loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'nin Meclis Başkan adayı Erdoğan Toprak'tan ilk açıklama

CHP'nin Meclis Başkan adayı Erdoğan Toprak'tan ilk açıklama
Tarih: 11.07.2018 - 13:57
Kategori: Siyaset

CHP'nin TBMM Başkan Adayı Erdoğan Toprak, "Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Türkiye'nin çok ağır meseleleri var. 16 Nisan referandumundan sonra parlamentonun yetkileri kısılmış olsa da Türkiye'nin meselelerini çözeceği mabet burasıdır" dedi.

CHP'nin TBMM Başkan Adayı Erdoğan Toprak ve CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ile Engin AIltay, başkanlık adaylığı için TBMM Genel Sekreterliğine başvuru dilekçesini verdi.

Kendisini bu göreve layık gören CHP yönetimine teşekkür eden Erdoğan Toprak Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Türkiye'nin sorunlarını çözeceği yerin parlamento olduğunu vurgulayan Erdoğan Toprak, şöyle konuştu:

"Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Türkiye'nin çok ağır meseleleri var. 16 Nisan referandumundan sonra parlamentonun yetkileri kısılmış olsa da Türkiye'nin meselelerini çözeceği mabet burasıdır. Önünün açılacağı yer burasıdır. Türkiye'nin insan hakları, dış politika, ekonomi, toplumsal barış sorunu var. Bunların hepsinin çözümünde yasamanın çok büyük temel görevleri var. Yasamayı yok kabul ederek Türkiye'nin önündeki meseleleri açamayız. Türkiye'nin her yerinden buraya gelmiş 600 temsilci Türkiye'nin sorunlarının en iyi bilen kişilerdir. Onlarla beraber uzlaşı içinde parti ayrımı yapmadan Türkiye'nin meselerine çözüm üreterek bu parlamentodan çıkaracağız. Bu parlamentoyu bir gölge altında bırakmamalıyız. Türkiye'de kanunlar çıkarken bir yerden gelen kanun değil hangi kesimi ilgilendiriyorsa o kesimlerin görüşlerini burada komisyonlara, yasamaya yansımasını sağlayacağız. Türkiye'nin uluslararası alanda itibarını sağlayacak yer burasıdır. Bir ülkenin meclisi güçlüyse o ülke güçlüdür. Meclisi saygınsa o ülke saygın bir devlettir. Ben kendimi 600 milletvekilinin vicdanına teslim ediyorum. Buraya Türkiye'nin en genç parlamenteri  olarak geldim. Bugün bu Meclisin başkanlığına adayım. Birçok devlet kademesinde bulundum. İki Engin'in arasında niyet tutuyorum. İnşallah bu görevi yarın TBMM bana tevcih eder ben de başarıyla bu görevi yaparım."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları