loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Toprak; Kılıçdaroğlu ile değişim sürecek

CHP'li Toprak; Kılıçdaroğlu ile değişim sürecek
Tarih: 26.11.2015 - 00:03
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak; 'Çağ değişim çağı, yenileşme çağı' Kılıçdaroğlu ile başlayan değişim ve dönüşümün süreceğini söyledi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak; 'Çağ değişim çağı, yenileşme çağı' Kılıçdaroğlu ile başlayan değişim ve dönüşümün süreceğini söyledi...

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP’deki kurultay tartışmaları ve değişim sürecine ilişkin olarak, “CHP, çağın ruhuna göre hareket etmeli, değişimi devam ettirmeli” ifadesini kullandı. CHP'li Erdoğan Toprak:

DEĞİŞİMİN ÖNÜ KESİLMEMELİ: Değişimi devam ettirmek, değişimin önünü kesmemek lazım. CHP, bu yönde çok yol aldı. Baktığında ‘oy verebilirim’ diyenlerin oranı yüzde 52’ye çıkmış. CHP, kendi içinde disiplin ve ülkeye vereceği değişim kanallarını açık tutmalı.

TOPLUM DİSİPLİNLİ TAKIM GÖRMEK İSTİYOR: Toplum, karşısında bu ülkeyi yönetecek disiplinli bir takım görmek istiyor. CHP, çok başarılı bir kampanya yaptı. Ama, bir kampanya başarılı diye, ‘Türkiye’nin sorunlarını doğru ortaya koydunuz, çözümleriniz doğru’ diye hemen oy vermez, bu oya hemen dönüşmez. Bu, bir süreç. Önce sizi tartar, bakar ve ondan sonra bu oya dönüşür. Bu, zaman alır. Değişimden geriye dönüş olmamalı. Çünkü çağ değişim çağı, çağ yenileşme çağı. CHP, çağın ruhuna göre hareket etmeli. Bugüne kadar Kılıçdaroğlu ile beraber bu süreç devam ediyor, kurultaydan sonra da bu devam etmeli.

DIŞA DÖNÜK MÜCADELE: Artık, bireyler ön plana çıktı. Toplum artık sınıflardan çok birey odaklı. Biz, birey odaklı politikalarımızı çok doğru buluyoruz. Toplumda da bu kabul gördü. Bunun anlatımına daha ağırlık vermeliyiz. Teşkilatları tekrar reorganizasyondan geçirmemiz lazım. Teşkilatları içe dönük mücadeleden dışa dönük mücadeleye kaydırmalıyız.

İKİ TİP ÜYE GELEBİLİR: Artık büyük miting dönemleri bitti. CHP onun için küçük, lokal ve doğrudan halka dokunan toplantılarla bu seçimi götürdü. Belki üyelik yapıları tekrar gözden geçirebilir. Gönüllü üyelik ve aktif üyelik gelebilir.

Meriç Tafolar - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları