loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Hürriyet: Üç AKP’li vekil aynı kabinde ne yapıyordu?

CHP'li Hürriyet: Üç AKP’li vekil aynı kabinde ne yapıyordu?
Tarih: 11.01.2017 - 14:54
Kategori: Siyaset

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Meclis Genel Kurulu’nda yapılan anayasa değişiklik oylamasında AKP'li üç vekilin aynı kabinde ne yaptığını sordu.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, mecliste devam eden Anayasa değişikliği üzerinde yapılan oylamaların gizli olmasına rağmen aynı kabinde oy kullanan ve açık bir şekilde oy kullanan AKP’li milletvekillerini gündeme taşıdı. 

TBMM’de yapılan anayasa değişiklik oylamasında gizli oy kullanılması gerekirken, bazı AKP’li vekiller oy pusulalarını göstererek gizliliği ihlal etti, bazı AKP’li vekiller ise kabine birlikte girdiler. 

Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yapılan oylamanın usulsüzlüğüne tepki gösteren CHP'li Hürriyet, şöyle konuştu: “Okul tuvaletinde birlikte sigara içen üç erkek öğrenci, öğretmene yakalanır. Öğretmen bu erkek öğrencilere sorar: "Siz içeride sigara mı içiyordunuz?" Öğrencilerden biri "Hayır hocam" diye cevap verir. Öğretmen tekrar sorar: "Sigara içmiyorsanız üç erkek bir kabinde ne yapıyordunuz?" Bu sefer diğer erkek öğrenci "Hocam, vallahi sigara içiyorduk." diye itiraf eder. Şimdi, soruyorum, “Dünkü oylamada aynı kabinde birlikte oy kullanan üç AKP’li vekil eğer "Birlikte oy kullanmıyorduk, vallahi Anayasa’yı ve gizliliği ihlal etmiyorduk" diyorsa, üç AKP’li bir kabinde ne yapıyordunuz? Üç AKP’li vekilin bir kabinde birlikte ne yaptığını milletimizin bilmeye hakkı vardır.”


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları