loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Engin hükümete sordu: Düşünen nesillerden neden korkuyorsunuz?

CHP'li Engin hükümete sordu: Düşünen nesillerden neden korkuyorsunuz?
Tarih: 20.10.2016 - 17:07
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin hükümete sordu: Eğitimli, düşünen, araştıran ve sorgulayan nesillerden neden korkuyorsunuz?

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin öğrencilerin ve velilerin tepkisine yol açan 'Proje okullar'ı Meclis'e taşıdı.

Engin Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada başarı oranı en yüksek okullarının “proje okul”a çevirilerek, direkt olarak Milli Eğitim Bakanı’na bağlandığını hatırlatarak "Amaç TEOG başarı oranında yüzde 1’lik dilime giren ve geleceğimizin umudu olan başarılı öğrencilerimize eğitim veren ve daha önce sınavla görevlendirilen öğretmen ve yöneticilerin, Bakan tarafından sınavsız atanmasını sağlamaktı" dedi.

"Proje okullarda 4 yılını tamamlayan öğretmenler de müdürün izniyle okulda kalabilecek"

Engin, yayınlanan son genelge ile 150'den fazla proje okulda 8 yılını tamamlayan öğretmenlerin başka okullara atandığını belirterek, 4 yıllık öğretmenlerin ise 'okul müdürleri isterse' okulda göreve devam edebileceğini ifade etti. 

Proje okullara atamalar yapılırken gözetilen tek bir bilimsel kriterin olmadığını söyleyen Didem Engin, "En önemli kriter yandaşlık" dedi.

Proje okullarda günlerdir eğitim verilmediğini kaydeden Engin, öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin tepkilerinin dikkate alınmadığını, okul önlerine TOMA'lar getirilerek tepkilerin bastırılmaya çalışıldığını söyledi. Engin hükümete, "Eğitimli, düşünen, araştıran ve sorgulayan nesillerden neden korkuyorsunuz?" diye sordu.

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları