loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Ankara'daki tren kazasının tek sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanıdır

CHP Sözcüsü Öztrak: Ankara'daki tren kazasının tek sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanıdır
Tarih: 17.12.2018 - 13:56
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Sanayi üretimi ekim ayında yüzde 5,7 daralmış. İmalat sanayiindeki daralma ise yüzde 6. 

Eylülde işsizlik oranı 1 puan artmış. İşsizlikte toplam artış 330 bin olmuş. Bu ülkenin en önemli karşılaşmalı üstünlüğü genç nüfusudur. Gençlerimiz arasında işsizlik vahim biçimde artmış. 1,6 artarak yüzde 21,6 olmuş. Üniversite mezunu işsizlerimizin sayısı 1 milyon 90 bin olmuş. Her işsizden 9'u üniversite mezunu.

Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı işsizlik mevsimlik meseledir, dedi. Keçiören'den saraya taşındıklarından bu yana milletten koptular. Sorun yokmuş gibi yaparak işsizliği atlatırız sanıyorlar. 

Ekonomide tek bir başarı göstergesi vardır. Üretebiliyor musunuz, iş verebiliyor musunuz? İşsizlik artıyorsa, insanlar eve ekmek götüremiyorsa dolar inse neye yarar? Ekonominin iyileşme yolunda olduğunu söyleyenlere seslenmek istiyorum: İş bulmaktan umudunu kaybeden 2 milyon 100 bin kişi var. 

Bu yaşananlar iktidarın yanlış politikaları... Millet bunun hesabını önüne gelen ilk sandıkta soracaktır. 

Dün yine Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı ithalat ihracatın altyapısıdır dedi. Enflasyonun çift haneli rakamlarda kalmasının nedeni bu anlayıştır. Bu anlayış Arjantin'den ithal edilen sığırı Bulgaristan'dan ithal edilen samanla besler hale getirmiştir. DIş borç 457 milyar dolara ulaştı. El atına binip çalım satıyorsunuz, dedik. Ne oldu? ABD başkanı ültimatomu verdi, papazı 24 saatte oval ofise gönderdiler. 

İşsizlik olur mevsimlik derler, tren devrilir fıtrat derler. Makam var, yetki var, güç var, hesap veren yok. Başkentte tren kazası yaşadık. 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. 

Çorlu kazasında rapor yazmıştık. Bu ihmallerle, liyakatsizlikle tren yollarımız daha çok kazalara gebedir, önlemler alınmalıdır, dedik. Yetmedi, araştırma önergesi hazırladık. Saray ve sarayın bekçisinin oylarıyla reddedildi. Buna kaza denmez, bilinçli adam öldürmektir. Tüm kazalara fıtrat anlayışıyla bakınca ne liyakat ne istifa gibi değerler kalıyor. 

Onlarca canın hesabını soranlara siyaset yapmayın, diyorlar. Yeterli altyapıyı hazırlamadan tren açmak siyasetin daniskasıdır. Kazanın tek sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanıdır. O kılın kıpırdatmayacaktır ama Ulaştırma Bakanından bekliyoruz. 

Tek bildikleri CHP'yi eleştirmek. CHP'li belediyeler açık ara önde. Eskişehir 115 ülke arasında finale kaldı. Dünya bizim belediyecilik anlayışımızı takdir ediyor.

2. 100 günlük plan açıklandı. 3600 ek gösterge yok, bol bol adrese teslim proje var. 5 yıllık cumhurbaşkanı pogramının uygulanması var. Bu nereden çıktı? Madem 5 yıllık kalkınma programı ifadesini kaldıracaktınız 5 yıllık saray programı deseydiniz. 

OVP'lerin plana uygun çıkmalı. OVP hangi planın gerekleri için çıktı? 10. plan sona erdi, 11. plan yok. Bu ucube sistemin ilk bütçesi de tam bir ucube olarak çıkmaktadır. Ekonomide dövizle işlem yapmayı yasaklayan bu hükümet değil miydi? Sonunda ülkeyi IMF'nin kapısına götürecekler. Bu kadar dış borcu olan ekonominin gideceği yer sonunda orasıdır.

Dün Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı, genel başkanımıza 'sana sokakları dar ederim' dedi. Paris'teki gösteriler Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanının kimyasını bozmuş belli ki. Anayasaya göre herkes önceden izin almadan barışçıl gösteri yapma hakkına sahiptir. Anayasanın verdiği bu hakkı nasıl engelliyorsunuz? Bu kurusıkı tehditler bizleri korkutmaz. Bu boş atıp tutmalar borca batırdıkları milletimize terör ve güvenlik kaygısıyla ekonomik krizi unutturma çabasıdır. Millet geçim derdinde bunlar seçim derdinde. Kimden korkuyorlar? Evinin tapusunu bankaya ipotek eden kişilerden mi, iş bulmaktan umudu kesen gençlerden mi? Bu insanlar hiçbir zaman FETÖ ile ortak olmamış, Kozmik Odayı terör örgütüne teslim etmemişlerdir. Sizler uçaklarda, tünellerde gizlenirken onlar göğüslerini siper edenlerdir. Ne biz ne genel başkanımız bu kuru sıklılardan korkmayız. Korkunun ecele faydası yok. Milletimizin bunlara okkalı bir tokat atmasına 3 aydan az bir zaman kalmıştır.

(Çavuşoğlu'nun Esad açıklaması) Dışişleri Bakanı'nın açıklaması aklın yoluna geldiklerini gösteriyor. Bugüne kadar neden beklemişler? Ülkemize bu kadar mülteci gelmiş, kasadan bu kadar para çıkmış dönüp dolaşıp geldiğimiz yer 'düzgün seçim olursa neden olmasın.' Takdirini kamuoyuna bırakayım.

(Operasyon açıklaması) Ülkenin bekasına, geleceğine yönelik bir tehdit varsa bu işi seçim malzemesi yapmadan, davul zurna çalmadan yapar geçer gidersiniz. Türk devletinin bu gücü vardır.

(Deniz Baykal hakkında fezleke) Deniz Baykal'ın dokunulmazlığına ilişkin fezleke kendisinin yönetim kurulu başkanlığı yaptığı bir TV kanalıyla ilgili ticari bir mesele. Bunu niye aceleyle Meclis'e göndermişler anmalakta güçlük çekiyorum."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları