loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gündoğdu'dan 1 Mayıs mesajı

CHP'li Gündoğdu'dan 1 Mayıs mesajı
Tarih: 29.04.2016 - 16:52
Kategori: Siyaset

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu ‘1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü’ nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu ‘1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü’ nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

1 Mayıslar ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada işçi sınıfının, emekçinin, köylünün, kadın erkek demeden tüm çalışanın dayanışma ve onurlu mücadelesinin dile geldiği, haykırıldığı gündür.

Çalışma hayatında emekçinin, çalışanın en demokratik hakkı, olmazsa olmazı olan; iş güvencesi, örgütlenme, grevli sendikal haklar, toplu pazarlık hakları çalışanın aleyhine, sermayenin lehine işletilmeye devam etmektedir.

Ülkemizde 13 yıllık AKP hükümetlerinin izlediği yanlış politikalar sonucu, bugün 1 Mayıs işçi bayramında; işsizliğin ve yoksulluğun giderek yaygınlaştığı, emek sömürüsünün acımasızca devam ettiği, ülke kaynaklarının sorumsuzca elden çıkarıldığı ve peşkeş çekildiği bir düzen yaşamaktayız.

AKP’nin izlediği çalışma politikaları sonucu, işçiler ve emekçiler güvenceden yoksun bırakılmakta, taşeron sistemi yaygınlaşmakta, çalışma koşulları giderek ağırlaşmakta, emekçilerin yarısı kayıt dışı çalışmaya zorlanmaktadır.
Bugün 1 Mayıs işçi bayramında bir kez daha emekçilerle birlikte haykırıyoruz;

Emekçinin, çalışanın; güvenceden yoksun, köleleştirilmesine, emeğin haklarının yok edilmesine HAYIR DİYORUZ…
Taşerona ayrımsız-kayıtsız-şartsız kadro sözünün hala tutulmamasına, kıdem tazminatlarının gasp edilmesine karşı,
Sendikal haklarının ve grev haklarının yok edilmesine karşı, herkese iş, aş ve güvenli bir gelecek için,
Doğanın ve yaşamın sermayeye teslim edilmesine karşı, kadınlara evden, yarı zamanlı, güvencesiz çalışmanın dayatılmasına karşı,

Kamu emekçilerinin mevcut iş güvencelerinin ortadan kaldırılmasına karşı,

Laikliğin Anayasa’dan kaldırılmak istenmesine karşı,

MÜCADELE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ…

Bu duygularla,

Barış ve sevginin egemen olduğu, çağdaş çalışma şartlarının sağlandığı, emeğin yüce değer olarak kabul edildiği bir Türkiye özlemiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum. Saygılarımla. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü     

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları