loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'nin İzmit Belediye Başkan adayı Hürriyet, TBMM katip üyeliğinden istifa etti

CHP'nin İzmit Belediye Başkan adayı Hürriyet, TBMM katip üyeliğinden istifa etti
Tarih: 15.02.2019 - 10:49
Kategori: Siyaset

CHP Kocaeli Milletvekili ve İzmit Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı divan katip üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit'te partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Hürriyet, toplantıda yaptığı açıklamada TBMM Başkanlık Divanı divan katip üyeliğinden istifa ettiğini açıklayarak, "Divan katip üyesi olarak belediye başkan adaylığımızda Anayasaya göre istifa zorunluluğumuz yok. Ancak milletimizin aklında kum zerreciği kadar şüphe kalmasını istemiyorum. Katip üyeliğinden de istifa ettiğimi kamuoyuna açıklıyorum" dedi.

"En başından beri kendi şahsi aracımla adaylık çalışmalarını yürütüyorum"

CHP'li Hürriyet'in açıklaması şöyle:

"İstifa etme zorunluluğum olmamasına rağmen, adaylığım ilan edildiğinden bu yana devletin bana vermiş olduğu hiçbir imkanı kullanmadım. Katip üye olmam nedeniyle devletin bana tahsis etmiş olduğu makam aracı var ama aracı da adaylığım açıklandığı günden bu yana o aracı kullanmadım, otoparka çektik. En başından beri kendi şahsi aracımla adaylık çalışmalarını yürütüyorum. Milletimizin aklında kum zerreciği kadar şüphe kalsın istemiyoruz. Hiçbir vatandaşımızın devletin imkanlarını kullanarak seçime girdiğimizi düşünmesini istemiyoruz. Kırmızı plakalı aracı kendi partimizin seçim yarışında zaten kullanmadık. Halkın cebinden çıkan her kuruş verginin hesabını sorma, verilen vergilerin nereye harcandığını sorgulama gibi bir sorumluluğumuz var bizim. Bu sorumluluk bizim üzerimizdeyken de yasal olmasına rağmen divan katip üyesi olarak milletimize karşı sorumluluğumuzu gözardı edemezdik. TBMM Başkanlık Divanı divan katip üyeliğinden istifa ettiğimi kamuoyuna duyurmak istiyorum. Bunun da en azından bir duruş, en azından ilkesel bir tavır sergilemek vatandaşımıza karşı manevi yönden, vicdani yönden, ahlaki yönden, siyasi etik yönünden yasal zorunluluğumuz olmamasına rağmen halka hesap verme sorumluluğumuz gereği ve dürüstçe yolumuza devam edelim diye istifa ediyorum."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları