loading
close
SON DAKİKALAR

Dış politika dışı!

Dış politika dışı!
Tarih: 10.10.2015 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Bir gazeteci olarak CHP adına görüş almak isteseniz kimi arayabilir, kime başvurabilirsiniz? Bugün ne Genel Başkan’ın ne de bir başka parti yöneticisinin başta Suriye’deki gelişmeler olmak üzere bizi yakından ilgilendiren hiçbir dış olay karşı

Sözcü gazetesinde Uğur Dündar’ın emekli büyükelçi ve eski CHP milletvekili Şükrü Elekdağ’la Suriye’deki gelişmeler üzerine yaptığı söyleyişi okuyoruz. Şükrü Bey 91 yaşında. Ancak söyleşiyi okurken net bir şekilde görüyorsunuz ki bu koca çınar dünyayla ilgisini hiç koparmamış. Aksine gerek yurtiçindeki gerekse dışındaki gelişmeleri yakından ve ayrıntılarıyla takip ediyor. Kendisini dinlerken insan bilgiye doyuyor, ufkunuz açılıyor.


Onu bu duygularla izlerken aklınıza ister istemez bugünkü CHP takılıyor.

Bırakınız Şükrü Elekdağ’ı, ona uzaktan dahi olsa yaklaşacak kıratta, diplomasi bilgisinden, birikiminden yararlanabileceğiniz biri var mı CHP’de? Bir gazeteci olarak CHP adına görüş almak isteseniz kimi arayabilir, kime başvurabilirsiniz? Bugün ne Genel Başkan’ın ne de bir başka parti yöneticisinin başta Suriye’deki gelişmeler olmak üzere bizi yakından ilgilendiren hiçbir dış olay karşısında dişe dokunur tek laf etmemeleri tesadüf müdür?

Çok değil, kısa süre öncesine kadar CHP’de dış politika konusunda görüş oluşturan, görüş dile getiren İnal Batu, Onur Öymen, Şükrü Elekdağ, Osman Korutürk, Faruk Loğoğlu gibi isimler vardı. Bugün neden bu çapta bir dış politika sözcüsü - danışmanı yok... Bir sebebi olmalı...

Kirlilik sorunu!

Manisa Soma’da 301 kişinin öldüğü maden kazasında yaralı olarak çıkartılan işçinin “Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin” demesinin benzeri Karabük’te yaşandı. Televizyonlarda izledik...

Kanalizasyonda çalıştığı sırada beton kapağın ayağının üzerine düşmesi sonucu yaralanan işçi Recep Pazarlıoğlu, “Sedye berbat olur, gerek yok” diyerek sedyeye çıkmak istemedi.

Yaralı işçiyi sağlık görevlileri zor ikna etti.

Gazeteci Müyesser Yıldız şu notu düştü:

-Memlekette kirletilmemiş yer kalmamış ama o hâlâ sedyeyi düşünüyor. Tek kelimeyle helal olsun bu millete!

SAVUR’madan...

Ersoy Öngün yazıyor:

“Mardin’in Savur ilçesinde doğan Aziz Sancar’ ın Nobel Kimya Ödül’ünü alması ülkemizde büyük sevinç yarattı ve kendisi de verdiği her röportajda yetiştiği ülkeye olan minnettarlığını ifade etti.

Aziz Sancar’ ın bu başarısı; Güneydoğu coğrafyasında yaşayan insanların ‘ÖCALAN’ların peşinden giderek devletten öç almaya ve T.C’ yi yıkmaya çalışmak yerine SANCAR’ların peşinden giderek devleti onarmaya çalışması halinde bölgenin pekâlâ bilimin cenneti haline gelebilecek birikim ve değerlere sahip olduğunun kanıtıdır.”

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları