loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özel: Roketli saldırı girişimi var

CHP'li Özel: Roketli saldırı girişimi var
Tarih: 25.08.2016 - 16:00
Kategori: Gündem

CHP Milletvekili Özgür Özel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı ile ilgili 'Konvoya roketli saldırı girişimi hazırlığında olduğu anlaşılıyor' dedi.

CHP Milletvekili Özgür Özel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı ile ilgili 'Konvoya roketli saldırı girişimi hazırlığında olduğu anlaşılıyor' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik düzenlenen saldırı ile ilgili Artvin valisinden aldığı bilgilerin CHP'li Mehmet Bekaroğlu’nu doğruladığını belirterek şunları söyledi: “Bu güzergahta en üst düzeyde önlem almıştık. Ormanlık alana doğru tarama yapılmış. Genel başkanımızın olduğu konvoy arkadaydı. Önde giden askeri araçtan o yöne doğru dikkat yönelmesi olduğu anda araca ateş açıldı. Bir asker ağır yaralandı. Öncü üç araç olası bir saldırıya karşı güvenlik önlemi almak için bulunuyordu. Konvoya roketli saldırı girişimi hazırlığında olduğu anlaşılıyor.”

Özel, Meclis'te yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

Bu saldırı doğrudan demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Sayın Genel Başkan'ın teröre ve terör örgütlerine net tavrı kendisini hedef haline getirmiştir. Teröre inat demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Bu tür olaylarla geri adım atmamız söz konusu olamaz. İki ayrı çatışma yaşandığı birinde roketatarın etkisiz hale getirildiği bilgisi var.

Özel, Efkan Ala'nın 'Saldırıyı PKK yaptı' açıklaması ile ilgili "Henüz üstlenen olmadı. Hangi terör örgütü yaparsa yapsın demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz" dedi.

CHP'li Çelebi: Saldırı konvoya yapıldı, suikast girişimidir

CHP PM üyesi Mehmet Ali Çelebi de saldırı ile ilgili 'siyasi suikast girişimi' dedi. Çelebi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumu iyi. Bu bir terör saldırısıydı, siyasi suikast girişimiydi. Lanetliyoruz. Saldırı CHP konvoyuna yapılmıştır, güzergahta gerçekleşen tesadüfi bir çatışma değildir. Tekrar ediyorum: 2 ayrı saldırı yapıldı ve CHP konvoyu hedef alındı. Çatışmaya denk gelindi ifadesi tümüyle yanlış" dedi.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları