loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gaytancıoğlu, köy okulları ve öğrencilerini meclise taşıdı

CHP'li Gaytancıoğlu, köy okulları ve öğrencilerini meclise taşıdı
Tarih: 30.11.2015 - 12:36
Kategori: Siyaset

Edirne Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu köy okullarını ve köyde yaşayan öğrencilerin mağduriyetini meclise taşıdı.

Edirne Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu köy okullarını ve köyde yaşayan öğrencilerin mağduriyetini meclise taşıdı.

Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya vermiş olduğu önergede, köylerde yaşan öğrencilerin mağduriyetini ve milli servetimiz olan ve boş kalmış köy okullarının durumunu sordu.
 
Gaytancıoğlu'nun önergesi şöyle:

''Türkiye’de Taşımalı Eğitime geçilmesi ile birlikte öğrenci sayısı az olan köylerde okula giden çocuklar kendi köylerindeki okullarda değil kilometrelerce uzaktaki köylerde eğitim ve öğrenimlerine devam etmektedirler. Bu uygulama ile birlikte birçok köyde okullar boş kalmış, bakımsız bir halde kaderlerine terk edilmiştir. Geçmiş yıllarda kısıtlı imkanlarla yapılan ve milli servetimiz olan bu okullarımızın hali vicdanlarımızı yaralamaktadır.

Bunun yanında taşımalı eğitime tabi olan öğrenciler birçok sıkıntılar yaşamakta, kış aylarında trafik kazaları yaşanmakta, öğlen ise yemek konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Tüm bunlar öğrencilerimizin başarısına, moral ve motivasyonuna olumsuz etki yapmaktadır.

Buna göre;

1.Taşımalı Eğitime geçilmesi ile birlikte bugüne kadar Türkiye’de kaç köy okulu kapatılmıştır?

2.Kapanan okullar ve bu okullardaki demirbaşların durumu nedir? Bu okullarımızın akıbeti nedir? Kapanan okulların farklı amaçlarda kullanılması için bir çalışmanız var mıdır?

3.Ülkemizde kaç öğrenci taşımalı eğitime tabi tutulmaktadır?

4.Taşımalı Eğitime tabi öğrencilerden trafik kazasında hayatını kaybeden çocuklarımızın sayısı kaçtır? Çocuklarımızın ulaşımının sağlanmasında şoförlere gerekli eğitim verilip, öğrencilerin mağdur olmaması için gerekli önlemler alınmış mısır?''

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları