loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özdiş;Üniversiteden mezun oldular iş imkanı da sağlayacak mısınız?

CHP'li Özdiş;Üniversiteden mezun oldular iş imkanı da sağlayacak mısınız?
Tarih: 09.02.2016 - 23:15
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş; Yeni açılan üniversitelerle beraber buradan mezun olacaklara istihdam sağlayacak yeni sektörler ve iş gücü piyasaları oluşturmayı düşünmüş müydünüz?

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş bir soru önergesi ile başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu; Yeni açılan üniversitelerle beraber buradan mezun olacaklara istihdam sağlayacak yeni sektörler ve iş gücü piyasaları oluşturmayı düşünmüş müydünüz?


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından Anayasa’nın 98. maddesi ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

TBMM Meclis Araştırma Hizmetleri Başkanlığı’nın 2015 yılında yayınladığı “Türkiye’de Üniversite Mezunu Nüfusun İş gücü Durumu” adlı rapora göre Türkiye’de her 4 işsizden birisinin üniversite mezunu olduğu belirtilmiştir. 2000 yılında 143 bin olan üniversite mezunu işsiz sayısı 2015 yılında 774 bine yükseldiği de gözlerden kaçmazken işsizlik oranının en çok olduğu bölümün “Gazetecilik ve enformasyon" olması acı bir tablo olarak karşımıza çıkmıştır.

Bu çerçevede;

1- 2000 yılından 2015 yılına kadar geçen sürede üniversite kontenjanları hangi oranda artmıştır?

2- Yukarıda belirtilen verilerin gösterdiği acı tablo hakkında düşünceniz nelerdir?


3- Seçim döneminde “her ile bir üniversite, üniversite mezunu kişi sayısı bizim iktidarımız döneminde arttı, kontenjanları artırdık” derken, yeni açılan üniversitelerle beraber buradan mezun olacaklara istihdam sağlayacak yeni sektörler ve iş gücü piyasaları oluşturmayı düşünmüş müydünüz?

4- İşsizliğin en çok olduğu bölüm olan “Gazetecilik ve enformasyon” bölümü ile sizin iktidarınızın uyguladığı sindirme ve korkuya dayalı, havuz medyası oluşturmaya yönelik politikaların bir ilişkisi olduğunu düşünüyor musunuz?

İbrahim Özdiş
Adana Milletvekili

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları