loading
close
SON DAKİKALAR

Cerablus - Azez!

Cerablus - Azez!
Tarih: 20.11.2015 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; ABD Dışişleri Bakanı John Kerry açıkladı... Türkiye - Suriye sınırında 98 kilometrelik bölümde (Cerablus - Azez hattı) ABD ile Türkiye IŞİD’e karşı ortak operasyon yapacak.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry açıkladı... Türkiye - Suriye sınırında 98 kilometrelik bölümde (Cerablus - Azez hattı) ABD ile Türkiye IŞİD’e karşı ortak operasyon yapacak. Peki hedef sadece IŞİD midir? Yoksa Kürt koridorunu güvenceye almak mı? Konuyu strateji uzmanı Cahit Dilek’in değerlendirmesine bırakalım:
“Evet böyle bir operasyon IŞİD’in Türkiye üzerinden lojistik ve eleman desteğini kesecektir. Ama bunu Türkiye kendi imkân ve kabiliyetleriyle yapmalı, sınırların korunmasında egemenliği yabancı bir ülkeyle paylaşmamalı hatta devretmemeliydi. Mevcut tezkerenin hükümete böyle bir yetki vermesi söz konusu değildir. Suriye’nin kuzeyinde ve sınır hattı üzerinde Amerikan askeri olduğu sürece Türkiye’nin sınırın ötesine geçmesi ve harekât yapması mümkün olmayacaktır. İşte bu da ABD’nin bu operasyondan beklediği gizli amaçtır. Bu görünürde IŞİD’e karşı iken, gerçekte TSK’ya karşıdır. Bu durumda Türkiye Suriye kuzeyindeki Kürt koridorunun oluşturulmasını sınırın bu tarafından sadece izleyecektir. IŞİD’e karşı operasyonların komutası ABD’dedir. Türkiye kendi elleriyle üslerini, topraklarını komutayı elinde bulunduran ABD’nin askerlerine açmıştır...Bunu kabul ettiyseniz, bu strateji ve komuta dışına çıkmamayı da taahhüt etmişsiniz demektir.”
Meclis’te muhalefet partileri de var. Ama konu ABD çıkarları olunca hepsi suspus...

Çiçek
Kadıköy’deki büyük parka kasalarla çiçek getirilmiş.. Büyükşehir Belediyesi menekşe, gül gibi çiçekler ekiyor... Çiçek kasaları yanında beyaz çuvallar göze çarpıyor. İşçilerden birine soruyoruz:
- Bu çuvallarda toprak mı, gübre mi var?
Adam bakıyor yüzünü çeviriyor. Bir başkasına soruyoruz. O da iki elini yana açıyor. Neyse ki üçüncüsü biraz Türkçe biliyor. Siz nerelisiniz diyoruz. “Pakistanlıyız” diyor. Ya öteki işçiler.. Hepsi Pakistanlı imiş... Taşerona bağlı çalışıyorlarmış. Düşünün İstanbul’un göbeğinde Pakistanlı işçiler çalışıyor. Bu ülkenin bir istihdam politikası var mıdır? Nedir? Bilen var mı?

Milletvekili yemininde “Türk” diyemeyenler
“Türkler soykırım yaptı, Türkler katliam yaptı” derken
gayet rahat Türk diyorlar…
***
Bu ne biçim zihniyet!
BOP’u herkes seviyor!
Ama yavrusu IŞİD’den nefret ediliyor!
Akif Kökçe

Tüit
Türkiye’nin Varşova Büyükelçisi ve YÖK eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Facebook hesabından şu mesajı geçiyor:
“Biri Fransa’da katliam mı var, dedi. Fransız p.çleri Cezayir’de 1 buçuk milyon Müslüman’ı katlederken hiç sesiniz çıkmıyordu.”
Eski YÖK Başkanı bu mesajla sözü “IŞİD Cezayir’in intikamını aldı, iyi yaptı” ya getiriyor. Aynen stadyumdaki lumpenler gibi...
Bu zat, 140 vuruşluk bir mesajla Polonya’daki diplomasi çevrelerinde hem kendi itibarını (ne kadar varsa) hem ülkenin itibarını aşağı çekmiştir.
O yüzden bir an önce görevden alınmalıdır. Burası bir kabile değil devletse tabii...

YEMİN
Milletvekili yemini sırasında Meclis başkanlığı yapan Deniz Baykal, Leyla Zana’nın yeminde Türk Milleti yerine Türkiye Milleti deyimini kullanması üzerine yeminin tekrarını istedi. Leyla Zana yemini tekrarlamayacağını bildirdi. Deniz Baykal dün bunun üzerine uzun uzun açıklamalar yaptı. Oysa gerek yoktu. Baykal, Zana’ya cevabını Meclis’in açılış konuşmasında şu cümleler ile zaten vermişti:
“Irkımız, etnik kimliğimiz, soyumuz sopumuz ne olursa olsun, hepimiz aynı millî siyasi kimliğin parçasıyız. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran işte o millî siyasi kimliktir, o halktır; o halka da Türk Milleti denilmektedir.”
Şunu da ekleyebilirdi Deniz Bey:
- Almanya, İspanya, Fransa milletinin olmadığı gibi... Türkiye milleti diye bir millet de yoktur... Ancak Alman Milleti, Fransız Milleti, İspanyol Milleti gibi Türk Milleti vardır...
***
Hem Türk sıfatından rahatsız olacaksın hem Türkiye partisi olma iddiasını sürdüreceksin. HDP çelişkiyi fark ederek dün Leyla Zana’nın tavrının partiyi bağlamadığını açıkladı. Olumlu bir adım oldu bu... Yeminin sulandırılmasına, yemin öncesi ilgisiz mesajlar verilmesine karşı partiler ortak ve kararlı tavır almalı, yoksa bu konu da cıvıyacak...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları