loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’de Yahya Şimşek, Parti İçi Barışın, Uzlaşmanın ve Başarının Adayı

CHP’de Yahya Şimşek, Parti İçi Barışın, Uzlaşmanın ve Başarının Adayı
Tarih: 07.06.2012 - 00:00
Kategori:

Güler Buğday yazıyor, ''CHP’de Yahya Şimşek, Parti İçi Barışın, Uzlaşmanın ve Başarının Adayı''

Yahya Şimşek, CHP Gençlik Kolları’nda yetişen, İl Genel Meclis üyeliği, 2 dönem Bursa Barosu Başkanlığı, bir dönem CHP Bursa Milletvekilliği ve Parti Meclis üyeliği yapan ve Bursa Kamuoyunun, Tüm Kurumların, Siyasi partilerin ve Sivil Toplum Örgütlerinin yakinen tanıyıp saygı duyduğu bir isim.

Yahya Şimşek, CHP’de özellikle son zamanlarda yok olan parti terbiyesi, sevgi, saygı, dayanışma ve siyasi geleneklerin özellikle de kafaların karıştığı parti ideolojisinin yeniden inşası için; örgüt emekçileri ve CHP’nin mutlak başarılı olmasını isteyen tüm duyarlı insanlar tarafından aday olmaya davet ediliyor.

Yahya Şimşek’de , bu görevi şu nedenlerle kabul ediyor:

Partide gerginlik, kırgınlık hatta düşmanlık yaratan mezhep ve etnik konuların istismarına, son vermek için.

Sosyal demokratlara yakışmayan parti içinde ki ‘Sağcı-Solcu’ karşıtlığına, ‘SHP’li, CHP’’li tartışmalarına izin vermemek için…

Yine siyasette etik olmayan rant ve kazanç istismarına, inançsız ve amaçsız kişisel hırslarla koltuk kapma yarışının CHP’ye ve ekmeğini bölüşmeyi bilen fedakar örgütüne yakışmadığına olan inancını örgütüyle ve tüm emek verenlerle birlikte ortadan kaldırmak için…

Her şeyden önce hamasetten uzak, CHP’ye yakışan tavır, üslup ve ideolojik netlikte politikalarla partisini hak ettiği saygın konuma getirmek; yerelde ve genelde iktidara taşımak için aday oluyor.

Yahya Şimşek’in, Cuma Günü resmi olarak açıklamayı düşündüğü adaylığıyla ilgili bir çok spekülasyon yapılıyor.

Hatta anlamsız şekilde kendine etiketlenmek istenen; sosyal demokraside asla kabul görmeyecek bir tarz olan, daha çok da Mafyöz yapılanmaların modeli olan ‘AĞABEY- ABLA-BABA ‘modelinin kendisinin adaylık tarzıyla ilgisinin olmadığını düşünüyor ve neden İl Başkanı Olmasının istendiğini ve kendisinin amaçlarını ö kısa ve öz olarak şu sözlerle açıklıyor:

Kendisi bu yarışa her şeyden önce parti içi barışı, sevgiyi, saygıyı egemen kılmak…

Emeğin ve emekçinin değerinin bilineceğinin, tepeden inmeciliğe, hak edilmeden ve arkadan dolanılarak tepe noktalara gelme hırsıyla sol/sosyal demokrat anlayışı tahrip edenlere müsaade edilmeyeceğini yaşama geçirmek için gelen önerileri ve örgütün hassasiyetlerinide düşünerek aday oluyor.

Bu konuyla ilgili Bursa Hakimiyet gazetesinden Okan Tuna bu günkü köşesinde bir yazı kaleme almış aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

Tabandan gelen bu talepleri reddedebilmem mümkün değil’

Okan TUNA

CHP'de;
17 Haziran Pazar günü yapılacak il kongresi öncesinde işler iyice karışmış görünüyor.

İl Başkanı Gürhan Akdoğan'ın aday olmama kararı sonrasında parti içinde dengeler yeniden kurulmaya başlanırken, düne kadar adı bu yarış içinde geçmeyen eski parlamenter Yahya Şimşek de adaylık çalışmalarını hızlandırdı.

Şimşek'le görüştüğümüzde dün İstanbul'daydı.

Aynı şeyi söyledi.

'Ben' dedi 'Daha önce de aynısını söylüyordum. Ben adayım diye ortaya çıkmam ama birikimlerim, parti içinde aranmakta olan birlikteliği sağlar ve talepler de olursa tabii ki örgütümü reddedebilmem mümkün olmaz'
Dolayısıyla...

Yahya Şimşek aday.

Özellikle bu taleplerin de, Akdoğan'ın aday olmama kararından sonra ciddi şekilde arttığını söyledi.
'İnanın' dedi 'telefonlarım durmak bilmiyor, kararım bekleniyor'

Yahya Şimşek CHP içinde yeterince tanınan bir isim.

1977 seçimlerinde İl Genel Meclisi üyesi olan, 1995'te de TBMM'ye giren Şimşek'in bir de Baro Başkanlığı dönemi var.
Uzun dönem, CHP içinde 'akil adam' olarak da görüşüne başvurulan Şimşek'i dünkü görüşmemizde kararını vermiş gördük.

Zaten;
Kendisi de 'bu talepleri reddedebilme şansım yok' diyerek bir nevi aday olacağını söylemiş oldu.

Dediğimiz gibi Şimşek dün İstanbul'daydı.

Muhtemelen bugün Bursa'da olacak ve yarın da adaylığını açıklayacak gibi görünüyor.

Görüşmemizde;
'İnsanları daha fazla bekletemem, acele etmem gerekiyor' diyen Şimşek'in şimdi bu olası il başkan adaylığı, ısrarla söylediğimiz gibi parti içinde dengelerin yeniden oluşmasına yol açacak.

Bu arada;
Adaylardan Mustafa Şenyurt'un cumartesi günü, Metin Çelik'in de yeni haftanın başında adaylık açıklaması yapacağını hatırlatmış olalım.

Güler Buğday-Bursa Bağımsız

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları