loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Nurlu: Emeklilere de banka promosyonu ödenmeli'

CHP'li Nurlu: Emeklilere de banka promosyonu ödenmeli'
Tarih: 08.02.2016 - 18:59
Kategori: Siyaset

Banka promosyonu kamu çalışanların ne kadar hakkıysa, emeklinin de hakkıdır diyen CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu emeklilere maaş aldıkları bankalar tarafından promosyon ödenmesi gerektiğini belirtti.

Banka promosyonu kamu çalışanların ne kadar hakkıysa, emeklinin de hakkıdır diyen CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu emeklilere maaş aldıkları bankalar tarafından promosyon ödenmesi gerektiğini belirtti:

Emeklilere ve hak sahiplerine maaş aldıkları bankalar tarafından promosyon ödenmesi son yıllarda sık sık dillendirilmiş ve Ocak ayında milletvekillerine banka promosyonu ödenmesi ile bu konu tekrar gündeme getirilmiştir. Çalışanlara ve milletvekillerine promosyon ödenirken, emeklilerin bu haktan mahrum bırakılması kamu vicdanını ciddi şekilde rahatsız etmiştir.

11 milyon emekliye, yılda 120 milyar lira maaş ödemesi yapıldığını belirten Mazlum Nurlu yaptığı açıklamada; Sosyal Güvenlik Kurumundan aylık alan emekliler ile dul ve yetimleri tüm bankacılık hizmetlerini maaşlarını aldıkları bankalar aracılığı ile yapmaktadır ve banka işlemleri açısından ciddi bir yekün tutmaktadır. Fatura ödemeleri, krediler, kredi kartları ve otomatik talimatlar ile bankaların işlem hacmi 500 milyar lirayı bulmaktadır. Bu kadar büyük bir pastadan pay almak tabi ki emeklilerin hakkıdır.

Emekliler en çok geçim sıkıntısı çeken kesimdir. Bu nedenle iktidar olduğumuzda emeklilere dini bayramlarda iki maaş ikramiye verilmesi en önemli vaadimizdi. CHP Milletvekilleri olarak emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik Meclis’te çok sayıda önerge vererek emeklilere sahip çıkıyoruz.

Banka promosyonu ödenmesi konusunda yıllardır emeklileri oyalayan AKP hükümeti artık olumlu bir adım atarak bankalarla anlaşmalı ve emeklilere maaşlarının en az yarısı kadar promosyonun her yıl ödenmesini sağlamalıdır ifadelerine yer verdi.

Vişne Haber Ajansı - Sevcan Yörük

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları