loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tüm; Nerede bir haksızlık bir talan varsa Gezi Ruhu oradadır

CHP'li Tüm; Nerede bir haksızlık bir talan varsa Gezi Ruhu oradadır
Tarih: 30.05.2016 - 20:07
Kategori: Siyaset

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm açıklamasında; 'Gezi olayları yakın ve uzak bütün tarihimizin gelmiş geçmiş en gerici, en karanlık siyasal yönetimine karşı başlamıştır' dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Gezi Parkı Olaylarının 3. Yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı...

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm açıklamasında; "Gezi olayları yakın ve uzak bütün tarihimizin gelmiş geçmiş en gerici, en karanlık siyasal yönetimine karşı başlamıştır" dedi.

Tüm açıklamasında şu görüşlere yer verdi,

"27 Mayıs 2013’te Yakın ve uzak bütün tarihimizin gelmiş geçmiş en gerici, en karanlık siyasal yönetimine karşı başlayan Gezi olaylarının 3. Yıldönümüdür.

Taksim Parkında duyarlı yurttaşlarımızın bir ağaca sarılıp sahiplenmesi ile başlayan olaylar, gençliği diktatör sembolü oldu.

Tarihe Gezi Ruhu olarak geçen, bu eylemler ilk defa diktatör anlayışlıların yüreğine korku saldı. Çünkü tarih boyu diktatörler, kadınlardan , gençlerden ve halktan hep korkmuşlardır.

Ülkemizin geleceği adına, umut kaynağımız olan Gezi gençliğinin bu ruhu, Cerattepe ’de, Artvin Halkı ile bütünleşti. Yeşil Yolda Karadeniz yaylarında, kendini gösterdi. Nerde bir haksızlık bir talan varsa Gezi Ruhu artık oradadır.

Kurulmak istenen dikta düzeni çökmüştür. Artık bu faşizan anlayış biliyor ki, ülkenin gençliği haksızlıklar karşısında susmayacak, susturulamayacaktır.

Tüm olanlara karşın ne yazık ki çok ağır bedeller ödedik. Genç Fidanlarımızı toprağa verdik.

77 ilde 603 eylemle destek verilen gezi direnişinde 4.500'ün üzerinde gözaltı yapıldı, yüzlerce yurttaş tutuklandı. 11 kişi gözünü kaybetti, 100 kişi kafa travmasına uğradı, 59’u ağır 7822 kişi yaralandı. Berkin Elvan'la birlikte 7 kişi hayata veda etti. 600 öğrenci Devlet Yurtlarından atıldı. Onlarca Gazeteci işinden oldu. Sanatçılar dizilerden film setlerinden kovuldu.

AKP bunların hesabını vereceği yerde, hak arayan, ülkesinin kaynaklarına ve doğasına sahip çıkan her yurttaşı çapulcu ilan etti.

Ama sonuç ne olursa olsun bu haksızlıkların ve cinayetlerin katilleri er-geç tarih önünde hesap vereceklerdir.

3. yılında bir kez daha Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, İrfan Tuna, Selim Önder, Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan’ı saygı ile anıyorum. Işıklar içinde uyusunlar."

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları