loading
close
SON DAKİKALAR

'Kısa sürmesi emin olun benim tercihim değildir'

'Kısa sürmesi emin olun benim tercihim değildir'
Tarih: 05.05.2016 - 14:52
Kategori: Siyaset

Başbakan Ahmet Davutoğlu MYK sonrasında yaptığı açıklamada 'seçmenle dört yıllık bir hukuk oluştuğunu düşünüyorduk ancak bunun kısa sürmesi emin olun benim tercihim değildir' dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Merkezinde düzenlenen AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu MYK sonrasında yaptığı açıklamada, "Seçmenle aramızda dört yıllık bir hukuk oluştuğunu düşünüyorduk ancak bunun kısa sürmesi emin olun benim tercihim değildir, ortaya çıkan bir zaruretin gereğidir. Hem teşekkür ediyorum hem de haklarınızı helal etmenizi diliyorum" dedi.

Davutoğlu, "22 Mayıs 2016 Pazar günü olağanüstü kongremizi yapacağımızı ilan ediyorum. Görevi hakkıyla yaptım. Önümüzdeki kongrede aday olmayı düşünmüyorum" diye konuştu.


Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

-Bildiğiniz gibi 28 ağustos 2014'de Erdoğan'dan bu kutsal emaneti aldım. Bugüne kadar canla başla çalıştığımı belirmek istiyorum. Bugün geldiğimiz noktada birlikte muhasebe yapmak gerektiği inancındayım.

-Karizmatik bir liderden sonra partinin yoluna devam etmesi için en önemli tayin ettiğim husus AKP'nin birliği olmuştur. Başkanlığımda partiden tek bir kişi ayrılmamış partimizin omurgasından hiçbir şey kaybedilmemiştir.

-62. hükümetin görevi ülkeyi seçime götürmekti. Hamd olsun 62. hükümetimiz ülkeyi seçime sükunetle götürdü.

-Sayın cumhurbaşkanımızın başbakanlık döneminde başlatılan yatırımlar eksiksiz devam etti.

- 7 Haziran - 1 Kasım arası kritik dönemdi. Partimizin mecliste çoğunluğu alamaması dolayısıyla puslu havayı seven çakallar ortaya çıkmıştı. Partide geriliyor muyuz, kaygısı vardı. 7 Haziran'la birlikte muhasebemizi yaptık.
Herkes takdir eder ki başımızı öne eğecek bir şey yaşanmadı. Biz bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayız demiştik. Bırakmadık da, her şey gözünüzün önünde yaşandı.

-20 Temmuz'daki Suruç, sonrasında DHKPC, PKK saldırılarıyla mücadele ettik. Madem ki Türkiye'yi hedef haline getirdiler, ülkemizin her köşesi terörden temizlenene kadar mücadele edeceğiz dedik, taviz vermedik. Önümüzdeki AKP iktidarları da taviz vermeden yoluna devam edecektir. 

1 Kasım seçimlerine de teröre rağmen sükunetle gittik.

-1 Kasım öncesi 81 vilayeti dolaşarak, seçim meydanlarında verdiğim hiç bir söz yarım kalmadı.

-Reformlarımızın en büyüğü sivil ve bir anayasa için temel zemin oluştu. Umarım en kısa zamanda tamamlanacak.

Sur'da, Silopi'de birçok yerde terörle mücadele kapsamında kapsamlı ve başarılı operasyonlar gerçekleşti.

-Ekonomide güven ve istikrar sağladık. Dün akşam ve bugün aldığımız karar çerçevesinde kimse ekonomimizin iç dengeleriyle oynamaya kalmasın.

-Bu dönemde dış politikaların temel sütunlarını güçlendirmek için çalıştık.Kasımda 7 bin olan mülteci geçisi 10'lu rakamlara düştü.

-Türkiye Cumhuriyeti başbakanlığının hakkını vermek için gece gündüz çalıştım.

-Hiçbir atamada şahsi müdahalem olmadı. İşleyiş 12 yıl içinde nasılsa, yine öyle olmuştur.

-Partimiz yeni bir dönemin eşiğinde. 22 Mayıs 2016'da tüzüğün 70. maddesi gereğince olağanüstü kongre kararı aldık.

-Haklı olarak zihninizde, '20 aylık çalışmalara rağmen, seçimleri kaybeden muhalefet liderleri koltuklarını korurken siz bu kadar başarıya rağmen neden kongrede aday olmuyorsunuz? sorusu olabilir. Bizim dönemlerimiz başarı dönemidir. Akademik hayattan gelen prensiplerim var. Hiçbir zaman mevki makam talep etmedim. Hiçbir görev için lobi yapmadım. Bugün de bir talebim olmadı. İnandığım değerler uğruna kimseyle pazarlık yapmadım.

-Yoldan önce yol arkadaşı sözü vardır. Ben yola çıktığım arkadaşlarımın benimle olmalarını isterim. Olmadıklarında da bana söylemelerini isterim.

-Son MKYK'da yaşananlar çok önem arz etmiyor. İlk imzayı ben attım. Ancak takip edilen yöntemi refik olarak düşünmedim. Bu anlamda yaptığım istişareler neticesinde refik değişmesindense genel başkanın değişmesinin daha doğru olacağını düşündüm. Kongrede aday olmayı düşünmüyorum.

-Bundan sonrasıyla ilgili 5 temel hukuk gözeteceğim:


Birincisi cumhurbaşkanı ile aramızda olan insani kardeşlik hukuku. Cumhurbaşkanımızla çeyrek asırda omuz omuza oldum. Son nefese kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurum, onun ailesi benim ailemdir.

İkinci koruyacağım hukuk partimizin hukuku. Kim partimizde gedik açmaya çalışırsa karşısında karşısında olurum.

Üçüncü hukukum 1 Kasım'da bize oy veren seçmenlerin hukukudur. Dört yıllık bir hukuk oluştuğunu düşünüyorduk ancak bunun kısa sürmesi emin olun benim tercihim değildir, ortaya çıkan bir zaruretin gereğidir. Hem teşekkür ediyorum hem de haklarınızı helal etmenizi diliyorum.

Dördüncüsü, ülkemizin hukukudur. Kimsenin ülkemize zarar vermesine izin vermedim. Bize oy vermeyen vatandaşlarımıza da sesleniyorum, ola ki kalbinizi kıracak bir şey yapmışsak haklarınızı helal edin. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama ülkemizin geleceği çerçevesinde yüreğimiz aynı şekilde atmalıdır. Bütün vatandaşlarımızın hukukunu gelecekte de koruyacağımı söylemek isterim.

Beşinci olarak gönül coğrafyamızın hukukudur. Bütün bir gönül coğrafyamız Tükiye ile geleceğini bir görmektedir."


Vişne Haber Ajansı







ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları