözü) Mustafa Kemal'in değerlerini özümsemiş o yoldan gitmiş biri olarak gardrop Atatürkçüleri gibi kendimi tanımlamamışımdır. Hekim, insan hakları savunucusu olarak militer bulduğumu söyleyerek yoldaşı olduğumu söyledim. Kenan Evren Atatürkçülüğü gibi sadece içini boşaltarak saldırmalarını da örgütümün takdirine bırakıyorum. Mustafa Kemal'in kurduğu partide kadın il başkanıysam Atatürk'e borçluyum."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları