loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun 68 belediye başkan adayını açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun 68 belediye başkan adayını açıkladı
Tarih: 18.12.2018 - 18:39
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun bugün gerçekleşen CHP PM toplantısı sonrasında belediye başkan adaylarına ilişkin açıklamada bulundu.

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde aday olacak isimleri belirlemek için bugün bir kez daha önce MYK'yı ardından Parti Meclisi'ni topladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan PM'de merakla beklenen İstanbul ve Ankara adayları da belirlendi. 

CHP'de ilk olarak 24 Ekim'de 105 belediye başkan adayı açıklanmıştı. 14 Kasım'daki PM toplantısının ardından 140 belediye başkan adayı duyurulmuş, 6 Aralık'taki PM toplantısının sonrasında ise adaylığı kesinleşen 212 isim daha kamuoyuyla paylaşılmıştı.

CHP Genel Başkanı Seyit Torun, bugün yapılan PM toplantısının ardından yaptığı açıklamada 4'ü büyükşehir olmak üzere toplamda 68 adayı daha belirlediklerini söyledi. Torun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Ekrem İmamoğlu, Ankara'nın adayının da Mansur Yavaş olduğunu duyurdu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un PM toplantısı sonrası yaptığı açıklama şöyle:

"Bugün gerçekleştirdiğimiz MYK ve Parti Meclisi toplantılarımızın ardından 68 çok değerli belediye başkan adayımızı açıklıyoruz. İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya Büyükşehir adaylarımızı belirledik. İstanbul Ekrem İmamoğlu, Ankara Mansur Yavaş, Adana Zeydan Karalar, Antalya Muhittin Böcek. Bunun yanında 4 de ilimiz var. Ağrı Ahmet Meriç, Bolu Tanju Özcan, Niğde Rasim Yılmaz, Sivas Ali Akyıldız.

Yine Kocaeli İzmit’e milletvekilimiz Fatma Kaplan Hürriyet’i aday gösterdik. Çok değerli adaylarımızı ayrı ayrı tebrik ediyor,  sürecin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiyemizin huzuru kaçıyor

Halkımız iktidarın toplumu kutuplaştırmasından bezdi. İnançları, mezhepleri, kültürleri birbirine düşman etmekten beslenen, intikamcı politikalarının yükünü taşımaktan bezdi. Millet, AKP'nin insanları komşusuna, okul arkadaşına, iş arkadaşına karşı kışkırtan dilinden yoruldu.

Türkiye iktidarın bilgisiz ve beceriksiz ekonomi yönetiminin faturasını ödemekten bunaldı. AKP doların iniş çıkışlarından, faizlerden söz ederken, millet evine ekmek götürememekten, çocuğunu kalitesiz eğitime teslim etmekten, işsiz kalmaktan söz ediyor. Doların inişi çıkışı, faizlerin oranları AKP'lilerin ve ailelerinin zenginliğini azaltıp çoğaltıyor olabilir. Ama ekonomik kriz yoksullar için açlık demek, çalışanlar için işsizlik, yoksulluk demek. Herkes İstanbul, Ankara ve büyükşehirlerde adayımızın kim olacağını merak ediyor.

Ancak bizim için isimden daha önemli bir gerçek vardı: Çünkü İstanbul da diğer kentlerimiz de saraydan atanmış bir memur değil, kendi seçeceği başkanını arıyordu. Yani asıl önemli olan İstanbulluların, Ankaralıların, Adanalıların, Antalyalıların ne istediği. Birileri her şey kendilerinin istediği gibi olsun istiyor ama bizim önceliğimiz kendimiz değil kentimiz.

"Kentlerimiz tarihine, kültürüne ihanet eden yönetimleri reddediyor"

Kentliler eskimiş, köhnemiş belediye yönetimlerini terk etmek istiyor. Kentliler atanmış belediye müdürü istemiyor. Seçtiği başkanın kendi rızası sorulmadan görevden alınmasını kabul etmiyor. Kentliler belediye başkanını seçmek ve kendi ne zaman isterse o zaman göndermek istiyor. Kentliler seçtiği Başkanın kendisine karşı sorumlu olmasını istiyor. Kentliler Erdoğan gel deyince gelen, git deyince giden birini istemiyor. Kentliler sadece başkanın değil, belediyecilik anlayışının da değişmesini istiyor. Kentliler kentleriyle ilgili kararların kendisine sorulmadan alınmasını reddediyor. Kentliler sokaklarında hafriyat kamyonlarının cirit attığı, çocuklarını, yaşlılarını ezdiği, yandaş müteahhitler dışında kimsenin kazanmadığı işleri artık yutmuyor. Kentlerimiz tarihine, kültürüne ihanet eden yönetimleri reddediyor. Kimse kentlerin tarihini, kültürünü, mirasını yıkan, yok eden bir belediyecilik istemiyor. Herkes kadınların, çocukların, yaşlıların, engellilerin şehre güven içinde erişebildiği bir hayat istiyor.

"Büyükşehirlerde herkes nefes almak, sosyalleşmek için CHP’li belediyelerin yönettiği yerlere geliyor"

Örneğin; AKP'nin İstanbul'unda kadınlar sokaklarda, otobüslerde güven içinde hissetmiyor. 6 yaşında çocuklar sabahın kör karanlığında trafik cehenneminde gözünden uyku akarak saatlerce yolculuk yapıyor. Yaşlılar, engelliler megapollerin vahşileşen hızında sokaklara çıkamıyor, hayata katılamıyor. Büyükşehirlerde herkes birazcık nefes almak, sosyalleşmek, iyi vakit geçirmek için CHP’li belediyelerin yönettiği yerlere geliyor. Çünkü kentlerimizin bostanları, bahçeleri, yeşil alanları, insanların onlarca yıldır yaşadığı mahalleleri yandaş iş adamlarına peşkeş çekiliyor, sokak hayvanları şehrin uzak kırsallarında açlığa, ölüme terk ediliyor. Kentliler sağlıklı, güvenli, ekonomik şartlarına yetişebildiği bir hayat istiyor. Kentliler okuluna, hastanesine güven içinde ve ekonomik olarak gidebildiği bir şehir istiyor. Tüm kentliler ucuz ve sağlıklı gıdaya erişebilecek çözümler istiyor. Huzur ve barış içinde yaşayacakları bir kent istiyor. Örneğin; İstanbul'da; Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden, her dinden, her mezhepten, her kimlikten insanlar bir arada yaşıyor. AKP İstanbulluları birbirine düşman etmek istiyor. Oysa İstanbullular komşuları ile düşman olmak istemiyor. Onlarla şehrinde, mahallesinde, sokağında, apartmanında, evinde barış içinde, dostlukla, huzur içinde yaşamak istiyor. Kısacası İstanbullular da herkes gibi huzurlu bir hayat istiyor.

"Türkiye AKP’den yoruldu"

Çünkü herkesin derdi aynı. Kentler, kendisinden başka hiçbir şey düşünmeyen yönetimlerden bunaldı, sıkıldı, bezdi. İnşaatlarınızın eziyetinden, ihtiraslı projelerinizin insanların hayatını hiçe saymasından, insanları birbirine düşman etmeye çalışmanızdan, her geçen gün hayatı daha pahalı hale getiren politikalarınızdan yoruldu. Türkiye AKP’den yoruldu. CHP kentlerin kaderini iki dudak arasına almanın değil, huzurunu tesis etmeye aday. Biz kentlerimize memur atamıyoruz. Biz, başından beri ne İstanbul için ne diğer şehirler için sadece aday aramıyoruz. Biz hem İstanbul'a hem Türkiye'ye kaybettiği huzuru getirecek, artık sürdürülemez hale gelen yoksulluğu giderecek, yok ettiğiniz demokrasiyi kuracak bir kadroyu kuruyoruz. Çünkü hem Türkiye, hem İstanbul bizden huzurlu, sağlıklı, demokratik ve kendilerini yoksullaştırmayacak şehirler istiyor. Türkiye biliyor ve görüyor ki biz bunu Eskişehir'de yaptık. İzmir'de yaptık. Kadıköy'de, Çankaya'da, Seyhan’da, Konyaaltı’nda, Muratpaşa’da, Nilüfer’de ve tek tek sayamayacağımız kadar çok yerde yaptık. 

"Bizim belediyelerde hiç kimse işinden ve aşından olmayacak"

Dünyanın bütün bağımsız belediye endekslerine, araştırmalarına bakın. Türkiye'nin en yaşanabilir, refahı en yüksek, hayatın en kaliteli ve en ucuz olduğu şehirler CHP'nin yönettiği şehirler. CHP’li belediyelerde yılbaşından itibaren asgari ücret 2200 lira olacak ve 31 Marttan sonra CHP’li olacak belediyelerde de bu uygulamayı sürdüreceğiz. Hiç kimse işindne ve aşından olmayacak bizim belediyelerde. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler en çok bizim şehirlerimizde mutlu hayatlar sürüyorlar. CHP'li yerel yöneticiler Türkiye'nin en iyileri olduklarını en itibarlı uluslararası zeminlerde kanıtladılar. Aynı araştırmalara AKP'li şehirler de konu oldu. Aynı yarışmalara AKP'li belediyeler de başvurdu. Ama hepsinde sınıfta kaldılar. AKP bağa, bahçeye, bostana bina diker. Biz mutlu hayatlar kurarız. Buraları gençlere, çocuklara, yaşlılara, kadınlara açarız. Bu yüzden tüm adaylarımız kutuplaştıran değil birleştiren, sorunları derinleştiren değil çözen isimler. Bizim adaylarımız atanmış değil, heyecanı, dinamizmi, tecrübesi ve liyakatiyle adaylığı hak etmiş isimler. Tüm adaylarımızın bölgelerine ve kendilerine göre farklı farklı meziyetleri var ama ortak noktaları aynı: O da kendilerinin değil kentlilerin derdine derman olmaya gelmeleri. Derman Belediyeciliği yapmak için gelmeleri.  Yani Lale Devri bitti, kır çiçeklerinin devri başlıyor. Allah’ın izni ve halkımızın takdiriyle geliyoruz. Az kaldı Türkiye’m, az daha sabır. Önümüz Mart. Martın sonu bahar. Tüm adaylarımıza tekrar başarılar diliyorum.  Süreç ülkemize hayırlı olsun."

CHP'nin açıklanan belediye başkan adaylarının listesi şöyle:

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları