loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Açıkel: Saray rejimi Türkiye'yi geriletiyor, yurttaşları mankurtlaştırmak istiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Açıkel: Saray rejimi Türkiye'yi geriletiyor, yurttaşları mankurtlaştırmak istiyor
Tarih: 03.01.2019 - 17:25
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, "Türk toplumu, kendi iradesini kullanamayacağı bir noktaya götürülmek isteniyor, kötü yönetime karşı sesini çıkartmayan, hakkını aramayan bir yurttaş topluluğu yaratılmak isteniyor. Yasama, yargı ve basın üzerindeki baskılar bunlardan kaynaklanıyor" dedi....

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, yaptığı açıklamada, son dönemde yargıya, yasamaya, basına ve sanatçılara dair artan baskıları eleştirerek, Saray rejiminin baskı politikalarının Türkiye'yi dünya ülkeleri sıralamasında gerilettiğini ve iflasa sürüklediğini vurguladı.

Açıkel açıklamasında, ekonomi ve dış politika başta olmak üzere diğer tüm alanlarda uygulanan akıl dışı politikaların ve bunların ağır sonuçlarının konuşulmaması için yurttaşların adeta mankurtlaştırılmasının amaçlandığını belirtti.

"Türk halkı, mankurtlaştırılmaya karşı direniyor"

Saray rejiminin, kendisinin yurttaşlara hesap vermek istemeyen bir noktaya gelmek istediğini ve bunu dile getirmeye çalışan milletvekillerini, sanatçıları, gazetecileri, aydınları ve tüm yurttaşları haksız baskılara maruz bıraktığının altını çizen Açıkel, şunları kaydetti:

"Türkiye'de hukuk adaleti sağlamak için değil, yurttaşları sindirmek, korkutmak ve caydırmak için kullanılan bir mekanizmaya dönüşmüştür. Saray rejimi, Türkiye'yi yüzlerce yıldır sahip olduğu devlet geleneklerini ve hukuk algısını feshederek itibarsız bir noktaya sürüklemektedir. Türkiye, dünyadan kopmakta ve her alanda gerilemektedir. Kürsü dokunulmazlığının ihlali ve yasama, yargı, basın ve sivil toplum üzerinde kurulan baskının tek amacı kötü yönetimin afişe edilmesini önlemektir. Türk toplumu, kendi iradesini kullanamayacağı bir noktaya götürülmek isteniyor, kötü yönetime karşı sesini çıkartmayan, hakkını aramayan bir yurttaş topluluğu yaratılmak isteniyor. Yasama, yargı ve basın üzerindeki baskılar bunlardan kaynaklanıyor. Ancak, devletin tüm imkânlarının kullanılmasına ve medyanın ağır propagandasına rağmen Türkiye'nin bu algı saptırma ve karartmaya karşı direndiğini ve yurttaşların mankurtlaştırılmaya itiraz ettiklerini görmekteyiz."

"Saray rejimi, kibir organizasyonuna dönüştü"

CHP'li Açıkel, Saray rejiminin bir kibir organizasyonuna dönüştüğünü ve yörüngesine alamadığı yurttaşları düşmanlaştıran ve bu anlamıyla trolleştiren bir yöntem uyguladığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Haksızlıklara, hukuksuzluklara, yolsuzluklara ve eşitsizliklere itirazını dile getiren yurttaşların terörize edilmeye çalışıldığı, trolluğün rejimin politik tarzı haline geldiği bir dönem yaşanmaktadır. Saray rejimi, başta hayat pahalılığı olmak üzere Türkiye'nin en temel sorunlarının konuşulmamasını istiyor. Yurttaşlar, vicdanlarını ve akıllarını kullanmamaya zorlanıyor. Ancak, Türkiye bu organize kötülüğe karşı yine de deli gömleğini giymiyor ve geniş halk kesimleri bu sürece itiraz ediyor. Biz bu mankurtlaştırma ve trolleştirme çabalarına karşı, yurttaşlık bilincini ortaya koyarak yerel seçimlere de böyle bir yapıcı bir itiraz ile gireceğiz. Kibir abidesi haline gelen bir organizasyonu geride bırakmamız ve bunun bizi içine soktuğu cenderelerden de çıkmamız gerektiğini vurgulayacağız. Korkunun karşısına aklı ve vicdanı örgütleyerek, yurttaşlık bilinci ve yurttaşlık dayanışmasıyla buna karşı çıkacağız. 31 Mart, bu anlamıyla bir fırsat olarak önümüzde durmaktadır."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları